Nyhedsbrev uge 12
 
Bevar byfornyelsen !
Leder i det nye nummer af Byplan Nyt
" Vi kan ikke bremse flytningen fra land til by ved hjælp af byfornyelse, men vi kan og skal skabe ordentlige fysiske rammer og gode levevilkår, der hvor folk rent faktisk bor.”  Risikoen er, at byfornyelsen afskaffes indtil 2020, hvor regeringen, så vil genindføre en ramme på 80 mio. kr. årligt. Men den statslige investering i byfornyelsen skaber forandring og generer private investeringer. Bevar byfornyelsen, lyder budskabet fra direktør Ellen Højgaard Jensen, Byplanlaboratoriet, i lederen i det nye nummer af Byplan Nyt.
Læs lederen i Byplan Nyt

Har forstaden erobret byen?
Nyt skrift fra Byplanhistorisk udvalg
Ja, det har den! sådan lyder det i det netop udsendte Byplanhistorisk Skrift nr. 77 med titlen „Har forstaden erobret byen“. En del af konklusionen er, at mange af forstadens kvaliteter er trængt ind i byen og har været med til at gøre byens boliger attraktive. Men det modsatte gør sig også gældende: byen er på erobringstogt i forstaden, hvor bymæssige kvaliteter er med til at komplettere og selvstændiggøre forstaden. På sigt måske i en grad, så forstaden frigøres fra staden og selv bliver by.
Download skriftet „Har forstaden erobret byen?

Boligsocial indsats på landet
Seminar i Ringe d. 10. maj
Med dette seminar ønsker Trafik-, Bygge-og Boligstyrelsen og Byplanlaboratoiet at sætte fokus på de vanskelige sager om usunde boliger, der ofte indebærer sociale indsatser og hensyn. Dagen byder på oplæg med eksempler fra forskellige kommuner og drøftelse af udfordringer og løsninger deltagerne imellem.
Læs mere seminaret

Tak for opbakningen 
82 kommuner, 3 regioner og en lang række private og offentlige organisationer støtter Byplanlaboratoriet i 2017. TAK. Jeres støtte er et vigtig for vores fortsatte virke som en uafhængig institution, der formidler og udvikler viden, skaber netværk og sætter planlægningen til debat.
Se den fulde liste over tilskudsgivere på byplanlab.dk

Byplan Nyt nr. 1 - 2017
Den første udgave af Byplan Nyt i 2017 lander snart i din postkasse, men bladet kan allerede nu findes på vores hjemmeside,. Her kan du bl.a. læse interview med erhvervsminister Brian Mikkelsen og se teaseren til årets Byplanmøde, der afholdes i Fredericia d. 5. og 6. oktober.
Find link til Byplan Nyt her
 

HUSK

Boligsocial indsats på landet gratis seminar i Ringe d. 10. maj Læs mere
Omdannelse af almene boligområder kursus i Fredericia d. 29.-30. maj Læs mere
Jura og plan i praksis kursus i København d. 14. juni Læs mere
Det danske Byplanmøde, 5. og 6. oktober 2017 i Fredericia


Med venlig hilsen

Dansk Byplanlaboratorium
Rådhusstræde 6, 1. sal
1166 København K
+45 3313 7281


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Byplanlaboratorium · Rådhusstræde 6, 1. sal · Copenhagen 1466 · Denmark