Copy

(Bijna) terug naar normaal

Beste gemeenteleden,
We zijn blij dat er geen beperkende maatregelen meer gelden omdat de 1,5 meter afstand is komen te vervallen. Ook wordt niet langer geadviseerd mondkapjes te dragen. Hanteren van de basisregels blijft wel belangrijk. Was regelmatig uw handen en blijf thuis bij klachten, dan zorgen wij voor voldoende frisse lucht in de kerk!

Welke maatregelen blijven nog?
- De collecteschalen bij de uitgang
- De avondmaalsprocedure met de kleine glaasjes die u zelf pakt
- We begroeten elkaar nog niet met een handdruk

- Koffiedrinken na afloop van de kerkdienst gebeurt zittend aan tafels
- We zullen in de Immanuelkerk een deel van de zitplaatsen op 1,5 meter blijven aanbieden, beter is het als u vanaf nu zelf indien gewenst voldoende afstand houdt.
- Voor de overige kerkelijke activiteiten en bijeenkomsten gelden geen beperkingen meer. Het blijft van belang rekening te houden met diegenen die voorzichtig zijn. 


Haalbaarheidsonderzoek Oude Kerk afgerond

Het haalbaarheidsonderzoek van de Oude Kerk is afgerond en aangeboden aan de kerkenraad. Het onderzoek is gedaan door bureau COUP. Op maandag 21 maart wordt er in de Oude Kerk een kerkenraadsvergadering gehouden over dit onderwerp. Geïnteresseerde gemeenteleden kunnen het rapport opvragen bij de scriba. Voor degene die geen internet hebben ligt er een aantal exemplaren zowel in de Immanuelkerk als in de Oude Kerk.


Kerk activiteiten starten weer op

Ds. Mirjam Vermeij start op korte termijn een aantal groepen op.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, aanmelden is niet nodig.


Leesgroep Kijk op GeloofKijk op geloof, H. Veldhuis | 9789023918134 | Boeken | bol.com
donderdag 3 maart: 11.00 - 12.30 uur
maandag 7 maart: 13.30 uur - 15.00 uur
maandag 28 maart: - 13.30 uur - 15.00 uur


Lees mee met Kijk op geloof, het boek van Henri Veldhuis, waarin hij het christelijk geloof uitlegt in 52 thema’s. Het boek is te koop in de boekhandel. Voor de eerste keer is er voor belangstellenden een kopietje beschikbaar.

Voorheen Koetjes en Kalfjes (gespreksgroep: 70+)
dinsdag 15 maart (onderwerp: Buren)
dinsdag 12 april
Van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur


Een keer in de maand op dinsdagmiddag is er de praatgroep Koetjes en Kalfjes. Er is nog plek! Komt u ook?  Ontmoeten staat centraal, met een goed gesprek.

Rouwgroep
Een rouwgroep is een praatgroep voor mensen die een dierbare aan de dood verloren hebben. De deelnemers zijn lotgenoten, die hun verhaal over verlies en rouw willen delen én bereid zijn om naar de verhalen van andere rouwenden te luisteren. De gespreksleider begeleidt de gesprekken. 

Het maakt niet uit wie u verloren hebt en hoe lang het geleden is. De enige voorwaarde is dat u bereid bent om te delen, te vertellen en te luisteren. Onderwerpen van gesprek kunnen zijn: Wat zijn moeilijke momenten voor je sinds het overlijden, en hoe ga je er mee om? Hoe gedenk je de overledene? Wat biedt troost; en wat niet?

Het zal gaan om 4-6 bijeenkomsten in de middag. Mocht u belangstelling hebben, laat het mij dan weten. Ik maak dan een afspraak voor nadere kennismaking. Mirjam Vermeij: 06-14151014 of dsmvermeij@gmail.com


Mediteren met Etty Hillesum - Kick Bras
Kick Bras over de spirituele en religieuze teksten van Etty Hillesum 

Judith Koelemeijer publiceert dit voorjaar een biografie over Etty Hillesum. Deze jonge joodse vrouw maakte in de oorlogsjaren een enorme psychische en spirituele ontwikkeling door. Daarvan getuigt zij in haar dagboek en brieven op indrukwekkende wijze. Haar spiritualiteit is niet in een hokje te stoppen, maar heeft iets universeels. Het is een levensmoed en levenskracht die geput wordt uit diepe bronnen en die het opneemt tegen de inktzwarte werkelijkheid van de Jodenvervolging. Mediteren met teksten van Etty Hillesum is dan ook verrijkend, maar ook confronterend. Want het roept vragen bij je op, die een eerlijk antwoord verdienen. 

In een serie van zes bijeenkomsten van een uur gaan we mediteren met spirituele en religieuze teksten van Etty Hillesum. Het is de bedoeling dat u voor de hele serie intekent. We krijgen op elke bijeenkomst eerst kort informatie over Etty, vervolgens oefenen we ons in een basishouding voor meditatie. Daarna mediteren we in stilte over een tekst. En tenslotte delen we met elkaar wat we aan haar tekst beleefd hebben. 

Vrijdag 4, 11, 18, 25 maart en 1 en 8 april, 13.30 uur  
Toegang € 20 voor de hele serie
Reserveren: 
verhalenhuishaarlem.nl


 

Theater kerkdienst: de Zeven werken van Barmhartigheid
Nederlands bekendste theaterverteller Kees Posthumus

Verhalenverteller Kees Posthumus brengt samen met accordeonist Dirk Overbeek zondag 20 maart om 10.00 uur in de Immanuelkerk de actuele, muzikale voorstelling ‘Alle 7 goed’, over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Mattheus tekende de woorden van Jezus over deze zeven werken op. Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In de talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden, het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen, anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Wel eens een gevangene bezocht? Genoeg dilemma’s om op te kauwen voor ons mensen in deze tijd!

Zondag 20 maart, 10.00 uur
Immanuelkerk
(De Oude Kerk Spaarndam is deze zondag gesloten)
Toegang gratis, reserveren is niet nodig

Drie manieren om de online kerkdiensten te bekijken

1. Klik op onderstaande groene knop voor de live stream van de kerkdienst. Deze start iedere zondag rond 9.50 uur.
2. Via de website
https://kerkpleinhaarlemnoord.nl/kerkdienst-gemist kunt u ook direct de live dienst bekijken.
3. Ga naar de website kerkdienstgemist.nl, zoek daar op 'Haarlem' of 'PKN Imm'. Klik op het logo van onze kerk en ga vervolgens naar het tabblad 'uitzendingen'. Daar zoekt u de gewenste datum en dienst en klikt deze aan.

Terugkijken diensten
De Immanuelkerk online diensten zijn terug te kijken op kerkdienstgemist.nl bij het tabblad 'uitzendingen'. Klik op de groene knop hieronder.

kerkpleinhaarlemnoord.nl | kerkpleinspaarndam.nl |  verhalenhuishaarlem.nl 
Onze adressen zijn:
Immanuelkerk: Van Egmondstraat 5, Haarlem-Noord
Oude Kerk: Kerkplein 2, Spaarndam
Contact: info@kerkpleinhaarlemnoord.nl

Verhalenhuis Haarlem: Van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord
Contact: info@verhalenhuishaarlem.nl

Ik wil mijn gegevens aanpassen
Ik wil mij van deze lijst uitschrijven
LET OP: bij uitschrijven ontvangt u ook geen nieuwsbrieven meer van Verhalenhuis Haarlem!
Als u deze nog wel wilt ontvangen, stuur dan een mailtje en schrijf u NIET hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp