Copy
Januari månads nyhetsbrev från Svenska Skolan LA. Luciafest.
NYHETSBREV
10 januari 2013

 

Gott Nytt År!


Hoppas ni alla firade en fin jul och nyårshelg tillsammans med era familjer och vänner! Vi var uppe i Mammoth och njöt av ett par dagars härlig nedförsåkning..... mellan snöstormarna. ;)
 
Ja, nu visar kalendern på januari månad och vi får vänja oss med att skriva 2013..... åren går fort, eller hur? 

Det ar snart dags att träffas igen då vårterminen startar den 15 januari och jag hoppas då att träffa alla återvändande och nya familjer...... jag har hört fran en pålitlig källa att det bjuds på hembakade kanelbullar den dagen........ så hasta upp till kafferummet!
 
Svenska skolan ser fram emot att erbjuda ett roligt och innehållsrikt program i vår, med fettisdagsfirande, påskfirande och diverse roliga teaterbesök fran Sverige. Mer följer om dessa aktiviteter vid senare tillfälle. Terminens första lärarmöte äger rum i denna veckan, så håll ögonen öppna för upplysningar från era respektive lärare om vad som kommer att hända i era klasser i vår.
 
Om ni har böcker som ni har läst eller om era barn har ‘vuxit ur’ några av sina barnböcker, så tar skolans bibliotek tacksamt emot dessa.
 
V.g. låt Ulrika och Susanne veta om ni vill hjälpa till med något på skolan i vår....... läsa en saga eller berätta något i en klass, hjälpa till med biblioteket, etc, etc.
 
Vi ses den 15:e och tills dess GOD FORTSÄTTNING önskar
 
Margareta

Luciafest på skolan


klicka här för fler bilder
klicka här för fler bilder

Jag tror jag har varit medlem på svenska skolan i tolv år, det innebär att jag har varit med och firat tolv lucia-avslutningar, man kan nog säga att jag är något av en veteran gällande svenska skolans lucia-firanden. Vi har gått från det lilla luciatåget med det lilla knytkalaset till en gigantisk tillställning med tvåhundra gäster och jag måste säga att varje gång blir det godare, finare, smidigare och roligare.
 
Vi ruckade lite på traditionerna detta år, vårat luciatåg såg lite annorlunda ut. Normalt går luciaposten till den elev som är äldst och har varit med några år på skolan. I år hade vi missat lite i kommunikationen om vem som skulle vara Lucia. Efter ett snabbt övervägande löste vi problemet med att utse två lucior, Charlie Kayem och Alexandra Andres. Hallå! Kan man rappa i STVs direksända luciatåg i Uppsala domkyrka kan väl vi ha två lucior? Att ha två lucior ser vi nog som en engångsföreteelse, 2013 års Lucia kommer att bli nominerad under ett av höstterminens första styrelsemöten.
 
Luciatåget började med en välkomstvers uppläst av lucian Alexandra som sedan följdes av ett sång-solo av lucian, Charlie. Ida fick också sjunga ett par verser solo och jag personligen upplevde det som att tåget sjöng mycket starkare och vackrare än tidigare år, det kändes som om barnen kanske hade tränat mera, vackert var det i allafall.
 
I år var maten återigen superb, vi har de senaste två åren blivit lite bortskämda med kocken Malin Bävestam i köket, hemlagad svensk julskinka, Jansson och gravlax är lyxvaror som vi utlandssvenskar värderar högt och uppskattar att avnjuta under juletider. MUMSIGT.
 
Dansen runt granen gör mej lika nostalgisk varje år, jag känner mej nära på gråtfärdig varje gång. Det finns inget bättre än att se ett gäng galna svenskar hoppa omkring runt granen, tydligen kan vi släppa loss om vi vill, haha. Det kanske sjöngs i lite för hög ton och leden runt granen verkade lite väl oorganiserade, men det fixar vi till nästa år, kul var det i allafall.
 
Till sist men inte minst kom Tomten, min stackars make Michael blev övertalad att ställa upp som tomte i år. Han är den absolut bästa tomte jag har sett, han och kanske också Will Ferrell. Så klart att vi helst
vill ha en svensk tomte som kan svenska, har ni idéer om vem som kanske skulle passa till nästa år så hojta gärna till. Det funkade också bättre att ha tomten på scenen, på det viset kunde vi undvika samma
anstormning som tidigare år. Hoppsan! Jag tror jag mixade upp småbarnspåsarna med de stora barnens påsar så om ni tyckte att det kändes barnsligt att eran 10-åring fick russin istället för godis så förstår ni nu varför.
 
Tack till alla er som hjälpte till att fixa och ordna den bästa lucian genom skolans tider!
 
Fröken Helene

 

SWEA julbasar


klicka här för fler bilder
klicka här för fler bilder

Den 9 december var det dags för den årliga SWEA-julmarknaden som återigen hölls på The Shrine i Downtown LA. Skolans eget Designtorg, lett av vår eldsjäl Catarina Allen-Auerbach, stod för många fina handgjorda skapelser såsom tomtar, ljusstakar, och diverse julgransdekorationer, för att nämna några få. Malin Nyman-Smallcombe hade även en display av sina vackra handgjorda smycken, varav intäkterna av ett donerades oavkortat till Svenska skolan. Vi kunde inte ha gjort det utan alla mammor och pappor som hjälpte till med försäljningen!

Jeanette Heshmati


Barnhörnan


Svenska Skolans barnhörna på SWEA julbasar blev en succé. Vi hade över 120 barn som besökte oss, vi hade många olika julpyssel att välja på för både de yngre och de äldre barnen och våran spännande fiskdamm var mycket populär. Jag har nu varit ansvarig för SWEA's barnhörna i 5 år och det kommer bara fler och fler barn och föräldrar och besöker oss i vår roliga barnhörna.

Jenny Tholan

Nyårskonsert med John Kluge 

Datum: 11 januari 2013
 
Plats: Svenska kyrkan, Los Angeles
1035 Beacon Street, San Pedro CA 90731

19:00: Mingel med hors d’oeuvres 
(kuvert: $10.00)

20:00 PM: Konserten börjar.

Konsert: Rek. donation: 
Medlemmar: $10.00
Icke-medlemmar: $15.00

Viktiga datum

 
11 januari:

12-13, 19-20 januari: 15 januari:
Terminsstart

12 februari:
Semmeldag - Fettisdag

Välkomna till vår hemsida:
Facebook
Facebook
Bilder
Bilder
Editor: Åsa Ruhr-Myers
Copyright © 2013 Svenska Skolan Los Angeles, All rights reserved.
unsubscribe from this list   update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp