Copy
Met gepaste trots onze eerste nieuwsbrief! 
Trots
 
Met gepaste trots presenteren wij de eerste nieuwsbrief van het Administratiecollectief! Regelmatig zullen wij u deze sturen, met fiscale- en administratieve wetenswaardigheden. Tevens zullen wij u informeren over actuele ontwikkelingen van onze kantoorpraktijk.

Belastingaangifte 2012

Recentelijk hebben wij de jaarlijkse brief voor de opvraag van de gegevens voor het verzorgen van de jaarstukken en belastingaangifte voor ondernemers aan onze klanten verzonden. Binnenkort versturen wij deze brief ook voor onze particuliere klanten. Indien u mogelijk deze brief niet heeft ontvangen of alsnog wilt ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk meteen contact met ons op te nemen. Belt u ons even of stuur een e-mail naar tatjanadijkstra@administratiecollectief.nl  en het komt in orde.
 
Meer dan boekhoudingen en salarisverwerking alleen
 
Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn wij gecertificeerd Belastingadviseur en lid van het Register Belastingadviseurs. Wij  adviseren op een breed fiscaal terrein. Naast de gebruikelijke belastingzaken, zoals Inkomsten- en Vennootschapsbelasting, Loonheffingen, enzovoorts, adviseren wij ook op het gebied van de Erf- en Schenkbelasting, Overdrachtsbelasting en Omzetbelasting. Wij kunnen u adviseren om  de heffing van de  Erf- en Schenkbelasting voor nu en in de toekomst zo optimaal mogelijk voor u en uw (klein)kinderen te plannen. Ook beoordelen wij de samenhang van uw huidige testament, huwelijksgoederen-recht, enzovoorts, met de heffing van Erf- en Schenkbelasting.
 
Meer weten?
 
Graag maken wij met u een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek! Belt u ons even of stuur een e-mail naar janverbooy@administratiecollectief.nl
  
Vereisten schenking eigen woning aan kind versoepeld

Staatssecretaris Weekers heeft het besluit over vrijstellingen in de erf- en schenkbelasting geactualiseerd. In de Uitvoeringsregeling Schenk en Erfbelasting (URSE) zijn nadere voorwaarden opgenomen voor de verhoogde vrijstellingen voor een schenking voor de eigen woning van een kind. Voor een vrijstelling moet van die schenking in 2010 en 2011 een notariële akte zijn opgemaakt. Die eis is in 2012 vervallen. Door deze wijziging is volgens de staatssecretaris onzekerheid ontstaan over de schenkingen in 2010 en 2011 zonder akte. Om deze onzekerheid weg te nemen, keurt de staatssecretaris goed dat voor schenkingen gedaan in 2010 of 2011 het vereiste van een notariële akte niet langer geldt.
Schenking buitenlandse woning
 
De verhoogde vrijstelling voor de schenking van een eigen woning aan een kind kan ook worden verleend voor een buitenlandse eigen woning die niet in de Nederlandse inkomstenbelasting wordt betrokken. Weekers geeft echter aan dat hierbij controle van groot belang is. Deze vrijstelling wordt dan ook slechts verleend voor een schenking voor de eigen woning van een kind gelegen in een land waarmee Nederland een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting heeft afgesloten waarin de uitwisseling van fiscale informatie is geregeld.

Vetbelasting afgeschaft, lang leve de Nutella-belasting!

Waar Denemarken de één jaar geleden geïntroduceerde 'vetbelasting' alweer afschaft, denkt Frankrijk na over een fat tax op Nutella. Het voornemen van de Fransen is om op palmolie – onder andere het hoofdbestanddeel van chocopasta – voor elke ton 300 euro extra belasting te heffen.

Vetbelasting Denemarken

De vetbelasting die de Denen vorig jaar invoerden, bleek duur en stimuleerde verandering van eetgewoonten niet, aldus het Deens ministerie voor Belastingen. De consumentenprijzen stegen, de administratieve lasten voor bedrijven gingen omhoog en er dreigde banenverlies, zei het ministerie in de verklaring. Tegen deze achtergrond hebben de regering en de linkse Rood Groene Partij ermee ingestemd de vetbelasting af te schaffen en de geplande suikerbelasting te annuleren. De vorige rechtse regering introduceerde de vetbelasting in oktober 2011 om de bevolking ertoe te bewegen minder vet voedsel te eten. De vetbelasting werd geheven op alle producten die verzadigde vetten bevatten, van boter en melk tot pizza's, oliën, vlees en voorgekookt voedsel.
 
Nutella-tax Frankrijk
 
In Frankrijk willen ze de belasting op een van de belangrijkste bestanddelen van chocopasta verhogen. Het gaat om het bestanddeel palmolie dat ook in een hoop andere voedingsmiddelen zit. Volgens de Franse regering maakt de plantaardige olie dik en leidt het tot hart- en vaatziektes. Het voornemen is nu om voor elke ton palmolie 300 euro extra belasting te heffen. En dat schiet bij de Franse voedingsindustrie in het verkeerde keelgat.
Volgens hen is het gewoon een ordinaire manier om de schatkist te spekken. Palmolie wordt in die industrie veelvuldig gebruikt omdat het goedkoper is dan alternatieven zoals olijfolie, boter of zonnebloemolie. Fans Claassen, Secretaris Directeur van Productschap Margarine, Vetten en Oliën zegt hierover tegen BNR: ‘60 procent van onze voedingsproducten bevat dit goedje. Denk daarbij aan koekjes, maar het zit ook in zeep en zelfs in sommige kaasproducten.’ Volgens hem is de tax dan ook absoluut niet de manier om inname ervan te verminderen. ‘Beter is om de hoeveelheid palmolie in voedsel te verlagen door afspraken te maken met de industrie.’
 
Kantoornieuws
 
Medio december j.l. heeft Jeroen den Hollander ons kantoor verlaten voor een nieuwe uitdaging. Wij wensen hem veel succes!
 
Met ingang van 1 januari 2013 heeft Paul Floor ons team versterkt. Paul is 46 jaar en reeds vele jaren werkzaam in de administratie- en fiscale praktijk. Hij is opgeleid en gediplomeerd als Accountant- Administratieconsulent en heeft tevens zijn studie voor Belastingconsulent voltooid. Op ons kantoor zal hij uiteenlopende werkzaamheden voor onze klanten verrichten, zoals het verzorgen en controleren van boekhoudingen, samenstellen jaarrekeningen en belastingaangiften. Wij vertrouwen er op dat Paul u goed van dienst zal zijn.
 
Nieuwe website

Binnenkort presenteren wij ook onze nieuwe website. Naast veel andere informatie kunt u daarop ook dagelijks fiscaal nieuws en artikelen aantreffen.  Wordt vervolgd!
 
Copyright © 2013 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
unsubscribe from this list - update subscription preferences
Email Marketing Powered by Mailchimp