Copy
Pogledajte ovu poruku u internet pregledniku
Web stranica
Facebook
Dragi prijatelji knjige,

s veseljem vam najavljujemo Noć knjige, manifestaciju kojom petu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.
 
Noć knjige 2016. održat će se ove godine iznimno u petak, 22. travnja. Iznimku od pravila da se Noć knjige održava 23. travnja čine vikendi i neradni dani te blagdani, stoga se ove godine Noć knjige održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.
 
Želja nam je da se u Noći knjige u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, odgojno-obrazovnim i drugim institucijama te svim zainteresiranim prostorima i ustanovama od 18 sati do 1 sat iza ponoći organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i dr., s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.
 
Uz tradicionalni večernji program, Noć knjige 2016. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.
 
S obzirom da se ove godine u svijetu obilježava 400-ta obljetnica smrti Shakespearea i Cervantesa, želja nam je da, prema mogućnostima, programi Noći knjige 2016. obuhvate i ove dvije velike obljetnice.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se prigodnim programima uključe u Noć knjige 2016. Događanja će se moći prijaviti tijekom ožujka 2016. putem prijavnice koja će biti dostupna na novoj internetskoj stranici Noći knjige, o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti.

Organizacijski odbor Noći knjige 2016.

nocknjige@nocknjige.hr
http://nocknjige.hr
Fb: www.facebook.com/nocknjige.hr/?fref=ts
 
***

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.
Copyright © *2016.|* *|Noć knjige|*, All rights reserved.


Kliknite ovdje ako ne želite primati naše obavijesti