Copy
Nieuwsbrief
9 - 22 september 2013
Nieuwe Tzolkinronde, nieuw nieuws!
Nu er twintig nieuwsbrieven zijn verschenen, zijn alle levenspaden een keer beschreven, inclusief het profiel van een VIP. Artikelen over VIP's zal ik blijven schrijven, maar niet meer elk levenspad. Het is tijd voor nieuw nieuws: de Tzolkin in de praktijk. Elk levenspad laat ik lezers van mijn boek en van de nieuwsbrief aan het woord over hun manier om met de Tzolkin te werken.
Heb je een mooie werkvorm bedacht of een mooie praktische toepassing gevonden om de Tzolkin te combineren met jouw praktijk als coach, trainer of begeleider op een andere manier, laat het me weten. Liefst voorzien van beeldmateriaal. Mail je bijdrage naar welkom@levenspadvinderij.nl
De nieuwe profielen zijn online!
Na het artikel over de creatiedriehoek zag ik nieuwe mogelijkheden voor de persoonlijke profielen. Vanaf vandaag zijn de eerste nieuwe profielen online. De oude S, M en L profielen zijn vervangen door vier vernieuwde profielen, gebaseerd op de creatiedriehoek, de levenspaden en de begeleiders op je pad. Samen vormen ze een complete blauwdruk van jouw geboortedag.
 • Creatieprofiel: creatiedriehoek van je geboortedag met een vooruitblik op de levenspaden bij elke punt van de driehoek.
 • Profiel Persoonlijkheid en visie (Dreamspell telling)
 • Profiel Moeiteloze Zelf en missie (Kosmische telling)
 • Profiel Drijfveren en passie (Klassieke telling en DNA-signatuur)
Alle profielen behalve 'Drijfveren en passie' zijn nu te bestellen. Dit laatste profiel verschijnt binnenkort. Ben je niet bekend met de tellingen, geen punt. Je hebt geen technische kennis nodig om de profielen te kunnen lezen. Voorbeelden van de profielen vind je hier.
Wat is er nieuw?
 • In alle profielen worden de zegels en tonen volledig beschreven. Dat was tot nu toe alleen in het L profiel het geval.
 • Bij elke punt van de creatiedriehoek hoort een apart volledig uitgewerkt profiel, waardoor je stap voor stap kunt werken aan jezelf. Het creatieprofiel is het startprofiel, de andere drie zijn vervolgprofielen. Ze zijn allemaal zelfstandig leesbaar en bruikbaar.
 • De zegel, toon en levenspadenomschrijvingen zijn vernieuwd en uitgebreid.
Ik heb al een S, M of L profiel. Wat nu?
Een nieuw profiel bestellen geeft altijd nieuwe informatie. Wil je jouw profiel op een handige manier aanvullen dan adviseren we als volgt:
 • Heb je al een S profiel, dan zijn alle nieuwe profielen voor jou interessant. Het Creatieprofiel bevat nieuwe informatie over de creatiedriehoek en over de tonen en de vervolgprofielen bevatten volledig uitgewerkte levenspaden met met alle zegel en toon omschrijvingen erbij, toegespitst op vier niveaus van ontwikkeling: spiritueel, fysiek, emotioneel en mentaal.
 • Heb je al een M profiel, dan zijn alle vervolgprofielen interessant omdat het hele levenspad uitgewerkt wordt met alle zegel en toon omschrijvingen erbij, toegespitst op vier niveaus van ontwikkeling: spiritueel, fysiek, emotioneel en mentaal.
 • Heb je al een L profiel dan ontbreekt behalve de complete creatiedriehoek (Creatieprofiel) alleen nog het vervolgprofiel ‘Drijfveren en passie’. Nog even geduld. Deze verschijnt binnenkort in de webwinkel.
'Mayawijsheid voor coaches' in Sittard
Eindelijk kom ik op veler verzoek naar het echte zuiden van ons land. Op 18 oktober ben ik te gast bij Nieuwe Tijdswinkel Aquamarijn in Sittard. Daar geef ik 's middags speciaal voor coaches, trainers en andere professionele begeleiders een gratis workshop 'Maya wijsheid in de Coachpraktijk'.
Ik ben heel blij met deze prachtige co-creatie met Yvonne Wetzelaer van Praktijk Shivonne en Ine Claessen, eigenaar van de winkel. Voor meer informatie en aanmelden, kijk hier.
Mayawijsheid in de coachpraktijk in Arnhem: vrijdag 13 sept
Er zijn nog een paar plekken vrij in de gratis workshop 'Maya wijsheid in de coachpraktijk' op vrijdagochtend 13 september in Arnhem. Deze ochtend organiseer ik in samenwerking met Het Loopbaanaterlier. Mail corrie@loopbaanatelier.nl als je nog wilt aanmelden. Meer informatie lees je in de nieuwsbrief van 19 juli
De kracht van de creatiedriehoek
Momenteel ben ik bezig zo veel mogelijk mensen in verbinding te brengen met hun DNA signatuur: het zegel en toon dat verbonden is met creëren vanuit vreugde in plaats van groeien door pijn. Dat doe ik in individuele sessies, via de profielen, de leerweg en de workshop ‘Maya wijsheid in de coachpraktijk’.
De resultaten zijn bijzonder, keer op keer. Mirjana Scheepens, deelnemer aan de Leerweg Coachen met de Tzolkin, en coach voor kinderen en volwassenen schreef een blog over haar ervaringen met haar nieuwe creatiezegel, -toon en -levenspad.
Zaterdag 5 januari 2013 lag ik na een dag shoppen in Keulen in bed. Normaal gesproken ben ik van zo’n dag bekaf en lig ik zo te slapen. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat slapen een talent van me is, een soort automatische reactie zodra ik in bed lig.
Deze zaterdag was dat anders. Ik lag in bed met een enorme hoeveelheid energie die door mijn lijf raasde. Allerlei gedachtes vlogen door mijn hoofd over de dagenergieën van de Tzolkin kalender. Hoewel ik op Facebook allerlei mensen volg die erover schrijven, had ik zelf niet zoiets van, ‘dat ga ik ook doen,’ tot die nacht. Ik werd gek van mezelf en alle ideeën die als een bijenkorf in me zoemden, zodanig dat ik mijn bed ben uit gegaan om alles op te schrijven.
Die nacht heb ik meerdere dagenergie teksten geschreven, het voelde alsof ik niet anders kon. Ze vlogen gewoon uit mijn pen. Al die energie en ideeën hadden een uitweg nodig. Daar zat ik dan om twaalf uur ’s nachts te schrijven over de zegels van de Tzolkin en hoe ze dagelijks je leven beïnvloeden. Zelfs als ik aan die nacht terugdenk, voelt het bizar. Ik was totaal niet van plan om dagenergie teksten te gaan schrijven!
 
Maar nu komt het: Een aantal weken geleden verscheen er een artikel van Elvira van Rijn over de creatiedriehoek en een nieuwe geboortesignatuur in de Tzolkin. Het zegel, toon en levenspad dat daarbij horen gaan over creëren vanuit vreugde. Vier jaar lang hebben drie tellingen (dreamspell, klassieke en kosmische telling) synchroon gelopen en na het schrikkeljaar in 2012 is één telling, de klassieke, weer versprongen.
In het artikel vertelt Elvira dat ze zich afvroeg hoe het zou zijn als de tellingen op de dag dat je geboren bent ook synchroon hadden gelopen. Tenslotte is er 21 december 2012 een nieuwe tijd begonnen! Aangezien tijd niet bestaat, kun je die harmonie ook toepassen op je geboortedag, toen de tellingen door de schrikkeldagen nog niet in harmonie liepen. Deze harmonie geeft je het vermogen de pijn uit het verleden achter je te laten en vreugdevol en moeiteloos nieuwe dingen in je leven tot stand te brengen.
 
Ik, nieuwsgierig als altijd, volgde een workshop over deze nieuwe telling en kwam er achter dat mijn nieuwe zegel Blauwe Nacht toon 2 is in het levenspad van Witte Wind. De workshop was heel bijzonder, ik heb die dag gevoeld hoe het is om vanuit alleen maar licht en blijheid je leven neer te zetten. Valt bij jullie het kwartje al? Nou bij mij toen nog niet!
 
Pas afgelopen zomervakantie dacht ik terug aan het moment dat ik me bijna gedwongen voelde om te schrijven. Ik zoek terug in mijn dagboek en dan valt bij mij het kwartje pas. Mijn creatiezegel heeft zich al gemanifesteerd op 5 januari 2013! Die zaterdag begon namelijk het levenspad van Witte wind, mijn levenspad in de nieuwe telling en die nacht liet Blauwe nacht toon 2 van zich horen. De telling waarbij ik creëer vanuit vreugde.
 
Mirjana Scheepens – Larimares training & coaching
Tzolkin in de praktijk: Teambuilding in Belgie
Jan Vercruysse gaf in 2012 zijn vaste baan op om zijn passie te volgen: een eigen onderneming BM&S, voor teambuilding voor groepen van zes tot twintig personen en outdoor wellness voor particulieren. Jan las ‘Maya wijsheid voor je levenspad’ en volgde een module uit de leerweg ‘Coachen met de Tzolkin.’ Hij gaf de Tzolkin een plek in het programma. Jan vertelt hoe hij de kalender een subtiele en toch aanwezige rol geeft in het programma.
 
“BM&S staat voor "Body Mind en Soul", maar ook voor "Blue Monkey Surprises", waardoor voor insiders meteen de link naar de Tzolkin duidelijk wordt… Als bewandelaar van het Blauwe Aap levenspad begreep ik een tijdje terug dat het voor mij belangrijk is om vaak te spelen, veeleer dan het leven te ernstig op te vatten. Daarom ruilde ik mijn prestigieuze managersbaan bij een gerenommeerd bedrijf in voor een zelfstandig project, waarin evenwel het "spelen" met de vier elementen en het animeren van de groepen me moeiteloos afgaat (en me integendeel nog energie verschaft op de koop toe), je begrijpt wat ik bedoel
De teambuilding beoogt het groepsgevoel aan te sterken via een dag lang "avontuur in de natuur". We werken met de vier basiselementen waarbij sportieve activiteiten worden afgewisseld met rustige acts. Lichaam, geest en ziel zijn de drie componenten van de deelnemers die in het programma worden betrokken. De deelnemers worden er dus af en toe op gewezen dat ze meer zijn dan enkel een lichaam met nog wat brains daarbij.
Om de Mind aan te scherpen, laten we ieder deelnemer zijn dreamspell zegel bepalen, waarbij uiteraard vervolgens wat duiding wordt verschaft. In de loop van de dag wordt een rustig creatief moment voorzien waarbij elk deelnemer zijn dreamspell zegel in een houtblokje graveert en bijschildert, zodat hij/zij op het eind van de dag meteen over een aandenken beschikt. Tijdens het knutselen van deze "totem" komen vanzelf de tongen los over deze materie. Op die manier zorgt deze Blauwe Aap voor een surprise: ongemerkt worden de deelnemers op het spoor van de Tzolkin geplaatst. Meer moet dat niet zijn, de synchronisaties nemen het vervolgens waar nodig wel over…
Het youtube filmpje in bijlage geeft wat sfeerbeelden van hoe het er bij BM&S aan toegaat. Op het eind van het filmpje komen de Tzolkin totems in beeld.
 
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Het Rode Maan levenspad
9 - 22 september 2013

Geboren in dit levenspad?
Ben je geboren in het Rode Maan levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van wat je beleeft en wie je ontmoet. Dit zegt iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. De voorbeeldversies van de nieuwe profielen zijn van Ilse de Lange. Zij is als Witte Hond toon 2 geboren in het Rode Maan levenspad.
Rode Maan energie
Rode Maan energie is die van zelfvertrouwen. Vertrouwen om je diepste gevoel de ruimte geven. Alle trauma’s zijn opgeslagen in je systeem. Alle verwarring over gevoelens van anderen die je tot de jouwe hebt gemaakt omdat je zo sensitief bent ook. Het vraagt heel wat zelfvertrouwen om ze toe te laten en uit de diepte te laten opborrelen. Je hoeft ze niet met je mee te blijven dragen. Als je je gevoel laat stromen kun je jezelf zuiveren en jezelf weer voelen zoals je echt bent. Alle onderdrukte energie kan weer in beweging komen. De erkenning van je emoties geeft ook anderen de ruimte datzelfde te doen. Zo ben je een lichtend voorbeeld voor anderen.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Rode Maan levenspad om voelen. Voel je jezelf of de ander? En wie is wie? Je wordt uitgedaagd helder onderscheid te maken en jezelf te zuiveren van wat niet bij je hoort. Bewandelaars van dit levenspad handelen vanuit een sterke wil en meer gebaseerd op instinct en opwellingen dan vanuit rationeel verstand. Ze hebben de neiging zich in te houden omdat ze met hun opwellingen heel wat teweeg brengen.

Tips voor deze dertien dagen
 • De maan trekt het water aan, dus laat het water stromen, drink het, zweet het uit en laat de tranen stromen deze dagen.
 • Neem het heft in eigen handen door je grenzen te verleggen. Dat betekent moedig zijn en gewoon doen! Als je ontdekt dat je op de verkeerde weg zit, kun je op dat moment altijd nog terugkomen op je beslissing.
 • Je brengt jezelf en je idealen naar buiten deze dagen door te gaan waar je voeten je brengen. Ze brengen je precies waar je moet zijn voor een bijzondere ontmoeting of boodschap.
 • Geniet van het leven door je oervertrouwen aan te spreken. Wat er ook gebeurt, vertrouw erop dat het leven je precies geeft wat je nodig hebt.
Agenda

Kijk hier voor alle activiteiten.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp