Nyhedsbrev uge 6
 
Skaber den nye planlov mere innovation i kystområderne ?

Konference i Aalborg 2. marts 2017 

Center for Strategisk Byforskning byder på en perlerække af oplæg om den nyeste forskning indenfor turisme som udviklingsstrategi. Vær med til at drøfte, hvordan vi kan udmønte de bebudede planlovsændringer, hvordan vi kan gentænke turismen i de danske kystbyer og hvordan vi kan vurdere innovationskraften indenfor turismen i de danske kommuner. På konferencen kan du møde forskere fra Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Arkitektskolen i Aarhus og Syddansk Universitet.
Læs mere om konferencen

Projekt-erfaringer med omdannelse af mindre byer
Fyraftensmøde i København d. 9. marts
Med den nye planlov får kommunerne mulighed for at udpege såkaldte omdannelseslandsbyer. Tilgangen er der bl.a. erfaringer fra  Løkkensvej mellem Hjørring og Løkken, hvor man arbejder med at trække det omgivende landskab ind til vejen og skabe mere natur og nye oplevelser i de små vejkantsbyer. Også på Mors er der arbejdet med omdannelse og skabt en ny arbejdsdeling mellem 7 landsbyer. Hør mere om erfaringerne. Fyraftensmødet afholdes i regi af projektet ”Mindre byer, der skrumper", der er støttet af Trafik, - Bygge- og Boligstyrelsen. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere om program og tilmelding

Landsbyledelse og tilpasningsplaner i praksis
Notat med erfaringer fra Vordingborg Kommune
Hvordan kan de danske kommuner bidrage til at skabe kvalitet i landsbyer
og mindre bysamfund, der mister indbyggere? Læs notat med erfaringer fra cases fra Vordingborg Kommune, hvor landsbyledelse og lokale projekthuse. I notatet opsummeres et par gode råd til andre kommuner; bl.a. anbefales, at man foretager en interessentanalyse og afdækker hvad de forskellige forvaltninger kender til området inden man går igang.
Læs notat på www.byplanlab.dk

Hvordan skal vi planlægge i fremtiden?
Gå-hjem-møde om ny planlov, København 22. marts 2017 
Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen inviterer til gå-hjem-møde om den nye planlov. Fokus er på , hvordan vi skal planlægge i fremtiden.  Debatten sættes i gang med indlæg fra chefkonsulent Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen, direktør Jesper Pagh, arkitektforeningen og direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium. Som Jesper Pagh skriver: "Det er ikke sjovt, men det er vigtigt !".
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere om mødet

Nye ansigter i bestyrelsen
Dansk Byplanlaboratorium har fået et nyt bestyrelsesmedlem, nemlig forsker Marie Stender, Statens Byggeforsningsinstitut, der er indtrådt i bestyrelsen i stedet for Boris Brorman Jensen. Udover bestyrelsens 9 faste medlemmer og formanden, deltager underdirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen, som fast gæst.
Se alle bestyrelsesmedlemmer på dette link 
 

HUSK

Turisme som udviklingsstrategi 2. marts i Aalborg Læs mere
Mindre byer der skrumper 9. marts i København Læs mere
Hvordan skal vi planlægge i fremtiden? 22. marts i København Læs mere
Byomdannelse på svensk studietur til Malmø d. 4. maj 2017
Jura og plan i praksis kursus i København d. 14. juni Læs mere
Det danske Byplanmøde, 5. og 6. oktober 2017 i Fredericia


Med venlig hilsen

Dansk Byplanlaboratorium
Rådhusstræde 6, 1. sal
1166 København K
+45 3313 7281


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Byplanlaboratorium · Rådhusstræde 6, 1. sal · Copenhagen 1466 · Denmark