Copy
Sidste nyt fra projekt Klimaklar i Skibhus
Åbn denne mail i din browser

Klimaklar er parat til efteråret 2015

Vi håber alle har haft en skøn og dejlig sommer. Ferien er forbi, og Klimklar holdet er atter trukket i arbejdstøjet.
 
Vi har fået mange ansøgninger fra beboere i området, der skal i gang med deres regnhave - og vi vil fortsat opfordre og hjælpe endnu flere med at komme i gang. 

Klimaklar har derfor stablet forskellige arrangementer på benene, der skal gøre dig klogere på klimatilpasning og hjælpe dig med at komme i gang med en regnhave.

I denne udgave kan du læse, hvordan du kan spare penge, når du skal bygge et regnbed, og hvordan vi har gjort det nemmere at søge om tilladelse til nedsivning.

Rigtig god læselyst. 

Klima-camping: Projektlederne kommer og camperer i dit område
Har du spørgsmål til projektet? Brug for råd og vejledning til haven? Så kig forbi Klimaklar-campingvognen i løbet af efteråret, når projektlederne camperer i dit område.

Campingvognen kommer følgende datoer og steder - alle er velkomne:

 27.aug. kl. 13-17 - Klimaklar camping - holder ud for Thorkildsgade 18
17. sep. kl. 13-18 - Klimaklar camping - holder ud for Hørdumsgade 52
08. okt. kl. 13-17 - Klimaklar camping - holder ud for Bøgebjergvej 42

22. okt. - Vi slutter sæson af med en havevandring, hvor vi skal se nogle af de flotte regnhaver, der er står færdige og spirer. Tidspunkt og nærmere info. følger.   
 

Penge at spare på håndværkeren

Overvejer du at hyre en gartner til at hjælpe dig med at anlægge et regnbed? Så kan du opnå en besparelse ved at benytte dig af håndværkerfradraget og trække gartnerens arbejdstimer fra i skat.

Vi har forhørt os hos SKAT. Og den er god nok. Regnbede, faskiner samt andre klimatilpasnings-løsninger indgår alle i Bolig Job ordningen, som den nye regering har genindført. Bemærk dog, at udgifter til planter og materiale generelt ikke kan trækkes fra i skat. 

Ud over Bolig Job ordningen giver VandCenter Syd også en økonomisk håndrækning i form af 24.000 kr., som forsyningen udbetaler, hvis du holder al regnvand på egen grund og forhindrer det i at løbe i kloakken.
 Andre sparetips:

-  Vær flere om at bestille maskiner og gartner, der kan give lidt rabat, hvis denne skal køre ud til flere opgaver

- Undersøg hvor meget, du kan lave selv og spar på gartnerens arbejdstimer. I takt med at flere og flere bliver færdige med deres projekter, kan du hente råd og vejledning hos naboer og bekendte i området. Der er mange i nabolaget med grønne tommelfingre! 

- Undersøg andre løsninger til din grund. Måske kan du bare lede regnvand direkte i din græsplæne og behøver ikke et regnbed? 

 

En grundejer i Piosgade har fået anlagt dette smukke regnbed i haven. Du kan følge hele processen trin for trin ved at klikke her
Nu kan du søge nemt, enkelt og digitalt!

Inden din grønne regnhave kan stå frodig og klar, skal du først og fremmest huske at søge om tilladelse til at nedsive regnvand på din grund - frem for at sende vandet i kloakken. 

Ansøgningen bestod tidligere af af to separate skemaer – ét til kommunen og et til vandforsyningen. Men nu har vi samlet det hele i ét enkelt skema!

Til vores store glæde er der allerede mange ejendomme i projektområdet, som har ansøgt om tilladelse via den nye digitale løsning. Og det fungerer fint.
 
TIP: Det er en god idé at gennemgå skemaet på forhånd, så du ved, hvad du skal forberede. Du skal bl.a. have beregnet det samlede tag- og overfladeareal, ligesom du skal have besluttet dig for, hvor regnen skal nedsive og hvordan.Der er desuden mulighed for at vedhæfte tegninger af projektet.

Går du og overvejer en regnhave, ønsker vi dig rigtig god fornøjelse med ansøgningen.

Og husk, at du har altid mulighed for at kontakte os via info@klimaklar.nu, hvis du har spørgsmål.
Se det nye skema ved at klikke her
This is a Text Block. Use this to provide text...
Kontakt
Copyright © 2015 VandCenter Syd, All rights reserved.