Copy

Kaarsjes voor de vrede
We weten allemaal van de verschrikkelijke situatie in Oekraïne. Veel mensen voelen zich zo machteloos, wat kun je doen? Gelukkig is er al een enorm geldbedrag opgehaald via de Samenwerkende Hulporganisaties en in onze kerk en worden er allerlei vrijwilligersacties opgestart. Maar misschien zijn er onder u ook mensen die op een andere manier nog hun zorg en betrokkenheid willen uiten. Op vrijdag 18 maart is de Immanuelkerk daarom open tussen 19:00 tot 20:00 uur voor ieder die een kaarsje wil aansteken voor de vrede in en om Oekraïne, maar ook voor vrede in de rest van de wereld. Een stil moment van bezinning. Iedereen is welkom.

 

Theater kerkdienst: de Zeven werken van Barmhartigheid
Nederlands bekendste theaterverteller Kees Posthumus

Verhalenverteller Kees Posthumus brengt samen met accordeonist Dirk Overbeek zondag 20 maart om 10.00 uur in de Immanuelkerk de actuele, muzikale voorstelling ‘Alle 7 goed’, over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Mattheus tekende de woorden van Jezus over deze zeven werken op. Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In de talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden, het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen, anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Wel eens een gevangene bezocht? Genoeg dilemma’s om op te kauwen voor ons mensen in deze tijd!

Zondag 20 maart, 10.00 uur
Immanuelkerk
(De Oude Kerk Spaarndam is deze zondag gesloten)
Toegang gratis, reserveren is niet nodigHaalbaarheidsonderzoek Oude Kerk afgerond
Het haalbaarheidsonderzoek van de Oude Kerk is afgerond en aangeboden aan de kerkenraad. Het onderzoek is gedaan door bureau COUP. Op maandag 21 maart om 19.30 uur wordt in de Oude Kerk een kerkenraadsvergadering gehouden over dit onderwerp. Geïnteresseerde gemeenteleden kunnen het rapport opvragen bij de scriba. Voor degenen die geen internet hebben ligt een beperkt aantal geprinte exemplaren zowel in de Immanuelkerk als in de Oude Kerk klaar.Voor heel veel mensen is het Paasontbijt op 1e Paasdag een oude traditie om met elkaar een feestelijk begin te maken van deze dag, met alles wat bij een gezellig paasontbijt hoort. 
De diaconie nodigt jong en oud uit om te komen. Geef je uiterlijk 10 april op via de inschrijflijsten in de kerk of telefonisch.

1e Paasdag, 17 april 2022
8.45-9.30 uur in de Immanuëlkerk
9.00-9.45 uur in de Oude Kerk

Immanuelkerk: 5252116
Corrie  Germans: 5373471 (na 18.00 uur)

Oude Kerk:
Ada de Vries: 5371360 
Peter Duval Slothouwer: 537080

Drie manieren om de online kerkdiensten te bekijken

1. Klik op onderstaande groene knop voor de live stream van de kerkdienst. Deze start iedere zondag rond 9.50 uur.
2. Via de website
https://kerkpleinhaarlemnoord.nl/kerkdienst-gemist kunt u ook direct de live dienst bekijken.
3. Ga naar de website kerkdienstgemist.nl, zoek daar op 'Haarlem' of 'PKN Imm'. Klik op het logo van onze kerk en ga vervolgens naar het tabblad 'uitzendingen'. Daar zoekt u de gewenste datum en dienst en klikt deze aan.

Terugkijken diensten
De Immanuelkerk online diensten zijn terug te kijken op kerkdienstgemist.nl bij het tabblad 'uitzendingen'. Klik op de groene knop hieronder.

kerkpleinhaarlemnoord.nl | kerkpleinspaarndam.nl |  verhalenhuishaarlem.nl 
Onze adressen zijn:
Immanuelkerk: Van Egmondstraat 5, Haarlem-Noord
Oude Kerk: Kerkplein 2, Spaarndam
Contact: info@kerkpleinhaarlemnoord.nl

Verhalenhuis Haarlem: Van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord
Contact: info@verhalenhuishaarlem.nl

Ik wil mijn gegevens aanpassen
Ik wil mij van deze lijst uitschrijven
LET OP: bij uitschrijven ontvangt u ook geen nieuwsbrieven meer van Verhalenhuis Haarlem!
Als u deze nog wel wilt ontvangen, stuur dan een mailtje en schrijf u NIET hier uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp