Copy
Nieuwsbrief
27 augustus - 8 september 2013
Twintigste nieuwsbrief: de levenspaden compleet!
Dit is alweer de twintigste Maya wijsheid nieuwsbrief: éénTzolkin rond! Alle levenspaden zijn een keer voorbij gekomen. Wat ik erover geschreven heb vind je terug op de nieuwspagina van de website.
 
In de volgende ronde nieuwsbrieven wil ik graag meer laten zien van Tzolkin toepassingen. Wat doe je ermee in de praktijk van coaching- en begeleiding? Heb jij een voorbeeld?  Stuur me een foto of filmpje van wat jij doet in je werk met de Tzolkin en schrijf me hoe je dat aanpakt. Mail naar welkom@levenspadvinderij.nl. Het eerste filmpje is al binnen en komt volgende keer in de nieuwsbrief.
Voorproefje: het nieuwe Creatieprofiel
Mijn artikel over de creatiedriehoek en creëren vanuit vreugde heeft heel wat reacties losgemaakt. Veel mensen gingen aan de slag om hun eigen creatiedriehoek uit te rekenen en natuurlijk kreeg ik veelvuldig de vraag: heb je daar ook een profiel van?
 
Het Creatieprofiel is klaar! Vanaf 9 september as. is het verkrijgbaar in de webwinkel. Samen met drie nieuwe vervolgprofielen wordt het een mooie serie waarover ik in de volgende nieuwsbrief uitgebreid uitleg geef. In deze nieuwsbrief een voorproefje. Het VIP artikel is gebaseerd op het nieuwe creatieprofiel.
 
Wat ik keer op keer ervaar als ik werk met de creatiedriehoek is dat er een puzzelstuk op zijn plek valt. Een stuk dat heel lang heeft ontbroken en zorgt voor manifestatie van langgekoesterde dromen. De resultaten zijn niet alleen meer ontspanning en een beter gevoel maar worden ook tastbaar: een baan, een huis, een vakantie of andere aardse zaken. Bij mij waren het onder andere de creatiekaarten die binnen de onvoorstelbare tijd van drie maanden van idee tot werkelijkheid zijn geworden. Kant en klaar in de winkel.
Nog tot 1 september: korting op de leerwegmodules
Deze maand ontvang je nog een flinke korting op de basisopleiding en vervolg/verdiepingsmodules van de leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’. De aanbieding vind je hier. Is het lastig om ver vooruit het hele bedrag te voldoen of heb je al een deel van de basisopleiding gevolgd, neem dan even contact met me op.
Waar kun je me vinden op de Levenskunstbeurs?
Komend weekend, 31 augustus en 1 september ben ik te vinden in stand 50 bij het Landhuis. Bij de kraam van A3 boeken geef ik korte Maya consulten met de nieuwe Maya wijsheid creatiekaarten. En... er zijn nog meer auteurs van A3 boeken aanwezig die consulten geven met hun eigen tarot, stenen- en edelsteenkaaten en kruidenwijsheid. Vooraf online toegangskaarten bestellen kan nog met korting. 
13 september in Arnhem: Maya wijsheid in de coachpraktijk
De bijeenkomst van 6 september in Het Coachhuis Arnhem is vol. Op vrijdagochtend 13 september is er een tweede mogelijkheid om kennis te maken met Maya wijsheid in de coachpraktijk. Dit keer in het Loopbaanatelier, Mr. E.N. van Kleffensstraat 16,  6842 CV Arnhem.
Tijdens deze bijeenkomst ontdek je wat de Tzolkin je te bieden heeft als professioneel instrument bij allerlei vormen van begeleiding, individueel, in relaties en in teams. Je ontvangt jouw persoonlijke creatieprofiel. We gebruiken het direct tijdens de workshop.
Vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom. We starten om 10.00 uur. Rond 12.30 uur sluiten we af. Daarna kun je aansluitend ervaringen uitwisselen en netwerken tijdens een lunch. Deelname en profiel zijn gratis. Lunch je na afloop mee, dan stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs.
 
Meld je aan bij corrie@loopbaanatelier.nl. Vermeld je naam, geboortedatum, bedrijfsnaam, of je wel/niet mee luncht en eventuele dieetwensen.
Hij is er bijna: de Team Calculator!
Let komende week op je updates want versie 2.2 van de Maya wijsheid app komt eraan! Hier kun je alvast zien wat er nieuw is: een heuse teamcalculator waarop je vier geboortedata tegelijk kunt invullen. De calculator berekent vervolgens de gezamenlijke signatuur en het levenspad van het team uit. Een relatie berekenen kan natuurlijk ook, want twee geboortedata invullen kan ook prima. En dan… ontdekken wat je gezamelijke kwaliteiten en talenten zijn om ze optimaal te kunnen benutten.
Twee Maya tools kunnen behulpzaam zijn als je zelf aan de slag wilt met deze informatie:
  • de levenspadkaarten die een overzicht geven van alle zegels en tonen en de bijbehorende kernwoorden,
  • de creatiekaarten met een speciale werkvormenkaart voor teams.
Je vindt ze hier.
Het Gele Krijger levenspad
27 augustus - 8 september 2013

Gele Krijger energie
De Gele Krijger gaat onbevreesd zijn weg. Gele Krijger energie is volledig afgaan op wat jij weet dat goed voor je is: je eigen innerlijke autoriteit volgen, niets voor zoete koek slikken, alles bevragen om eerst af te stemmen met je innerlijke leider of iets al dan niet goed voor jou voelt. Zo veel vragen soms dat je er helemaal van in de war raakt.
Durf je het antwoord op al je vragen te aanvaarden? De Gele Krijger houdt ook van mooie dingen. Als je voelt dat je hebberig wordt, stel jezelf dan de vraag waar die hebberigheid vandaan komt. Welk gat in jezelf wil je vullen?
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn vastbesloten hun eigen zin te doen. Kritiek van anderen laten ze daarom gemakkelijk van zich afglijden. Ze volgen onbevreesd hun eigen weg. Ze stralen zelfvertrouwen uit, maar daaronder leeft veel onzekerheid, angst voor afwijzing en een gebrek aan eigenwaarde. Ze hebben de wereld veel te brengen met al hun unieke talenten en mogen zichzelf en het leven luchtig opnemen.
 
Ben je zelf geboren het Gele Krijger levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Gele Krijger levenspad om angst versus overgave. Gele Krijger hoeft op niemand ander af te gaan dan zichzelf. Alle informatie om de juiste beslissingen te nemen is al aanwezig en beschikbaar. Kies je voor angst ‘doe ik het wel goed?’ of overgave. De angst ligt op de loer voor wie denkt het fout te kunnen doen. Twijfel, onzekerheid en de vraag ‘Wie ben ik?’ nemen dan de overhand. Als je beseft dat alle informatie waarover je beschikt niet van jou persoonlijk afkomstig is, hoef je niet meer bang te zijn. Gele Krijger heeft namelijk een enorme verbinding, een hot line met de kosmos. Geef je over aan wat je doorkrijgt, zelfs als je mind er niets mee kan. Vol  je innerlijke kosmische verbinding. Je bevrijd jezelf daarmee uit de grip van de slang van angst. Die heeft geen rol van betekenis meer en rolt zich tevreden op.

Tips voor deze dertien dagen
  • Volg onbevreesd je pad van licht, stel vragen en sta open voor het antwoord, wat het ook is.
  • Neem het heft in eigen handen door zonder oordeel je liefde te geven aan alles wat is. Laat alles zijn zoals het is.
  • Blijf onbevangen jouw eigen intenties volgen. Maak het niet te serieus, wat je allemaal wilt, hoe luchtiger jij ermee omgaat, des te zuiverder ze blijven.
  • Geef voorrang aan je eigen behoeften en deel alleen als je eigen beker overloopt. Dan ben je vrij en kun je genieten deze dagen.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Jolande Pit
Geboortedatum:             24 oktober 1963
Kernkwaliteit:             Geel Zaad, groei, potentieel
Creatiekracht:             Toon 9, intentie, mobiliseren
Levenspad: Gele Krijger
Met craniosacraal therapeute Jolande Pit had ik onlangs een gesprek over de twijfels die soms opspelen als je intuïtief werkt met cliënten. Kun je zomaar zeggen wat je ingegeven wordt? Ik rekende even haar geboortesignatuur uit en legde haar in vijf minuten haar creatiedriehoek uit. Tijdens mijn verhaal zag ik Jolande’s gezicht veranderen en haar ogen gaan stralen. Er viel een puzzelstuk op zijn plek en alle twijfel verdween. In dit artikel vertelt ze zelf wat zij herkent in haar creatieprofiel. Lees hier mee.
Persoonlijkheid en drijfveer vanuit Lijden: Geel Zaad
In de creatiedriehoek van Jolande valt meteen op dat haar persoonlijkheid en drijfveer vanuit lijden beiden Geel Zaad zijn. Dat is meestal niet het geval. In haar levensverhaal komt duidelijk naar voren dat achter deze groeien door pijn ook een onbewuste drijvende kracht aanwezig was. “Wat mij vooral aanspreekt in de omschrijving van Geel Zaad is de zin: ‘Je kiest steeds voor groei boven zekerheden’. Terugkijkend op mijn leven is dat inderdaad het geval geweest. Iets in mij maakte keuzes voor groei. Als ik nu terugkijk heb ik echt op cruciale momenten onbewust zulke keuzes gemaakt.
 
Mijn man heb ik laat in mijn leven leren kennen, ik was vijfendertig jaar. De wens om een man, huisje, boompje, beestje te hebben was in al die jaren wel sterk aanwezig. Het was ook een eenzame periode. Met de kennis en ervaring die ik nu heb, kan ik  zeggen dat wanneer ik eerder in mijn leven gekozen had voor een bepaalde partner die zich toen weldegelijk aandiende dan had ik gekozen voor de schaduwzijde: geen groei maar de veiligheid van huisje, boompje, beestje. Nu kan ik zeggen dat zo’n leven voor mij persoonlijk geen groei zou hebben betekent. Ik zou me echt verscholen hebben achter mijn gezin en passief geleefd hebben.
 
Uiteindelijk hebben we geen kinderen gekregen terwijl ze wel welkom waren. We hebben er bewust voor gekozen destijds het medische circuit niet in te gaan maar de natuur z’n gang te laten gaan. En vergis je niet hoe sterk mijn kinderwens was. Toch was de wens om de natuur z’n gang te laten gaan sterker. Dat heeft ons alle tijd en ruimte gegeven om samen te zijn, met en van elkaar te leren, maar ook zekerheden als een vast inkomen los te laten. Voor ons leven is dit uiteindelijk perfect gebleken.”
 
De kwaliteit van Geel Zaad om het aanwezige potentieel ook bij anderen tot bloei te brengen hebben Jolande en haar man samen vormgegeven op de website Inspiratiefilms. Daarvoor selecteren ze DVD’s over persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en bewustzijn. Gele Ster is in het levenspad van de Gele Krijger het zegel op toon 13, de toon van bestemming. Niet zo verwonderlijk dat ze zo geniet van deze combinatie van kunstzinnigheid, schoonheid (Gele Ster) en persoonlijke groei (Geel Zaad).
Creatiekracht: doorzetten
De creatiekracht van toon 9 komt terug in Jolande’s praktijk voor Craniosacraal therapie & Ouder en Kind kontakt. Toon 9 blijft trouw aan idealen en heeft een groot uithoudingsvermogen om ze te bereiken. “Ik ondersteun mensen hun talenten te leven, in hun kracht te gaan staan en vooral moed te houden wanneer het einde van een proces nog niet in zicht lijkt. Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt goed komt, maar dat het Geel Zaad-geduld en babysteps noodzakelijk zijn.”
Moeiteloze Zelf
Als ik vraag naar Jolandes toekomstdroom en haar concrete bijdrage aan de wereld, komt in haar antwoord de kwaliteit van Gele Zon tevoorschijn: haar moeiteloze Zelf; “Grappig, ik merk dat mijn toekomstdroom en concrete bijdrage geen toekomst meer is, maar het NU: Licht brengen. De vorm waarin ik dit licht breng doet er uiteindelijk niet toe. Het gaat altijd om de essentie en de zuivere intentie in alles wat ik doe: wezenlijk in verbinding zijn.
 
“Alles en iedereen accepteren zonder oordeel of onderscheid dáár heb ik nog een stap te zetten. De schaduwzijde van Gele Zon vind ik zeer herkenbaar en het irriteert mij ook dat ik nog steeds zo snel een oordeel kan vellen wanneer het niet precies gaat zoals ik wil, of wanneer iemand zich niet aan “mijn ongeschreven regels” houdt. Het gaat dan met name over omgangsvormen. Voor mij is in wezenlijke verbinding zijn met mezelf, met de ander en de wereld om me heen, zó vanzelfsprekend – dat ik bijna van mijn stoel rol van verbazing wanneer de ander dat niet doet. En dan vergeet ik even een moment dat wat voor mij vanzelfsprekend is, dat voor de ander absoluut niet zo hoeft te zijn.”

Drijfveer vanuit lijden: onzekerheid en angst
“De schaduwzijde van de Gele Krijger is mijn grootste belemmering geweest in mijn leven. Dat is niet verwonderlijk, want het is het thema van het levenspad van mijn persoonlijkheid. Angst speelt een enorm grote rol. Angst was voor mij echt een vertrouwd referentiepunt voor veilige keuzes. Vertrouwen stond voor mij gelijk aan roekeloos en levensgevaarlijk.
 
Op de uitkijk staan voor ‘mogelijk gevaar’ heb ik met de paplepel ingegeven gekregen. De bron van veiligheid lag in het gezin en niet in mezelf. Dat heb ik opgepikt in mijn jeugd. Het is pas sinds kort dat ik aangenaam verrast constateer dat ik in een bepaalde situatie geen sensatie van angst voel in mijn lijf, maar rust ervaar. Bijvoorbeeld bij de heftige onweersbuien ’s nachts deze zomer of als ik midden in de nacht in het donker naar de wc beneden ga. Sinds ik verbonden ben met mijn drijfveer vanuit vreugde: de Gele Krijger toon 13, ervaar ik letterlijk die rust en de magie van mijn scheppende kracht. Dat geeft vertrouwen! Ik geniet nu van de goddelijke verbinding met mijn hogere Zelf en met het Universum.
 
Ik heb de eerste 50 jaar van mijn leven enorm veel tijd en energie besteed aan zelfonderzoek, bewustwording en loslaten. Het is mijn passie om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn, maar het was ook een lange zware weg doordat Geel Zaad niet alleen bij mijn persoonlijkheid hoort maar ook mijn drijfveer vanuit lijden is. De komende 50 jaar wil ik genieten van het bereikte resultaat: innerlijk rust. Ik kan nu Zijn wie Ik Ben en creëren vanuit vreugde met de kracht van de Gele Krijger toon 13.
 
Een leuk voorbeeld hiervan is het volgende voorval een paar dagen nadat Elvira mijn creatiedriehoek had uitgelegd. Mijn man en ik reden op een zondagmiddag naar mijn ouders vanwege hun 55 jarig huwelijksfeestje. Het is een autorit van 1,5 uur dus we zaten lekker te kletsen. We constateerden dat we echt toe waren aan een vakantie, een weekendje weg het liefst het weekend daarop! We hadden er totaal geen centen voor en ook niks gereserveerd. Ik wist op dat moment zeker dat het zou gebeuren.
Aangekomen bij mijn ouders vertelde mijn moeder dat zij ons (alle kinderen) ter ere van hun huwelijksfeest geld wilden geven voor iets leuks. Diezelfde avond hebben we een heerlijke B&B gereserveerd. Dit alles speelde zich af binnen zes uur. Dàt noem ik creëren vanuit vreugde; pure magie! Het gaat het verstand te boven, maar voelt volledig vanuit het hart."

Nieuwsgierig naar je eigen creatieprofiel? Vanaf 9 september is het verkrijgbaar op de website.
Agenda

30 augustus: Coachen met Tzolkin profielen - Helmond
5 september: Coachen met Tzolkin profielen - Baarn
6 september: Maya wijsheid in de coachpraktijk - Arnhem VOL
13 september: Maya wijsheid in de coachpraktijk - Arnhem
20 en 21 september: Werken met je levenspad - Werkhoven

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp