Copy
Senaste nyheterna från Svenska Skolan i Los Angeles
View this email in your browser
REKTORNS RADER

Höstterminen är nu i full gång!
Vi har redan träffats tre tisdagar och i dag har vi vår traditionella Volontärmässa på gräsmattan.  
Vi hoppas att det blir givande på alla vis och att alla volontärområden blir bemannade. Gott fika med tilltugg finns förstås också på plats.
 
Detta år har vi lagt till Välkomstfika kl. 15.30 ute på gräsmattan.  I samband med åtnjutande av härligt fikabröd och starkt kaffe, så introduceras många av  styrelsemedlemmarna och de flesta lärarna för alla nya medlemmar och många frågor kan besvaras. Vi hoppas att även göra detta välkomstfika till en årlig tradition.

Vi har många nya medlemmar på skolan och det är alltid så fint att se alla svenska skolans 'veteraner’ inkludera, förklara, välkomna och berätta för alla nya föräldrar och barn om vår skola. Vi kommer alla ihåg hur viktigt det var att känna sig välkommen när vi kom till skolan. Tack för att ni som hjälper till att skapa en välkomnande atmosfär på skolan.
 
Njut av sommaren nu i höst. Snart blir det vinter. Nåväl, kanske lite mer höstligt i alla fall!
 
Hälsningar från Margareta med ett underbart Sommar-Stockholm i bakgrunden.
 
Margareta Saperston29 SEPTEMBER - SISTA DAGEN ATT BETALA TERMINSAVGIFTEN 

Svenska Skolan behöver din terminsavgift! Våra lokaler och lärare måste betalas så vänligen dröj inte med din terminsavgift. Idag, 29 september, är sista dagen för att betala terminsavgiften, därefter lägger vi på $25/veckan per barn. 
Vår kassör Camilla kommer att finnas på plats i kafferummet och ute på gräsmattan.
Hon tar emot kontanter, check eller kreditkort. 
Tack på förhand!DET HÄNDER I KLASSRUMMEN 

Höstterminen rullar på och i klassrummen har det bland annat plockats blåbär och pratats om Dalarna och Dan Andersson. I Globen har barnen också börjat bekanta sig med sitt nya läromedel. Det kommer att bli en kul höst!

OUMBÄRLIGA VOLONTÄRER 

Den 29 september, anordnar Svenska Skolan sin tredje Volontärmässa. Mässan kom till för att ge våra familjer en översikt över vilka möjligheter till engagemang som finns på skolan.
I våra bestämmelser står som bekant att varje familj förväntas att göra två och en halv timmes volontärarbete per termin. Om detta inte uppfylls tillkommer $100 per termin.

Våra volontärer är oumbärliga för verksamheten. Ni gör allt ifrån att baka och handla till att städa och köra och hämta påskägg! Tack till er alla för era fina insatser!

Ert engagemang gör också att vi kan fortsätta att ta ut en låg terminsavgift och därmed göra det möjligt för så många som möjligt att gå på Svenska Skolan. 

Kom till Volontärmässan idag och berätta för oss hur du vill bidra till verksamheten. Och finns det något som du vill göra som vi inte har tänkt på så är vi idel öron. Svenska Skolans stånd på SWEAs julmarknad. Alla produkter skapades av Catarina Allen-Auerbach och volontärer.

 

SVENSKA SKOLAN PÅ FACEBOOK

Du har väl gillat oss på Facebook? Svenska Skolans Facebooksida uppdateras ofta och är en bra källa till information om svenska evenemang i vår närhet. Tack till Kaninernas eminenta lärare Helene Johansson Kayem som tar hand om Facebooksidan.
 
LA KÖR 

För er som har sug efter MER svenskt broder- och systerskap - och häng - så anordnar Kaninernas lärare Helene Johansson-Kayem och Svenska Skolans tidigare sångledare Maria Isaks en sångjunta. 
 
Kören träffas i Culver City en gång i månaden och leds av Maria Isaks. Kostnad: $5-7/tillfälle. 

Kören kommer att ses följande datum under hösten: 

23 september
21 oktober
18 november
16 december


Varmt välkomna önskar Helene och Maria!
 
HÖSTENS VIKTIGA DATUM

Olympiad: 20 oktober 
1:a advent på skolan: 1 december
Lucia: 15 december 

JORDBÄVNING - HAR DU EN PLAN? 

Vad händer om det blir jordbävning i Los Angeles? Har du en plan? Vet alla familjemedlemmar vad de ska göra när katastrofen är ett faktum?  

Svenska Skolan kommer i höst att anordna ett informationsmöte om hur man förbereder sig inför en jordbävning. Mer information kommer inom kort.
Copyright © 2015 Svenska Skolan Los Angeles, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp