Copy
Nieuwsbrief
24 februari - 8 maart 2015
Geboren tussen 1960 en 1964?
2015 is hét jaar om je eigen plek in te nemen!
Ben je geboren tussen 28-2-1960 en 28-2-1964 dan heb je vast al ontdekt dat je  behoefte hebt een bijdrage te leveren aan het creeren van de nieuwe wereld: levend vanuit het verlangen van je hart en ziel.
Jij bent geboren in een periode waarin er een bijzondere verbinding was tussen oud en nieuw.
Tussen de drijfveer van de ziel om hier op aarde ervaringen op te doen, en de persoonlijkheid die in dit leven als mens op aarde is als deel van een doorlopend 'zielenverhaal'. Wat we zien bij deze groep is een grote verbinding met vorige levens, verwarring over 'toen' en 'nu' en stagnatie op verschillende levensgebieden. Wel vooruit willen maar het gevoel hebben in het moeras te zitten of eindeloos rondjes te draaien op dezelfde rotonde.

Vanuit de Tzolkin kun je deze verwarring terugzien in je geboortezegel, dat in twee tellingen hetzelfde is. De Klassieke telling (de telling van de drijfveer van je ziel) en de Dreamspell telling (de telling van je persoonlijkheid in dit leven). Dat je in deze twee tellingen hetzelfde geboortezegel hebt, komt maar eens in de 84 jaar voor.
 
2015 is hét jaar om doorstroming te creëren waar je steeds niet vooruit komt en onderscheid te gaan maken tussen oud en nieuw. De jaarenergie van 2015 helpt je daarbij.
 

Gele Ster: Ik neem mijn eigen plek in


Toon 12:  Zo krijg ik overzicht en inzicht en breng ik nieuw evenwicht
Wij scheppen graag de voorwaarden en begeleiden je bij een kanteling in je leven van donker naar licht, van stagnatie naar doorstroming, van lijden naar vreugde. Een half jaar lang gaan we op ontdekkingsreis met een groep vrouwen die zijn geboren in deze periode. Zes keer komen we als groep bijeen en tussendoor krijg je praktische ondersteuning in de vorm van opdrachten, een buddy programma en persoonlijke consulten om jouw nieuwe weg te bereiden.
 
Binnenkort volgt meer informatie via de website en nieuwsbrief. Noteer alvast in je agenda de data die we hebben gepland: 17 april, 15 mei, 19 juni, 18 september, 16 oktober, 13 november 2015
Ontdek en werk met het verlangen van je ziel
Creatieworkshop op 22 mei - De Bilt 
Op 22 mei kun je in De Bilt weer meedoen aan een nieuwe creatieworkshop. Dit keer valt deze dag op Rode Maan toon 10.
  • Rode Maan is het zegel van zelfherinnering met als DNAfirmatie: ‘Ik laat mijn licht schijnen.’
  • Toon 10 is de toon van je zielsverlangen.
Op deze toon 10 dag zet je jouw persoonlijke zielsverlangen neer in de realiteit in de vorm van een eigen creatie en maak je zichtbaar waarom je hier bent en hoe jij vorm geeft aan jouw zielsverlangen in het dagelijks leven. Je krijgt deze dag een persoonlijk consult en maakt je eigen creatiekaart collage.

TIP Deze dag is toegankelijk voor iedereen, maar ben je zelf geboren op een toon 10 dag, dan is dit natuurlijk voor jou een enorme kans om in jezelf te bekrachtigen!
Proeven aan de leerweg Coachen met de Tzolkin
Dit jaar heb je twee keer de kans  om deel te nemen aan de startmodule van de leerweg Coachen met de Tzolkin. Je kunt deze los volgen en daarna beslissen of je verder wilt deelnemen aan de hele opleiding.
  • 20 en 21 maart
  • 1 en 2 oktober
De leerweg Coachen met de Tzolkin is speciaal voor professionals die in combinatie met hun eigen vak een eigen manier van werken met de Tzolkin willen ontdekken. Beide modules zijn gepland in Appelscha. Ik ben nog bezig om een van de twee modules op een centralere plek in het land te organiseren. Meer nieuws in de volgende nieuwsbrief of eerder in de agenda.
Wil je aan een van de modules deelnemen, meld je dan aan door een mail te sturen naar welkom@mayawijsheid.nl. Heb je een vraag? Mail me of bel me op 026-8400610.
 
   
e-Creatiecursus Blauwe Aadelaar levenspad: hoop en licht brengen voor een betere wereld
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Blauwe Adelaar levenspad. Een pad waarin je uitgedaagd wordt om hoop en licht te brengen voor een betere wereld. Iedere cel van je lichaam weet hoe die wereld eruit ziet en hoe we met elkaar voor heelheid kunnen kiezen. Wil jij mee op avontuur en ontdekken hoe de energie van de Tzolkin jou daarin ondersteunt?
Geef je nu op voor de e-Creatiecursus met dit levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Witte Wind levenspad: Herstel het evenwicht tussen hoofd en hart
Maya wijsheid in het licht van de schepping 24 februari - 8 maart 2015
De Maya Tzolkin kalender vertelt het verhaal van je levensreis op basis van je geboortedatum. Zo kun je veel te weten komen over je kwaliteiten, talenten en hoe je vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund om te groeien en creëren. De Tzolkin vertelt ook een groter verhaal: het verhaal van de schepping en wat we als mensheid komen doen op aarde. Dit is het vijfde artikel in een serie van twintig over de levenspaden van de Tzolkin. Elk levenspad telt dertien dagen en elke dag heeft zijn eigen energie die je ondersteunt bij het innemen van jouw eigen plek in het geheel.
 
© Geertje Mol lees meer over de collage
 Hoofd, hart en ziel
Het Witte Wind levenspad gaat over je daden en wat ze teweegbrengen in de wereld. Alles wat je doet komt bij je terug. We zijn tenslotte allemaal één. Wat je een ander of de aarde aandoet, doe je uiteindelijk ook jezelf aan. Het is tijd dat we beseffen dat elke handeling telt, hoe klein ook.
Te lang hebben we ons denken gebruikt om onze handen aan te sturen en keuzes gemaakt die schade toebrengen aan de aarde en de mensheid. Het is de ziel die je uitdaagt hoofd en hart te verbinden, opdat je gaat voelen wat je teweegbrengt. Je hart helpt je te doen wat wijs is voor jou en mij en iedereen. Het Witte Wind levenspad vertelt je stap voor stap hoe je met bezieling hoofd, hart en handen verbindt.
 
DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtsreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Witte Wind levenspad en ze activeren jouw herinnering aan onze gezamenlijke uitdaging om de balans tussen hoofd en hart te herstellen. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou.  Elke dag als het kan. Het activeert wie je werkelijk bent en brengt je in verbinding met het collectieve hartsverlangen van de mensheid.
 
1. Ik ben mijn eigen vader
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door contact te maken met je ziel, samen met mij en alle anderen. Het is vader die ons laat zien hoe we als mens op aarde in verbinding met onze ziel kunnen zijn. Moeder geeft geboorte, voedt en draagt je. Vaders rol is jou aan zijn hand meenemen de wereld in. Hij helpt je door achter je te staan, je een duwtje te geven en je op te vangen als het nodig is. Zo kun je veilig fouten maken en leren op eigen benen te staan.
Generatie op generatie zijn onze vaders zonen wiens vader afwezig was, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Ze ontwikkelden manieren om toch grond onder de voeten te krijgen en kozen bij gebrek aan kracht voor macht of onmacht om zich een plek in de wereld te verwerven. Een harde wereld waarin we moeten vechten voor ons bestaan. Zo ben je in de kou komen te staan, samen met mij en alle anderen. Je ziel wacht op je. Het is je innerlijke vader die er altijd voor je is: je eigen kracht en bezieling.
 
2. Ik ben een uniek kind van de schepping
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door de weg naar binnen te gaan, samen met mij en alle anderen. Ook jij moet op een dag onder ogen zien dat je een deel van jezelf niet kent. Dat is precies het deel dat je ouders van zichzelf niet kenden. Ze konden het je niet meegeven. De weg naar heelheid is loskomen van je ouders. Je kunt jezelf vrij maken van alle beperkingen die je hebt meegekregen van de generaties die je voorgingen en uitstijgen boven de pijn en het gemis van je ouders en voorouders. Neem de tijd om jezelf beter te leren kennen. Alle wijsheid over jezelf en alle verloren delen van jezelf vind je in de stilte, diep vanbinnen. Vanuit jouw heelheid kun je nieuwe dromen dromen voor je toekomstige zelf en de generaties die na jou komen. Zo droom je de wereld in balans.
 
3. Ik ben het volledige potentieel
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door je talenten en kwaliteiten te voeden, samen met mij en alle anderen. Jij bent het zaad dat kan uitgroeien en opbloeien als het vruchtbare grond vindt en de juiste voeding. Ken jezelf en ga wijs om met je talenten. Ze hebben aandacht nodig en geduld en niet te vergeten de juiste voeding. Jij bent de enige die daarvoor kan zorgen. Weet wat je waard bent, benut al je mogelijkheden en groei uit tot wie je bent.
 
4. Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door naar je lichaam te luisteren, samen met mij en alle anderen. Je lichaam is oneindig wijs. Iedere vezel van je lichaam weet wat goed voor jou is en wat niet. Zie jij je lichaam als last en baal je als het je in de steek laat? Realiseer je dat iedere klacht een teken is dat jij jezelf in de steek hebt gelaten. De oudste wijsheid over de ontwikkeling van de mensheid, over gezondheid en levenskracht zit opgeslagen in je lichaamscellen. Eer je wijze lichaam door het goed te voeden, door het te koesteren en verzorgen als een moeder. Beschouw ieder signaal van pijn of ongemak als een wijze les. Oefen jezelf erin de taal van je lichaam te verstaan. Signalen als dorst, spanning, kou en warmte hebben je veel te vertellen over wat wel en niet goed voor je is en hoe je lang en gelukkig kunt leven.
 
5. Ik ben het begin en het einde
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door een brug te slaan tussen het oude en het nieuwe, samen met mij en alle anderen. We kunnen de oude patriarchale samenleving loslaten en ons opnieuw verbinden met het vrouwelijke, door zelf het hart van de samenleving te zijn. Jij bent de brug als je je opnieuw verbindt met je eigen kracht, voorbij alle regels en wetten die je gevangen houden in het oude. Jij hoeft de regels en wetten niet te veranderen. Ze storten vanzelf in als je de oude manier van denken en leven loslaat en ruimte maakt voor een nieuw begin, nog voordat je weet hoe het eruit zal zien. Sta in je kracht en waag de sprong.
 
6. Ik ben de helende hand
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door de helpende hand te geven en ontvangen, samen met mij en alle anderen. Meer en meer wordt zichtbaar hoe koud onze samenleving wordt als we regels en wetten handhaven die uit het verstand, uit macht en onmacht zijn voortgekomen. Meer en meer ouderen, alleenstaande ouders, kinderen, vaders en moeders staan in de kou doordat ze niet de zorg krijgen die ze nodig hebben, hun baan verliezen of in de greep van de banken hun financiële verplichtingen niet meer kunnen voldoen. Dat helpt ons opnieuw te leren hoe we elkaar moeten helpen. Geen enkele regel of wet staat jou in de weg om de helpende hand te vragen of te geven. Je te bekommeren om je buurman of buurvrouw en werkelijk te zorgen dat niemand iets te kort komt. De hulp die recht uit het hart komt zorgt ervoor dat je moeiteloos krijgt wat je nodig hebt.
 
7. Ik neem stralend mijn eigen plek in
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door jouw eigen plek in het leven in te nemen, samen met mij en alle anderen. Als we allemaal doen wat het beste bij ons past, vormen we samen een harmonieus geheel waarin ieder tot zijn recht komt. Waar ben jij goed in? Wat hoort echt bij jou? Kijk je om je heen en imiteer je degene die je bewondert of kijk je naar binnen en laat je jezelf zien zoals je bent? Alleen als je in je eigen spotlight gaat staan kun je werkelijk stralen en de wereld verlichten.
 
8. Ik laat mijn licht schijnen
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door een lichtend voorbeeld te zijn, samen met mij en alle anderen. Daarvoor is het nodig jezelf te herinneren wie je bent. Durf jij je hoofd boven het maaiveld uit te steken, omdat je weet dat je groots bent? Of houd je jezelf klein met de verhalen die je jezelf vertelt over wat anderen beter kunnen of beter zijn? Heb je de moed om te doen wat je echt wilt of blijf je waar je bent en verschuil je jezelf achter excuses? Erken het licht in jezelf en laat het schijnen. Zo geef je anderen het vertrouwen dat ze nodig hebben om ook hun eigen licht te laten zien en verlichten we samen de wereld.
 
9. Ik ben trouw aan mijzelf
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door trouw te blijven aan je hartsverlangen, samen met mij en alle anderen. Ergens diep in je hart woont een ideaal, een verlangen voor jezelf en de hele wereld. Als je van een afstandje kijkt naar jezelf en het leven hoor je de fluisteringen van je ziel. Je hart maakt een sprongetje als je ziel spreekt. Dat kan zijn bij het horen van een liedje of als je iemand diep in de ogen kijkt. Het kan zijn dat je oog valt op een woord of een beeld, een mooie wolkenlucht bijvoorbeeld. Je ziel heeft een bijzondere taal. Versta jij je ziel dan heb je een prachtig kompas om te doen waarvoor je bent gekomen en te blijven geloven in jezelf, ondanks de fouten waarvan je denkt dat je ze hebt gemaakt. Je ziel kent geen fouten, alleen ervaringen.
 
10. Ik ben het onbevangen kind
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door niets, maar dan ook niets te verbergen, samen met mij en alle anderen. Wees jezelf, wees transparant. Als je alles laat zien, heb je niets meer te vrezen. Je kunt niet door de mand vallen. Niemand kan je wat maken. De kracht van kwetsbaarheid is enorm. Transparant word je als je alle verstopte delen van jezelf aandacht geeft. Elk deel van jezelf dat denkt dat het iets fout heeft gedaan, het niet waard is of tekort schiet verdient jouw onverdeelde aandacht, troost en liefde. Elk deel van jezelf dat zo weer tevoorschijn komt, zal het leven lichter voor je maken en je meer en meer het vermogen geven je te blijven verwonderen over het leven en de wereld.
 
11. Ik creëer
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door te kiezen met hart en ziel. Je hebt je bewustzijn gekregen om invloed uit te oefenen op je leven als mens op aarde. Je oefent invloed uit op de toekomst door bewuste keuzes te maken en het leven te creëren dat jou bevalt. Je kunt dan meteen denken aan het bekende lot uit de loterij en de kleine kans die je daarop maakt. Maar de keuzes die werkelijk invloed uitoefenen op je toekomst liggen veel dichterbij en zijn eenvoudiger dan je denkt. Wees vriendelijk, help elkaar, denk fijne gedachten. De kracht van je gedachten is enorm.
 
12. Ik ben een ontdekkingsreiziger
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door je grenzen te verleggen, samen met mij en alle anderen. Bekijk jezelf, het leven, de wereld eens van een andere kant dan je gewend bent. Wie de wonderschone planeet waarop wij leven vanuit de ruimte heeft bekeken, gaat werkelijk anders denken en leven. Wacht niet op het ruimteschip dat jou komt ophalen, maar ga binnen jouw mogelijkheden op ontdekkingsreis. Doe wat niet gewoon is voor jou en merk hoe het je blik verruimt op de wereld, de kosmos en het leven. Je bent hier om wijsheid op te doen door jouw persoonlijke ontdekkingen en ervaringen.
 
13. Ik luister naar het weten van mijn hart
Jij brengt evenwicht tussen hoofd en hart door de intelligentie van je hart te erkennen. Je hart is verbonden met het hart van de melkweg, met het hart van de aarde en met het hart van alle mensen. Doen wat je hart je ingeeft is handelen in overeenstemming met de goddelijke intelligentie die weet wat goed is voor jou, voor mij en voor iedereen.
Luister naar je hart en maak de toekomst die je ziet voor jezelf en alle anderen nu waar. Zorg dat je kunt glimlachen als je terugkijkt op je daden, zoals Ali B en Wudstik verwoorden in het nummer ‘Hoofd, hart en ziel’, een remake van ‘Hart en ziel’ door Tröckener Keks. Wudstik is zelf geboren in het Witte Wind levenspad en dit lied verwoordt precies waarover het Witte Wind levenspad gaat.
 
“Als ik straks terugkijk aan het einde van de rit
en de sporen van mijn daden komen langzaam aan het licht
zal ik dan vragen om vergeving
zal ik kloppen op mijn borst
ik hoop dat ik glimlach
ik hoop dat ik dan glimlach
dat ik glimlach aan het einde van de rit”
 
beluister hier het hele nummer.
 
© tekst Elvira van Rijn
www.mayawijsheid.nl
 
Meer over het Witte Wind levenspad vind je hier.
 
De DNAfirmaties in dit artikel vind je in mijn beide boeken ‘Maya wijsheid voor je levensreis en het Maya wijsheid logboek'. In het boek vind je tips en aanwijzingen om ermee te werken en een toelichting op alle 260 dagen van de Tzolkin. Je ontdekt aan de hand van het boek wat alle twintig levenspaden voor jou te betekenen hebben. In het logboek ga je op een praktische manier aan de slag met de DNAfirmaties aan de hand van de dagenergie en wensdag. Meer informatie en bestellen.
 
   
Agenda
20, 21 maart 2015: Werken met je levenspad - los te volgen (startmodule leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’)

22 mei Maya wijsheid creatieworkshop - De Bilt
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend