Copy
View this email in your browser

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de tweede editie van de hernieuwde nieuwsbrief  'INSpiratie' van Platform INS, met daarin een overzicht van de komende activiteiten, verslagen en meer. Elk editie kiezen wij - onder de kop 'INSpiratie' -  een artikel uit dat naar onze mening een bijdrage levert aan 'de Kunst van het Samenleven'. Dit keer hebben we gekozen voor de 'Samenlevingsgerichte School in de 21ste eeuw' van Peter de Vries.

In de Spotlight:
14 mrt: Boekbespreking:  'Hizmet in Africa'

De schrijver van het boek David H. Shinn, voormalig Amerikaans ambassadeur Ethiopië en Burkina Faso, zal aanwezig zijn bij de boekbespreking op 14 maart 2016 in Den Haag.
 
Klik hier voor meer info
INSpiratie van deze editie: Peter de Vries
De Samenlevingsgerichte School van de 21ste eeuw

Past uw school in deze tijd? Dat is een spannende en relevante vraag, die tegenwoordig in veel discussies centraal staat. De samenleving verandert ingrijpend en razendsnel, op allerlei gebieden. Beweegt het onderwijs genoeg mee?

Bron: CPS  
Klik hier voor het hele stuk
KOMENDE ACTIVITEITEN
24 mrt: Jonge christenen en moslims in Nederland: verschillen, overeenkomsten en gezamenlijke uitkomsten
 
Een avond samen met onderzoeker Daan Beekers over de overeenkomsten én gedeelde uitdagingen van christelijke en islamitische jongeren die in Nederland gelovig willen leven.
 
Klik hier voor meer info
30 mrt: Gezamenlijke cursus met moslims en christenen

Eind maart starten we weer met onze nog steeds unieke (!) maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen.
Klik hier voor meer info
31 mrt: Verhalen- en gedichtenavond over de mystici Roemi & Yunus Emre

Als aftrap van een reeks activiteiten over het Soefisme organiseren Dialoog Haaglanden en Platform INS op 31 maart een gedichtenavond die in het teken staat van de mystici en dichters Roemi en Yunus Emre. Onder het genot van live muziek zullen wij luisteren naar verschillende gedichten en verhalen rond het thema vrede.
 
Klik hier voor meer info

21 April: Festiviteit 'Harmonie voor Vrede' (Den Haag)

Voor deze festiviteit opent het Vredespaleis voor de tweede maal haar deuren voor onze talenten. Zodat zij op deze historische plek middels hun muzikaal talent samen met enkele prominenten sprekers, waaronder Ben Bot oud minister van Buitenlandse Zaken, hun boodschap ten gehore brengen. Platform INS is partner van dit evenement.

Klik hier voor meer info en aanmelden
14 mei: Cultuurfestival 'Harmonie van Nederland' (Rotterdam)

Het cultuurfestival wordt georganiseerd door Stichting Aanmoediging Nederlands Art Talent, vanuit het hele land kunnen kinderen tussen de 7 en 18 jaar deelnemen aan een talentenjacht. Kinderen met verschillende etnische en culturele achtergronden laten op het podium zien welk talent zij uit hun cultuur hebben meegekregen. Platform INS is partner van dit evenement.
 
Klik hier voor meer info en aanmelden
VERSLAGEN
Verslag: Samenleven of ieder z’n eigen hokje?

Nederland was nog nooit zo verdeeld als nu en bevolkingsgroepen leven langs elkaar heen. Dit vertelde prof. Dagevos van het SCP op donderdag 25 februari. Dagevos kwam bij Platform INS om te vertellen over het rapport Werelden van Verschil, die sommige verontrustende bevindingen bevat. Daarnaast werd de huidige stand van zaken wat betreft bevolkingsgroepen, uitsluiting en integratie besproken. Aansluitend werd met het publiek gezocht naar oplossingen en werd er een voorzichtige blik op de toekomst geworpen.
Klik hier voor het hele verslag
Agenda
 
Boekbespreking         'Hizmet in Africa'          

 
(Religieuze) worstelingen van jonge moslims én christenen in Nederland


30 maart 2016:
Gezamenlijke cursus met moslims en christenen

31 maart 2016:
Verhalen- en gedichtenavond over de mystici Roemi & Yunus Emre

21 april 2016:
Festiviteit 'Harmonie voor Vrede' 

14 mei 2016:
Cultuurfestival 'Harmonie van Nederland'
Copyright ©  Platform INS, alle rechten voorbehouden. 
Ons emailadres: info@platformins.nl
Afmelden nieuwsbrief | Vernieuw aanmeldgegevens