Copy
View this email in your browser
BOEKPRESENTATIE*   
30 November 2021 16:00-18:00 @ NIAS, Amsterdam  

Thuis 
Op 30 November wordt "Thuis. Een bloemlezing over verbondenheid" gepresenteerd. Met deze publicatie, NIAS' eerste Nederlandstalige en literaire boek, vieren huidige en voormalige NIAS writers-in-residence de literaire verbeeldingskracht.  

In de bloemlezing nemen dertien bijzondere Nederlandse en Vlaamse schrijvers het gevoel van verbondenheid en thuis te zijn onder de loep. In een rijke verzameling persoonlijke verhalen, gedichten, sonnetten en essays, speciaal voor deze bundel geschreven, slagen zij er samen in de tegenstrijdigheden van ‘thuis’ weer te geven. Want waar verbondenheid is, is ook uitsluiting en eenzaamheid; waar thuisgevoel bestaat, leeft ook het gemis daaraan of het verlangen naar andere plekken, mensen en tijden.

Matthijs van Boxsel, Maria van Daalen, Hélène Gelèns, Kees ’t Hart, Atte Jongstra, Lieve Joris, Jannah Loontjens, Marcel Möring, Hagar Peeters, Aleid Truijens, Henk van der Waal en Christiaan Weijts nemen de lezer mee op een intieme zoektocht die zo oud lijkt te zijn als de mens zelf: de zoektocht naar verbondenheid. Met een voorwoord van Tommy Wieringa.

Programma
16.00 - 16.30 Inloop    

16:30 - 17:20 Programma inclusief 

  • Voordrachten van Christiaan Weijts en Hélène Gelèns
  • Gesprek over het belang van verbeelding en creativiteit met Jannah Loontjens 
  • Overhandiging eerste exemplaar aan Fenneke Wekker en Tommy Wieringa 

17.20 - 18.15 Drinks

Aanmelden
Erbij zijn? Meld je dan hier voor 23 november aan.
Neem een geldige QR-code mee, deze zullen wij scannen bij aankomst op locatie.  
Het programma is alleen live bij te wonen en zal niet worden gestreamed of opgenomen. Mochten de coronamaatregelen aangescherpt worden, laten we je op tijd weten wat er verandert.

* This event is in Dutch only. 

MELD JE AAN
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW) · PO Box 10855 · Amsterdam, 1001 EW · Netherlands