Copy
Nieuwsbrief
11 - 23 maart 2013
Nieuw 'Coachen met Tzolkin profielen' op locatie
Op 11 april start ik met een nieuwe workshop 'Coachen met Tzolkin profielen'. Werk je als coach, trainer of therapeut dan kun je nu kennismaken met de profielen als instrument voor begeleiding en ontdekken wat voor jou de mogelijkheden zijn om ermee te werken.

Wil je graag dat ik de workshop bij jou in de buurt kom geven? Dat is heel gemakkelijk te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is acht deelnemers bijeen brengen. Hoe het werkt en wat je cadeau krijgt als organisator en als deelnemer lees je hier.
Het Blauwe Hand levenspad
11 - 23 maart 2013

Blauwe Hand energie
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, zijn vernieuwers met een grote vrijheidsdrang. Ze zijn anders dan anderen en voelen een verlangen naar vrijheid, terwijl ze tegelijkertijd ook op zoek zijn naar zekerheid en geborgenheid. De tegenstelling tussen weg willen, de wijde wereld in en een ‘gewoon’ leven willen leiden is altijd voelbaar. Ze worden uitgedaagd creatief te zijn in het combineren van beide en hun eigen weg te volgen.
Geboren in dit levenspad?
Ben je zelf geboren het Blauwe Hand levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
In het Blauwe Hand levenspad word je uitgedaagd om volledig afgestemd te zijn op synchroniciteiten. Dat betekent dat je met twee voeten op de grond staat, in het 'hier en nu' bent en impulsen volgt waarvan je vooraf niet weet waarheen ze zullen leiden. Je handen en voeten ‘weten’ wat ze moeten doen met die signalen. Als je ze volgt, krijg je precies wat je nodig hebt voor een moeiteloos leven vol groei en ontwikkeling. Wat doe jij met je handen? Gebruik je ze om grip te krijgen en sturing te geven of kun je ze openen en ontvangen wat je toekomt?

Tips voor deze dertien dagen
  • Stel je zelf open voor moeiteloosheid. Het is jouw bron van inspiratie deze dagen en het brengt je veel meer dan ‘duwen’ en ‘trekken’.
  • Je neemt het heft van je leven in eigen handen door zaken luchtig op te nemen. Lach om jezelf. Met je humor prik je dan meteen alle illusies door die het leven zwaar maken.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door van een afstand te bekijken waarmee je bezig bent. Zorg voor jezelf en zeg waar nodig ‘nee’ om je onafhankelijkheid te bewaren.
  • Geniet van het leven door keer op keer jezelf te vernieuwen. Ben jij al de beste versie van jezelf of kun je nog oude ballast achter je laten?
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk Profiel: Erica Terpstra
Geboortedatum:             26 mei 1943
Kernkwaliteit:             Rode Hemelwandelaar
Creatiekracht:             Toon 7, afstemmen
Levenspad: Blauwe Hand, openheid, heling, ontvangen

Erica Terpstra viert op 17 maart 2013 haar Maya geboortedag: Rode Hemelwandelaar toon 7.  Bekijk hier haar persoonlijke profiel en lees mee.
Wijsheid delen
Lees  je het persoonlijk profiel van Erica Terpstra, dan is het heel gemakkelijk om allerlei aanknopingspunten te vinden met gebeurtenissen in haar leven, haar passies en talenten. Het is duidelijk: Erica haalt uit het leven en uit haar potentieel wat erin zit.
Grenzen verleggen, dat doet zij als geboren Rode Hemelwandelaar al haar hele leven. Wie de Hemelwandelaar als kernkwaliteit heeft, begint ergens aan zonder te weten hoe het zal lopen en doet nieuwe ontdekkingen. In het begin van haar carrière deed Erica dat door haar fysieke grenzen te verleggen. Ze was als zwemster in de jaren ’60 Europees en Nederlands kampioen en nam deel aan de Olympische spelen. Daarnaast studeerde ze enkele jaren Chinees en Japans. Ook in de politiek heeft ze haar bijdrage geleverd om grenzen te verleggen. Als NOC lid deed ze dat letterlijk door over de hele wereld te reizen en inmiddels gaat ze met haar eigen tv programma op reis om ons kennis te laten maken met andere culturen en werelden.
 
Met haar tv programma's en lezingen deelt Erica Terpstra haar levenservaring met anderen. Dat doet zij met de creatiekracht van toon 7, afgestemd op de bron. Vanuit deze afstemming inspireert ze zichzelf en anderen met haar wijsheid.
'Leef met passie, leef in het nu'
Als dagvoorzitter en bevlogen spreekster doet Erica haar verhaal onder het motto ‘Leef met passie, leef in het nu’. En daarmee verwoordt zij twee belangrijke kwaliteiten uit haar profiel. De Rode Slang, die zijn lichaamswijsheid en passie volgt is haar gids (p. 25 ) en de Rode Aarde, die synchroniciteiten op je pad brengt als je in het hier en nu aanwezig bent, brengt haar tot de kern en bevrijdt haar van alles wat niet dient.

Aardig
Ik vind Erica Terpstra altijd al een aardig mens. Nu ik haar website zit te lezen, wordt die indruk alleen maar bevestigd. De citaten die ze op haar homepage aanhaalt, de persoonlijke schrijfstijl, haar herkenbare vriendelijke toon, allemaal wijzen ze me naar het zegel van de Witte Hond. Het verbaast me niets dat ik de kwaliteiten van de Witte Hond in haar levenspad terugvind op toon 4: het kader van je leven. Loyaliteit en vriendelijkheid is het kader waarin alles wat ze doet moet passen. Ik vind de kwaliteiten van de Witte Hond ook terug als missie van haar meest natuurlijke Zelf (p.10). Een trouwe, loyale vriend zijn, dat is haar manier om heel natuurlijk zichzelf te zijn en moeiteloos een bijdrage aan de wereld te leveren. Ik zie het overal in terug.

Nieuwsgierig naar je eigen geboorteprofiel en meer voorbeeldprofielen zien? Dat kan hier.
Agenda

Workshops
21 mrt, 18 apr: Creëer je droompraktijk
11 apr: Coachen met Tzolkin profielen

Leerweg Coachen met de Tzolkin
5 en 6 apr: Werken met je levenspad (basis)
17 mei: Dagelijks leven met de Tzolkin (basis)
14 juni: Harmonie in jezelf (basis)
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp