Kan je deze mail niet optimaal lezen? Bekijk dan hier de online versie.

Sociale bescherming voor iedereen
 

Hallo,

Wij staan te popelen om aan de campagneweek te beginnen. Jij ook? Meer dan 600 acties werden al geregistreerd en 32.000 mensen supporteren voor een goede sociale bescherming wereldwijd. En daar geven we de komende weken nog een lap op!

Sociale bescherming voor iedereen = haalbaar

Gisteren werd de campagne voorgesteld aan de pers.
In opdracht van 11.11.11 voerden Oxford University en het HIVA een studie uit over de haalbaarheid van sociale bescherming voor iedereen. In drie landen (Burundi, Peru en Indonesië) onderzochten we de kosten van een basisprogramma sociale bescherming.

Conclusie: een goede sociale bescherming wereldwijd is realistisch. Het is betaalbaar als overheden de politieke wil hebben om er budget aan te besteden. Als burgers, die dat kunnen, bijdragen. En niet onbelangrijk: als ook de internationale gemeenschap haar financiële steen bijdraagt, kan een basis aan sociale bescherming werkelijkheid worden. Zelfs in de allerarmste landen.

11.11.11 pleit er daarom voor om sociale bescherming centraal te zetten in de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Daar zet het samen met zijn campagnepartners de komende twee jaar dan ook heel hard op in.

In het Journaal op Eén verscheen gisteren een mooie reportage die de campagne goed uitlegt. Zo ben je helemaal mee.

>> Meer info

TV-spot

We lanceerden ook de tv-spot:


 

Actiedag scholen

Op vrijdag 30 oktober, de laatste dag voor de herfstvakantie, voerden leerlingen en leerkrachten actie voor sociale bescherming voor iedereen. Er werd gezongen, gedanst, geacteerd, gesupporterd … voor de campagne. Het verslag van deze hartverwarmende actiedag vind je hier.

Wil jij ook meezingen met ons supporterslied? Hier kan je het liedjesboek ‘Pechvogels of Gelukzakken?’ bestellen.

Veel succes

En nu is het aan jou. We wensen je heel veel succes en plezier bij je actie(s)! Jij registreerde je actie toch ook?

Enthousiaste groeten,
het campagneteam

 
11.11.11 vecht mee tegen onrecht
 


Copyright © 2015 11.11.11, Alle rechten voorbehouden.
11.11.11 · Vlasfabriekstraat 11 · 1060 Brussel