Copy
Nieuwsbrief Platform INS

 

Nederlands én Marokkaans/Turks? Die twee gaan samen..

 

Toch?

Het antwoord geeft prijswinnende onderzoekster Marieke Slootman op 21 januari.

Programma:
19.15:  Inloop
19.30:  Start presentatie Marieke Slootman
20.15:  Vragenronde
21.00:  Einde

Meer informatie en aanmelden? Klik hier.
 


Nieuwjaarsreceptie Platform INS (28 januari)

 
Inleiding Prof. Staring over radicalisering en presentatie van het nieuwste boek van INS over islam en geweld.
 

Een nieuw jaar, een nieuw begin, nieuwe kansen en goede voornemens. Platform INS en Dialoog Haaglanden willen het nieuwe jaar samen met haar vrienden en partners inluiden op 28 januari onder het genot van hapjes en drankjes, een inleiding van Prof. Dr. Richard Staring over ervaren discriminatie, identiteit en radicalisering onder moslimjongeren en de presentatie van de kersverse publicatie van INS: “Hoe geweld in naam van de islam te voorkomen?”

Voor het nieuwe jaar hebben zich meerdere ingrijpende gebeurtenissen afgespeeld. De onderwerpen radicalisering en extremisme staan al een ruime tijd hoog op de agenda. Prof.Dr. Richard Staring (Hoogleraar criminologie, Erasmus universiteit) zal tijdens de nieuwjaarsreceptie dit thema behandelen door het meest recente rapport van het SCP hierover toe te lichten: “Werelden van verschil”. Dit rapport behandelt thema’s zoals groepsidentificatie, ervaren discriminatie, sociaal vertrouwen en beeldvorming onder de allochtone Nederlanders. Daarnaast worden nieuwe cijfers in het rapport gepresenteerd over de meningen van Turkse en Marokkaanse jongeren wat betreft het radicaal gedachtengoed.

Prof.Dr. Staring heeft voor deze publicatie onderzoek gedaan naar de Turks-Nederlandse jongeren. Welke ontwikkelingen zijn er namelijk waar te nemen in de sociaal-culturele positie van jongeren van Turkse afkomst, met bijzondere aandacht voor ontwikkelingen ten aanzien van steun voor (religieus gemotiveerd) geweld en terreurgroepen zoals IS? Dit onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de commotie die vorig jaar ontstond rondom de Turks- Nederlandse jongeren. In het rapport dat Motivaction publiceerde werd namelijk beweerd dat de meeste Turkse jongeren het gedachtengoed van ISIS steunen.

Verder zal tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwste boek van Platform INS en Dialoog Haaglanden worden gepresenteerd: “Hoe geweld in naam van de islam te voorkomen?” Moslims zeggen dat islam vrede is. Maar er zijn genoeg voorbeelden van moslims die geweld plegen in de naam van Allah. Wie heeft er gelijk? Nog belangrijker: hoe kan dit geweld worden voorkomen? Wat kan eenieder, moslim of niet, hier zelf aan doen? Op deze en meer vragen geeft dit boek antwoord. “Hoe geweld in naam van de islam te voorkomen?” behandelt thema’s zoals jihad, zelfmoordaanslagen en een positief weerwoord op radicalisering uit de pen van verschillende deskundigen.

U bent van harte welkom op 28 januari!
 
Praktische informatie
 
Programma:

18:30 uur   Inloop
19:00 uur   Nieuwjaarsgroet INS
19:05 uur   Inleiding Richard Staring
19.45 uur   Boeklancering
20.00 uur   Aanvang receptie
21:00 uur   Einde

Locatie: 
Wij ontvangen u graag bij Royaalzorg aan de Televisiestraat 3, 2525 KD in Den Haag

Aanmelden:
In verband met de beschikbare ruimte en catering is vooraf aanmelden gewenst. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@dialooghaaglanden.nl 

Organisatie:
Deze nieuwjaarsreceptie wordt georganiseerd door Platform INS in samenwerking met haar Haagse zusterorganisatie Dialoog Haaglanden.

 
Volg ons ook online: Twitter | Facebook | Doorsturen 
Copyright ©  Platform INS, alle rechten voorbehouden. 
Ons emailadres: info@platformins.nl