Copy
february månads nyhetsbrev från Svenska Skolan LA.
NYHETSBREV
20 februari 2013

 

Hej alla,


Vilken härlig Semmeldag, Semla dag, Fettisdagsbulle-dag, fastlagsbulle-dag - ja, alla växte vi upp med någon av dessa benämningar för denna tradition i Sverige och visst känns det fint att kunna föra den vidare till våra barn här i Los Angeles!
...också en kul aktivitet att göra tillsammans med andra föräldrar!  När man stått och gröpt, blandat, vispat och pudrat ett tag så lär man känna varandra ganska bra. ;)
... och det är ju just det som är vitsen med att volontära - du har roligt samtidigt som du hjälper vår skola. Tack igen hela Semle-gänget för er hjälp och extra tack till vår bakerska extra-ordinaire Emily. Många andra hjälper till på olika sätt och det är verkligen uppskattat....

Tisdagarna rullar på och inom kort är det påskpyssel och sen är påsken här! Dessförinnan blir det lärarmöte för lärarna i vår skola, San Diego, Orange Co. och Ventura den 10 mars. Fint tillfälle för alla våra duktiga lärare att utbyta ideer och lära känna varandra. Nästa styrelsemöte äger rum den 14 mars. Vår ideella styrelses viktigaste mål är att ständigt förbättra skolan och vi tar gärna emot era förslag i det syftet.

Kontakta även gärna Åsa, vår 'editor', om  ni har något ni vill dela med er till vår "skolfamilj", t. ex. var man hittar den bästa mandelmassan, något nytt "smultronställe"  ni funnit eller några bra svenska barn- eller vuxenböcker ni skulle vilja rekommendera, etc . Åsa tar också glatt emot artiklar från alla medlemmar.

Margareta

Semmel-fest på skolanklicka här för bilder från Grodorna eller Kaninerna
 
Den svenska Semla-dagen infaller alltid på en tisdag, vilket passar perfekt för Svenska Skolan, eftersom vi träffas på just tisdagar. Vi hade en otroligt mumsig och mysig fettisdag. Vilken ära det var att få vara ansvarig för semlorna på skolan i år! TACK till alla som köpte en semla! Det var en väldigt lyckad "fundraiser." Vårt mål var att få in över 500 dollar och med er hjälp lyckades vi.
 
Det gick verkligen smidigt med ett härligt "team" bestående av Emily Glarner-Chan, Natasha Bellroth, Clara Brigge och Jeanette Blom-Heshmati. Vi hade roligt med mysig musik och bra stämning när vi satte ihop semlorna i kaffe-rummet.
 
Vårt recept är speciellt framtaget för oss och är en blandning mellan ett recept för vanlig semla och för brioche. Slutresultatet blev en fluffigare version (se recept här). I år bakades 11 satser, totalt 210 semlor: 64 minisemlor till klassrummen och 146 förbeställda att ta hem. Vi använde 3,2 kilo mandelmassa och 10 liter grädde! Vilken mängd mumsiga, kaloririka ingredienser!
 
Barnen i de äldre klasserna hade som projekt att sätta ihop sin egen mini-semla. De hade roligt med att blanda fyllningen av mandelmassa och inkråmet av bullarna, att vispa grädden och sikta socker på den hopsatta semlan. Mums!
 
TACK till alla som hjälpte till att göra det framgångsrikt! Helt enkelt en härlig semla-dag. Jag ser redan fram emot nästa år!
 
Smarrigt,
Emily (fröken i Grodorna och styrelse-medlem)

Pippi Långstrump-inspelning på skolan
 


klicka här för fler bilder

I mitten av januari fick Svenska Skolan en kul förfrågan från Ottiliana Rolandsson om att filma några elever, som ville klä ut sig till Pippi (eller några av Pippi's kompisar) och sjunga Pippi-sången en eftermiddag på skolan. Flera barn, i olika klasser, hörsammade förfrågan och de fick både dansa till hårdrock och sjunga Pippi-sången framför kamera. Allt under ledning av Ottiliana, som själv klätt ut sig till en vuxen Pippi Långstrump.

Ottiliana spelade Pippi som vuxen i en Pippi-komedi på SWEA's årsmiddag i slutet av januari och ”avsnittet” med barnen som sjunger Pippi-sången visades i samband med den. Ottiliana har tidigare även bland annat skrivit och spelat en pjäs om Greta Garbo,

Bokbord i kafferummet

 
Den 26 februari kommer vi återigen att duka upp ett bokbord med gamla biblioteksböcker i kafferummet. Denna gång kommer det även att finnas vuxenböcker att välja bland. Den som vill får gärna ta en bok eller flera mot en donation av frivilligt belopp. Intäkterna av bokförsäljningen kommer att gå till inköp av nya fräscha böcker till biblioteket, så det går förstås bra att lägga en slant även om man har fullt i hyllorna.
 
Kom gärna också och titta in i vårt nya fräscha bibliotek. Där finns många fina svenska böcker till utlåning.
 
Elisabeth Ward

Trunk show 


Smycken från Malin Nyman-Smallcombe i kafferummet den 5 mars.
Malins smycken har uppmärksammats i en mängd tidskrifter

Viktiga datum

 
26 feb
Biblioteksbokförsäljning

5 mars
Trunk show. Smycken från Malin Nyman Smallcombe

15 mars
Sista dagen för ansökan till stipendium för Sigtuna-lägret. Kontakt: Catarina Allen-Auerbach.

19 mars

Välkomna till vår hemsida:
Forward to Friend
Facebook
Facebook
Bilder
Bilder
Editor: Åsa Ruhr-Myers
Dela gärna med er av era bilder från Svenska Skolan genom att ladda upp dem på vår gemensamma  bild-sida på shutterfly.com .
Copyright © 2013 Svenska Skolan Los Angeles, All rights reserved.
unsubscribe from this list   update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp