Copy
Nieuwsbrief Platform INS

 

Nieuwjaarsreceptie INS:

Radicalisering, oorzaken en oplossingen

Een nieuw jaar, een nieuw begin, nieuwe kansen en goede voornemens. Platform INS wilt het nieuwe jaar samen met haar vrienden en partners inluiden door op woensdag 26 januari 2015 onder het genot van een hapje met elkaar de beste wensen uit te spreken.

We zijn het jaar ingegaan met meerdere ingrijpende gebeurtenissen. De onderwerpen radicalisering en extremisme staan weer hoog op de agenda.

Speciaal te gast is dr. Fiore Geelhoed, deskundige
islamitisch radicalisering en terrorisme aan de Vrije Universiteit. Geelhoed zal een presentatie houden over de laatste ontwikkelingen, met een speciale focus op Nederland.

Programma:
 
18:30    Ontvangst
19:00    Nieuwjaarsgroet INS
19:05    Presentatie dr. Fiore Geelhoed
19:45    Aanvang receptie
20:30    Einde Programma
 
Locatie: 
Wij ontvangen u graag aan de Rochussenstraat 221, 3021 NT Rotterdam.
 
Aanmelden:
In verband met de beschikbare ruimte en catering is vooraf aanmelden, middels een email naar info@platformins.nl, gewenst. 
 
 
 
 

Cursus "Moslim zijn in het Westen"

Wat is de plek van een moslim in een niet-islamitisch land? Zijn contacten met niet-moslims verboden volgens de Islam? Worden Joden vervloekt in de Koran? Moet je als moslims strijden totdat iedereen zich bekeert tot de Islam?
Om deze vragen te beantwoorden organiseert Platform INS decursus “”Omgaan met niet-moslims”. Want moslims hebben tegenwoordig veel vragen over betrekkingen met niet-moslims en het leven in een niet-islamitisch land. Vooral na de aanslagen in Parijs houden deze vragen ook de publieke opinie bezig. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt het thema onder andere belicht vanuit de Koran, de Soenna[1] en de Islamitische geschiedenis. Tevens wordt er bij elke sessie tijd gemaakt voor vragen van de deelnemers. De sprekers worden nog nader bekend gemaakt. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor moslims. Tevens zijn niet-moslims die geinteresseerd zijn van harte welkom.
 
Datum: 22 januari 2015
             19 februari 2015
             19 maart 2015
             16 april 2015
 
Tijdstip : 20.00-21.30 uur (inloop: 19.30 uur)
Kosten:  Geen
Locatie:  Platform INS, Rochussenstraat 221 te Rotterdam


Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Sinan Evsen 
tel.: 010 – 240 00 15, email: s.evsen@platformins.nl
 

Sterke veroordeling terreuraanslag Charlie Hebdo

Met afschuw hebben we vanuit Platform INS de terreurdaad tegen Charlie Hebdo gevolgd. Platform INS, voorheen o.a. stichting Islam en Dialoog, zet zich al sinds 1998 in voor duurzame vrede.

Wij veroordelen deze aanslag dan ook ten strengste en sluiten ons aan bij de heer Fethullah Gülen, één van onze inspiratiebronnen. Naar aanleiding van de terreuracties in 2014, sprak hij zich als volgt uit: “IS is niet de eerste groep die de religieuze retoriek gebruikt om haar wreedheid te vermommen – al-Qaida deed het 13 jaar geleden en onlangs deed Boko Haram dat. Wat ze allemaal gemeen hebben, is een totalitaire mentaliteit die menselijke waardigheid ontkent.” Een dergelijke aanslag is een aanslag op de mensheid en de democratische waarden.

We hopen dat dit niet zal resulteren in meer angst voor elkaar en meer afstand tot elkaar.

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families van degenen die overleden zijn en we wensen alle gewonden een spoedig en gezond herstel. We leven mee met het Franse volk en roepen anderen hierbij op om ons hierin bij te staan.

 

 

Interreligieus dialoogweekend 

Vrijdag 6 februari - zondag 8 februari 

You are invited
to meet  students of different religious background and make new friends,
to visit a prayer in a synagogue, a mosque and a church,
to learn about other religions and about your own faith,
to understand the principles of dialogue,
to experience religious diversity in a big city,
to reflect about your own contribution as an agent of peace through dialogue.
YOU ARE WELCOME.
 
Parts of the programme:
Visit the City Monastery and the garden of beliefs, a church, mosque and synagogue; a dialogue centre (Dialoog Haaglanden),  workshop ‘What is dialogue? Why dialogue?’  
 
Contribution  €10 (travel expenses will be refunded).
 
How to sign up

1. Go to here
2. Fill in the registration form and
3. Send it to Waltraut Stroh, wfstroh@xs4all.nl
 

Volg ons ook online: Twitter | Facebook | Doorsturen 
Copyright ©  Platform INS, alle rechten voorbehouden. 
Ons emailadres: info@platformins.nl