Copy
Nieuwsbrief
28 mei - 9 juni 2013
Een nieuwe stap in de creatiecyclus
Begin dit jaar kondigde ik al aan dat 2013 voelt als een jaar van creatie, volgend op een jaar van transformatie. Tijdens de afgelopen twee levenspaden heb ik een sleutel ontdekt in de Tzolkin. Deze sleutel helpt mee om overgang te maken van creatie vanuit pijn en lijden naar creatie vanuit vreugde.
Tijdens de intervisie bijeenkomst met ‘Maya wijzen’ uit het Noorden hebben we de nieuwe inzichten getest en ook individueel heb ik met verschillende mensen ervaren dat deze ontdekking de poort is naar een nieuwe vorm van lichtheid en harmonie in jezelf. Binnenkort meer hierover. Een uitgebreid artikel is in de maak.
 
Wil je zelf de volgende stap in de creatiedriehoek ervaren en deze wijsheid direct gebruiken in jouw werk als coach, trainer of begeleider anderszins? Op 14 juni as. verzorg ik de module Harmonie in jezelf waarin deze nieuwe inzichten verwerkt zijn.
Er zijn nog twee plaatsen vrij.
Tagore in Dieren, de nieuwe thuisbasis voor ééndaagse modules in de Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’. Alleen hier aanwezig zijn, geeft al energie. Meer foto’s.
De nieuwe Agenda is er!
Al vanaf 2006 verschijnt elk voorjaar de 13-manen agenda van Nicole Zonderhuis met het zegel en toon van de dag en nog veel meer maya wijsheid. Dit jaar is hij nog handiger vormgegeven dan ooit: met een ringband. Een echte aanrader voor wie zich wil afstemmen op de natuurlijke tijd en de ondersteuning die we elke dag vanuit de kosmos ontvangen om te creëren. 
De agenda loopt vanaf 26 juli 2013 t/m 24 juli 2014, is Engelstalig, 176 pagina’s full colour
, paginaformaat 13 x 20 cm. Je kunt hier meer lezen en de agenda bestellen.Het Rode Slang levenspad
28 mei - 8 juni 2013

Rode Slang energie
Rode Slang energie is heel basaal. Een Slang heeft niets anders dan zijn oerinstinct om op af te gaan. Dat instinct zit in het limbisch brein en bepaalt het verschil tussen leven en niet leven. Een slang die in de zon ligt, laadt zich op en verzamelt energie om te leven. Een slang in de kou is niet dood, maar heeft ook niet genoeg energie om actief te zijn.
Waar haal jij je energie uit? Volg je je instinct? Ook al hebben wij veel meer hersens dan alleen hett oerbrein waarover reptielen beschikken. We hebben het wel! Maak je er gebruik van of gebruik je alleen je denkvermogen?

Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, willen graag de beste zijn en steeds blijven werken aan zichzelf. Ze zijn graag bezig met doelen stellen en bereiken. Het zijn ook goede leraren en daarom graag een voorbeeld voor anderen. Ze mogen er wel op letten dat ze ook ruimte laten voor opvattingen van anderen en niet naast hun schoenen gaan lopen omdat je zichzelf zo goed vinden.
 
Het Rode Slang levenspad is een pad met tien van de tweeënvijftig poortdagen van de Tzolkin. Je herkent ze in de kalender aan de zwarte vakjes. Tijdens deze poortdagen zijn de sluiers dun en zijn we extra ontvankelijk voor de kosmische energie. Zorg goed voor jezelf, open jezelf voor wat zich aandient en wees erop bedacht dat deze dagen heel intens kunnen zijn.
 
Ben je zelf geboren het Rode Slang levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Rode Slang levenspad om het hoogste en het laagste. Je oerinstinct dat weet dat je een straatje om moet zonder dat je weet dat daar een wegversperring is. Je onderbuikgevoel dat zegt dat je niet in zee moet gaan met die aardige persoon, die pas veel later een oplichter blijkt te zijn. Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen bewust om te gaan met de wijsheid van je lichaam en het hoogste en laagste verbinden in jezelf.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door te luisteren naar je lichaam. Dat heeft een heel intelligente manier om jou te laten weten wat goed voor je is. Doe vooral datgene wat energie geeft en passie oproept.
  • Je bekrachtigt jezelf door vol zelfvertrouwen ruimte te geven aan je gevoel en de stroom van je gevoel te volgen: go with the flow..
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door grenzen te verleggen. Doe de dingen eens anders dan je gewend bent, stap uit je comfortzone en ga moedig voorwaarts. De wijsheid die je nodig hebt komt onderweg vanzelf naar je toe.
  • Geniet van het leven door te gaan waar je voeten je brengen (en niet je hoofd). Toevallige ontmoetingen tillen je naar een hoger niveau deze dagen. Zorg dat je alert  en aanwezig bent zodat je kunt aannemen wat je toevalt.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Herman Wijffels
Geboortedatum:             13 maart 1942
Kernkwaliteit:             Witte Tovenaar, integriteit
Creatiekracht:             Toon 10, manifesteren
Levenspad: Rode Slang, lichaamswijsheid, instinct

Herman Wijffels is co-voorzitter van Worldconnectors en hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering, voormalig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en CDA-prominent. Deze econoom met een vernieuwende toekomstvisie bewandelt Als Witte Tovenaar toon 10 het levenspad van de Rode Slang. Bekijk hier zijn profiel en lees mee.
Manifestatiekracht
In het profiel vind je twee driehoeken met kernkwaliteiten. In de eerste driehoek op p.3 vind je de kwaliteiten die verbonden zijn met de geboortedag van Wijffels.
Opvallend is dat zowel zijn drijfveer als zijn persoonlijkheid de creatiekracht van toon 10 dragen: manifestatiekracht. En dat klopt ook wel als je kijkt naar de staat van dienst van Wijffels. Hij heeft de kracht om een idee neer te zetten in de realiteit. Tijdens zijn loopbaan bekleedde hij diverse vooraanstaande functies waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Daarnaast legde hij als informateur de basis voor het Kabinet-Balkenende IV.

Sjamaan van de toekomst
De kwaliteit van Wijffels persoonlijkheid is de Witte Tovenaar: de kwaliteit om kracht in plaats van macht te gebruiken, te handelen vanuit het hart en het belang van de groep als geheel voorop te stellen. Dat is waarvoor hij zich al jaren inzet, momenteel als hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering: een niet-commerciële plek, in dienst en in het belang van een nieuwe maatschappij.
Vanuit zijn Moeiteloze Zelf levert Wijffels een bijdrage levert aan de wereld met de creatiekracht van toon 12: samenbrengen en samenwerken. Daarbij zet hij de kwaliteit van de Witte Hond in: de hartsverbinding met zichzelf en met gelijkgestemden op zijn pad van bestemming. Deze kwaliteit is het best zichtbaar in zijn voorzitterschap van Worldconnectors, een netwerk van prominente en betrokken opiniemakers die zich vanuit verschillende achtergronden inzetten voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld.

Transformeren van de maatschappij
Als je wilt weten hoe je het potentieel dat je op je geboortedag hebt meegekregen daadwerkelijk activeert, kijk je naar de blauwdruk van de dag na je geboorte. Deze dag is de eerste dag die je als mens op Aarde van begin tot einde meemaakt en de energie van deze dag laat de driehoek van je passie, visie en missie zien. 
In deze driehoek (p. 7) kun je zien dat Wijffels een grote transformerende kracht heeft, de kracht van de blauwe zegels. Hij heeft een toekomstvisie (Adelaar) die hij inzet om ons te bevrijden met de creatiekracht van toon 11 van oude denkbeelden en patronen over de maatschappij. In een radio interview op radio 1 van 3 april jl. Omschreef hij dat als volgt. “We staan nu op een punt dat we met z’n allen geroepen worden om een andere wending, een nieuwe vorm te geven aan de manier waarop we onze maatschappij hebben ingericht (…) .” In dit filmpje verwoordt hij kort en krachtig waarom het nodig is dat we het beste uit onszelf halen en anders moeten omgaan met het beschikbare potentieel.
 


“Er wordt te veel bovenin de piramide beslist. Onderwijs en levenlang leren moeten we zodanig organiseren dat ontwikkeling van mensen, het maximum uit je mogelijkheden halen, het uitgangspunt is. We geven mensen een uitkering op voorwaarde dat ze niets doen, terwijl we eigenlijk zouden moeten investeren in mensen op voorwaarde dat ze wel iets doen: het beste uit hun mogelijkheden halen. Dit is de enige manier om uit technologische innovatie de volle vrucht te halen.”

Verwondering als sleutel
Zijn doel bereikt Wijffels moeiteloos als hij de creatiekracht van zijn Missie gebruikt: toon 13, de toon van aanwezigheid. Met zijn aanwezigheid tilt hij het leven naar een hoger niveau door gebruik te maken van de kwaliteit van de Blauwe Aap. Door zijn ogen laat hij ons met een open mind en vol verwondering kijken naar de maatschappij die we gemaakt hebben en open en onbevangen de toekomst tegemoet treden.

Nieuwsgierig naar je eigen geboortedriehoeken? Bestel hier je persoonlijk M of L profiel.
Agenda
7 juni: Workshop Coachen met Tzolkin profielen
8 juni: Workshop staan in jouw kracht. Hartekracht, Reiki coaching & Training
14 juni: Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’ module ‘Harmonie in jezelf’
21 juni: Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’ module ‘De kracht van de gele gele zegels’
21 juni: Workshop van harte delen-geven met Mayawijsheid, Nexxt Level
22 juni: Workshop ‘Jouw levenspad’ Hartekracht, Reiki coaching & Training
23 juni: Introductieavond, praktijk voor Levenspadcoaching

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp