Copy
Wat hebben Rittenstaten, Vies en Skype met elkaar te maken? Ons digitale kantoor…  Nieuwsbrief #9
Rittenstaat auto
 
Indien u geen bijtelling bij uw inkomen van de auto van uw onderneming wilt hebben, moet u aantonen dat u jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé met de auto rijdt. Een goede manier om dit aan te tonen bij de Belastingdienst is het bijhouden van al uw verreden kilometers op een rittenstaat.


De rittenstaat moet dan wel correct worden ingevuld. Voor elke rit moet de begin- en eindstand op de kilometerteller worden geregistreerd en tevens moet rekening worden gehouden met omrij-kilometers indien de rit niet via het gebruikelijk traject kan worden verreden; bijvoorbeeld omdat er een wegomleiding is, maar ook als gedurende de rit omgereden wordt om materialen of iets anders te kopen.
Het niet correct bijhouden van een rittenstaat kan tot gevolg hebben dat de Belastingdienst de registratie niet betrouwbaar acht en alsnog het forfaitaire bedrag op basis van een percentage van de cataloguswaarde bij uw inkomen wordt geteld.
 
Dit is geen sinecure, want in de praktijk komen wij regelmatig in aanraking met onvolledige en/of onjuist bijgehouden rittenstaten! Wij kunnen u helpen met de juiste keuze van een rittenstaat. Er is nogal wat keus. Lees verder.

Skype
 
Sinds kort gebruiken wij ook Skype voor adviesgesprekken via Internet. Hierdoor hoeft u als klant niet meer altijd naar kantoor te komen of hoeven wij niet naar u te reizen. Dit bespaart kosten en tijd voor beide partijen.

Wij zien Skype als een toevoeging van onze dienstverlening en niet als een volledige vervanging voor persoonlijke bespreking. Zo is het mogelijk dat u geen tijd heeft om naar kantoor te komen voor een gesprek, maar wel tijd kan vrijmaken voor een gesprek via Skype. Wellicht bent u nog niet zo bekend met Skype, maar wilt u wel uitproberen. Via onze nieuwe website www.fiscaaleerstehulp.nl  kunt u op de home pagina, bij het onderdeel “hoe werkt het” Skype gratis downloaden.
Als uw computer en/of monitor geen ingebouwde camera heeft, leveren wij u gratis een webcam. Niet alleen tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag van 9 – 17uur, maar ook op maandag- en donderdagavond van 20.30 – 21.30 uur en zondags (uitgezonderd feestdagen) van 14 – 15 uur houden wij extra spreekuren om  u goed van dienst te kunnen zijn. Of op aanvraag.

Digi Record 
Sinds kort bestaat de mogelijkheid dat u uw eigen dossier bij ons kan inzien, zonder dat u ons daarvoor hoeft te raadplegen. Wij kunnen uw dossier op een (beveiligde) server plaatsen. Via een toe te kennen gebruikersnaam en wachtwoord kunt u uw eigen dossier op elk moment inzien.

U ontvangt een bericht als er nieuwe stukken in uw dossier door ons zijn geplaatst; soms vergezeld van een bericht dat de afhandeling uw goedkeuring nodig heeft, waardoor u, bijvoorbeeld, digitaal uw akkoord moet geven of een andere door u uit te voeren actie. Ook is het mogelijk om zelf stukken in uw dossier te plaatsen, waaronder  uw boekhouding, gegevens voor de salarisverwerking, stukken voor de belastingaangifte, enzovoorts volledig digitaal kan verlopen. U hoeft uw werkkamer niet meer uit. Wij ontvangen dan  automatisch een bericht dat u  stukken aan het dossier heeft toegevoegd, waarvan wij kennis moeten nemen en/of moeten verwerken. Ook over op een totaal digitaal kantoor? Wij zijn er klaar voor! Neem contact op met Jan Verbooy (e-mail: janverbooy@administratiecollectief.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

VIES
Bent u al van VIES op de hoogte? Nee, nee wij beschuldigen u nergens van. Vies is een internet applicatie voor de uitwisseling van BTW informatie (VAT Information Exchange System) en geldigverklaring BTW nummer. U kunt de geldigheid van een BTW nummer van alle lidstaten verifiëren door in het afrolmenu een lidstaat te kiezen en vervolgens het nummer in te toetsen waarvan u de geldigheid wenst na te gaan. Neem eens een kijkje bij VIES: Link. Handig om te zien met wie u zaken doet.

NB: Wij hebben hoog in het vaandel staan, u zo goed mogelijk te adviseren bij uw bedrijfsvoering. En uw boekhoudkundige, en administratieve afhandeling tot in de puntjes te verzorgen. Wij horen het graag als u vragen heeft. Per telefoon, per e-mail, persoonlijk op kantoor of nu ook via Skype.


Copyright © 2013 Administratiecollectief, All rights reserved

Our mailing address is:
info@administratiecollectief.nl

Zaalbergweg 11A
2314 XS  Leiden
Netherlands


unsubscribe from this list - update subscription preferences
Email Marketing Powered by Mailchimp