Copy
Nieuwsbrief
11 - 23 februari 2015
Laat je wensen horen!
De cursus Tzolkin als kompas is nu al een succes. Echt heel leuk om te geven en ik hoor enthousiaste reacties van de deelnemers. Dus ik ga door! Binnenkort ga ik nieuwe data plannen voor het voor- en najaar. Help me en laat je wensen horen! Wilde je wel meedoen in Breda, De Bilt, Amersfoort of 
Steenwijk, maar kwamen de data of dagen niet uit? Is er een regio waar ik beslist naartoe moet komen? Laat het me weten. Voor deze cursus is mijn maximale reistijd vijf kwartier vanaf Velp (Gld). Hoever kun je mij tegemoet komen (letterlijk?) Laat je horen, vraag wat je echt wilt. Dan vinden we elkaar vast!
  • In Amersfoort kun je al op 5 maart van start. Er is nog plek. Meld je aan vóór 23 februari.
  • Binnenkort ga ik data plannen voor Eindhoven. Wil je meedoen? Meld je zo snel mogelijk aan.
  • Er zijn aanvragen voor Nijmegen en Enschede. Wil je meedoen? Laat het me weten.
Mail naar welkom@mayawijsheid.nl
 
Proeven aan de leerweg Coachen met de Tzolkin
Dit jaar heb je twee keer de kans om deel te nemen aan de tweedaagse startmodule van de leerweg Coachen met de Tzolkin: 'Werken met je levenspad'. Je kunt deze los volgen en daarna beslissen of je verder wilt deelnemen aan de hele opleiding.
  • 20 en 21 maart
  • 1 en 2 oktober
De leerweg Coachen met de Tzolkin is speciaal voor professionals die in combinatie met hun eigen vak een eigen manier van werken met de Tzolkin willen ontdekken en ontwikkelen. Beide modules zijn gepland in Appelscha. Ik ben nog bezig om een van de twee modules op een centralere plek in het land te organiseren. Meer nieuws in de volgende nieuwsbrief of eerder in de agenda.
Wil je aan een van de modules deelnemen, meld je dan aan door een mail te sturen naar welkom@mayawijsheid.nl.
Heb je een vraag? Mail me of bel me op 026-8400610.
     
e-Creatiecursus Witte Wind levenspad: hoofd en hart verbinden met bezieling
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Witte Wind levenspad. Een pad waarin je uitgedaagd wordt om je hoofd en hart met elkaar te verbinden en vanuit bezieling te handelen. Dat vraagt om bewuste aandacht bij alles wat je doet. Wil jij mee op avontuur en ontdekken hoe de energie van de Tzolkin jou daarin ondersteunt?
Geef je nu op voor de e-Creatiecursus met dit levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Rode Maan levenspad: Trouw blijven aan je eigen licht en idealen
Maya wijsheid in het licht van de schepping 11 - 23 februari 2015
De Maya Tzolkin kalender vertelt het verhaal van je levensreis op basis van je geboortedatum. Zo kun je veel te weten komen over je kwaliteiten, talenten en hoe je vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund om te groeien en creëren. De Tzolkin vertelt ook een groter verhaal: het verhaal van de schepping en wat we als mensheid komen doen op aarde. Dit is het vierde artikel in een serie van twintig over de levenspaden van de Tzolkin. Elk levenspad telt dertien dagen en elke dag heeft zijn eigen energie die je ondersteunt bij het innemen van jouw eigen plek in het geheel.
 
© Geertje Mol lees meer over de collage
Je eigen licht en je idealen
Het Rode Maan levenspad gaat over je vermogen te blijven herinneren wie je bent: een goddelijk wezen. Soms lijkt het alsof we allemaal zijn vergeten dat we vanuit een diep zielsverlangen een grote reis maken met als doel ervaringen opdoen op aarde. Het lijkt ook alsof we zijn vergeten dat we een gezamenlijk hartsverlangen hebben om dienstbaar te zijn aan de wereld. Toch is er diep vanbinnen altijd een herinnering aan je eigen oorsprong, je eigen licht, aanwezig. Dat licht zorgt ervoor dat je trouw blijft aan de verlangens waarmee je aan deze grote reis bent begonnen, zelfs als je het niet kunt voelen. Het Rode Maan levenspad vertelt je stap voor stap hoe je het licht in jezelf vindt, zodat je het voluit en vol vertrouwen kunt laten schijnen.
 
DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtsreeks inwerken op je DNA. Ze zijn verbonden met de dertien dagen van het Rode Maan levenspad en ze activeren jouw herinnering aan ons gezamenlijke hartsverlangen. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert wie je werkelijk bent en brengt je in verbinding met het collectieve hartsverlangen van de mensheid.
 
1. Ik laat mijn licht schijnen
Jij vindt het licht in jezelf als je meester wordt over je emoties, samen met mij en alle anderen. Heb je geleerd dat boosheid en verdriet negatieve gevoelens zijn? Dan heb je waarschijnlijk ook geleerd ze te onderdrukken. Laat je prachtige licht nou net verstopt zitten onder al die ‘afkeurenswaardige’ emoties. Dus heet ze vooral welkom. Geef ze de ruimte, maar hecht er niet aan. Laat de verhalen die eraan vastzitten maar komen als een wolk die voorbij drijft. Je hoeft er niet in te geloven. Zodra je jezelf onthecht van je emoties komt jouw licht tevoorschijn en begint jouw levenskracht te stromen.
 
2. Ik ben trouw aan mijzelf
Jij vindt het licht in jezelf als je houdt van jezelf zoals je bent, samen met mij en alle anderen. Je bent een mooie ziel die ervaringen komt opdoen. Al jouw ervaringen stonden op je verlanglijstje toen je naar de aarde kwam. Waarom zou je op wat voor manier dan ook oordelen over jezelf? Je bent hier gekomen om te leren dus ook om fouten te maken. Voor die fouten mag je dus ook aardig zijn. Ze horen er allemaal bij en je kunt elke dag leren en opnieuw beginnen. In de bijbel staat ‘Heb uw naaste lief als uzelf’. Maar draai het eens om. Houd jij net zoveel van jezelf als van je liefste naaste?
 
3. Ik ben het onbevangen kind
Jij vindt het licht in jezelf als je je blijft verwonderen, samen met mij en alle anderen. In tijden van crisis en ellende is het soms lastig om de lichtheid van het leven te blijven voelen. Heb je wel eens gemerkt hoe somber je wordt van sombere mensen om je heen als je zelf niet lekker in je vel zit? Je bewijst de wereld een grote dienst als je licht en vrolijk bent. Als je kunt blijven lachen om jezelf en het aardse gedoe. Als je lichtheid brengt waar het zwaar en moeilijk is. Zo ben jij de sprankel die het licht in anderen weer aansteekt.
 
4. Ik creëer
Jij vindt het licht in jezelf als je bewust omgaat met je creatiekracht, samen met mij en alle anderen. Je beschikt over een enorm vermogen om te creëren en dat doe je met alles wat je aandacht geeft. Het begint bij jouw intentie. Energie volgt je gedachten. Houd eens in de gaten hoe vaak je negatieve gedachten hebt. Negatieve gedachten kunnen enorm comfortabel zijn. Ze bieden veiligheid en houden allerlei verantwoordelijkheden buiten de deur. Ze besparen je lastige keuzes en houden je af van je gevoel. Probeer eens een dag je negatieve gedachten te turven in plaats van ermee in gesprek te gaan. Niet om te tellen hoeveel het er zijn, maar als manier om ervan los te komen en aandacht te geven aan wat jij wilt dat wel groeit.
 
5. Ik ben een ontdekkingsreiziger
Jij vindt het licht in jezelf als je de moed hebt je grenzen te verleggen, samen met mij en alle anderen. Je bent hier gekomen om nieuwe ervaringen op te doen. Daarom ligt je kracht altijd buiten je comfort zone, buiten wat je gewend bent, buiten wat vertrouwd is. Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen. Probeer, experimenteer, doe wat je nooit deed. Doe eens een experiment: meet jezelf een paar splinternieuwe overtuigingen aan, gedraag je ernaar en zie wat het je brengt.
 
6. Ik luister naar het weten van mijn hart
Jij vindt het licht in jezelf als je handelt vanuit je hart, in overeenstemming met de goddelijke wil, samen met mij en alle anderen. Dit is de tijd om hoofd en hart weer te laten samenwerken, zodat ze je handen sturen bij alles wat je doet. Als je kijkt met je hart krijg je een ander zicht op de wereld waarin we leven. Als je kijkt met je hart ben je afgestemd op het universele hart, het hart van de Melkweg dat de Maya’s Hunab ‘ku noemen. Het is de bron waar alles vandaan komt en alles weer naar terugkeert. Als jouw hart en het universele hart in hetzelfde ritme kloppen, is alles wat je doet vanuit je hart in overeenstemming met de goddelijke wil, het licht in jezelf en in alle anderen. In die energie stroomt alle energie harmonieus in dezelfde richting.
 
7. Ik overzie het grote plan
Jij vindt het licht in jezelf als je zicht hebt op wat er gaande is vanuit een hoger perspectief, samen met mij en alle anderen. Om het grote plan te kunnen overzien heb je afstand nodig en die hebben we in het dagelijks leven soms te weinig. We zijn gebonden, hebben verplichtingen, belangen en worden geleefd door wat moet en wat we denken dat van ons wordt verwacht. Vanuit die positie kun je nooit overzicht krijgen. Ontstijg je beperkingen door jezelf los te maken van wat je bindt en stel je open voor een nieuwe, frisse en vrije kijk op jezelf en de wereld.
 
8. Ik volg mijn innerlijke leiding
Jij vindt het licht in jezelf als je je wijsheid gebruikt voor jezelf, samen met mij en alle anderen. Het is zo makkelijk om voor een ander te weten wat goed is. Van een afstandje is het makkelijk oordelen over een ander. Alle wijsheid in jezelf is in eerste instantie maar voor één iemand bedoeld, namelijk voor jezelf. Heb jij het lef om echt jezelf te zijn? Om anders te zijn dan een ander, om te doen wat goed voor jou is terwijl iedereen roept dat je dat beter niet kunt doen om allerlei redenen die voor jou niet kloppen? Pas als je dat doet, kun je van waarde zijn voor een ander met je wijsheid.
 
9. Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen
Jij vindt het licht in jezelf als je de hemel op aarde leeft, samen met mij en alle anderen. De aarde is de plek die jij hebt gekozen om te verblijven. Dat was je doel. Als je hoofd niet meer precies weet waarom dat ook al weer je doel was, vertrouw dan maar op je voeten. Als je goed geaard bent, brengen ze je precies waar je zijn moet om alles te ervaren wat op je verlanglijstje stond. Heb je de moed om je hoofd erbuiten te laten, dan kun je permanent in het hier en nu leven en alle ruimte geven aan synchroniciteit: het schijnbare toeval dat op je pad komt als hemel en aarde verbonden zijn via jou.
 
10. Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen
Jij vindt het licht in jezelf als je helder hebt wie je in de toekomst wilt zijn, samen met mij en alle anderen. Iedereen om je heen heeft je iets te brengen. Elke eigenschap van een ander, elke gedraging of karaktertrek brengt jou dichter bij het beeld van je toekomstige zelf. Soms doordat die ander het goede voorbeeld geeft, soms doordat die ander je het tegenovergestelde laat zien van wie jij wilt zijn. Realiseer je dat je op deze manier iedereen dankbaar kunt zijn voor hun rol in jouw leven en dat ieder ander dienstbaar is aan jou als voorbeeld voor de toekomst.
 
11. Ik breng energie om te vernieuwen
Jij vindt het licht in jezelf als je bereid bent keer op als een feniks uit de as te herrijzen, samen met mij en alle anderen. Het is juist op de moeilijkste momenten dat je het dichtst bij je eigen licht bent. Weet dat jij je emoties niet bent. Je hebt de mogelijkheid alles wat zwaar aanvoelt af te voeren, want jij bent een en al licht en lichtheid. Bedenk dat je alle onrust om je heen en in jezelf kunt gebruiken om de weg naar je eigen licht te vinden. Spanning die in jezelf ontstaat is je kompas op weg naar de stilte in jezelf waar je thuis bent en weet wie je werkelijk bent.
 
12. Ik breng licht, liefde en warmte
Jij vindt het licht in jezelf als je de perfectie kunt zien in alles, samen met mij en alle anderen. Goed en slecht bestaan niet als je er vanuit gaat dat ieder zijn eigen reis maakt en ervaringen opdoet. Je kunt elke dag opnieuw kiezen hoe je omgaat met wat het leven je geeft. Je hoeft er niets aan te veranderen, alleen gewaar te zijn wat het met je doet. Dat geeft je de mogelijkheid steeds opnieuw je evenwicht te vinden.
 
13. Ik ben mijn eigen moeder
Jij vindt het licht in jezelf als je onvoorwaardelijk op het leven vertrouwt, samen met mij en alle anderen. Het verlangen van je ziel, je hart en je goddelijke licht trekken alles aan in het leven wat je nodig hebt. Het leven geeft je niet alleen wat je verlangt, maar ook wat je nodig hebt om te ontwikkelen en groeien. Je wordt gedragen door een kracht die groter is dan jij. Kun je dankbaar zijn voor alles wat het leven je geeft? Wees wie je bent  vol vertrouwen. Zo breng je niet alleen jezelf maar de hele wereld naar een hoger plan. 
 
Elvira van Rijn
 
Meer over het Rode Maan levenspad vind je hier.
 
De DNAfirmaties in dit artikel vind je in mijn beide boeken ‘Maya wijsheid voor je levensreis en het Maya wijsheid logboek'. In het boek vind je tips en aanwijzingen om ermee te werken en een toelichting op alle 260 dagen van de Tzolkin. Je ontdekt aan de hand van het boek wat alle twintig levenspaden voor jou te betekenen hebben. In het logboek ga je op een praktische manier aan de slag met de DNAfirmaties aan de hand van de dagenergie en wensdag. Meer informatie en bestellen.
 
   
Agenda
20, 21 maart 2015: Werken met je levenspad - los te volgen (startmodule leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’)

Cursus Tzolkin als kompas
5 en 26 mrt, 23 apr, 21 mei, 18 jun - Amersfoort Mens & Intuïtie
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend