Copy
Nieuwsbrief
17 - 29 januari 2014
Ik blijk achteruit te dromen
Terwijl ik mijn dromen één voor één achterstevoren zie uitkomen, ben ik heel blij te mogen aankondigen dat ik vorige week samen met mijn leerwegdeelnemers in Samaya een kersverse doos ‘Maya wijsheid voor je levenspad’ mocht uitpakken: de tweede druk. Inmiddels zijn er zo'n tweeduizend exemplaren verkocht. Ik ben er trots op!

Het boek heeft dezelfde inhoud, maar is dit keer voorzien van de zegelafbeeldingen van Patricia Mooren. Ook in bruin-wit blijken ze prachtig uit te komen. Stond op de cover van de eerste druk Geel Zaad, op de cover van de tweede druk staat Gele Krijger. Dat zegt genoeg, toch? Lees hier meer over mijn achterste voren uitkomende dromen.
 
   
'De leerweg heeft mijn leven op zijn kop gezet'
Geertje Mol, deelnemer aan de leerweg Coachen met de Tzolkin maakt persoonlijke Tzolkin collages op bestelling. En… je kunt ze nu onder haar begeleiding ook zelf maken in een workshop. Mooi voorbeeld van wat de leerweg je kan brengen: jouw eigen vorm vinden in werken met de Tzolkin kalender en alles wat je professioneel gezien al zelf in huis hebt. Geertje schrijft over de leerweg:
 
“De leerweg heeft mijn leven totaal op de kop gezet ik kan nu doen wat echt mijn passie is. Toen ik met de leerweg begon was het plan nog om een massagepraktijk te beginnen, op een gegeven moment heb ik dit idee helemaal los gelaten en had eigenlijk geen plan meer liggen en keek wat er op mijn pad kwam.
Naast de leerweg nam ik deel aan de Maya wijsheid workshop ‘Geld en Tzolkin’ en kreeg als voorbereidingsopdracht op een markt iets te presenteren waar ik echt plezier in heb. Ik had een paar collages gemaakt om te laten zien. Niet met de intentie deze te verkopen maar ter ondersteuning van een workshop die ik zelf wilde gaan organiseren. Totdat op de markt iemand vroeg ‘Verkoop je die collages?’.
Ter plekke bedacht ik dat ik collages wilde gaan maken in opdracht en ik ben blij dat ik nu kan schrijven dat het een succes is. Omdat het zo leuk is wil ik het anderen ook laten ervaren en nu organiseer ik ook workshops Tzolkin collages maken.
 
Dit is wat de leerweg voor mij heeft gedaan: ik heb met alle wijsheid die ik heb opgedaan en alle transformaties die ik door de leerweg en de Tzolkin heb doorgemaakt het oude kunnen loslaten nu mijn eigen nieuwe vorm gevonden en neergezet. Met als klapper natuurlijk dat ik het nieuwe boek van Elvira en Ariadne mag illustreren, met dank aan Adrie Beijen van A3 boeken.
 
  

Twijfel je nog of wil je je praktijk uitbreiden maar weet je niet hoe? Ik zeg ga doen die leerweg! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Wel ga ik altijd nog een beetje blozen als er geschreven wordt dat ik prachtige collages maak :-)"
Geertje Mol - Puurwijsheid
Bereken eens een niet-geboortedatum met de Maya wijsheid app
Dat je kunt uitrekenen wat de signatuur van je geboortedatum is, is wel bekend. Maar heb je ook wel eens een anderen datum ingevoerd in de calculator? De oprichtingsdatum van je bedrijf, je trouwdag, de datum op het kenteken van je auto, geboortedatum van je huisdier, de start van een samenwerkingsverband. Zegel, toon en levenspad van dit soort mijlpalen hebben veel te vertellen. Je kunt voor deze data natuurlijk ook een profiel aanvragen. Download de gratis Maya wijsheid app voor Apple en Android.

    
e-Creatiecursus van start
De eerste deelnemers aan de e-Creatiecursus gaan vandaag van start met het Blauwe Storm levenspad. Het eerstvolgende levenspad waarmee je de cursus kunt doen is het Gele Mens levenspad. Dat moet wel een heel bijzondere worden, want Gele Mens is hét creatiezegel bij uitstek.

Gele Mens kent de creatiekracht van gedachten: wat je aandacht geeft, groeit. Doe nu mee met de e-cursus van het Gele Mens levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot vier inspirerende creatiefilmpjes.
Meld je NU aan voor de Leerweg 'Coachen met de Tzolkin'
Twee jaar lang leven, groeien én creëren met Maya wijsheid en de Tzolkin kalender. Dat is wat de leerweg voor je in petto heeft. Bewust noem ik het een leerweg want het is veel meer dan een opleiding. Het is een pad dat je brengt naar creatie vanuit vreugde, op jouw eigen manier, met de Tzolkin en alles wat je al in je rugzak hebt aan opleiding en ervaring.

De leerweg bestaat uit negen modules die je volgt in een periode van twee jaar. Je verdiept je in de Tzolkin en doet vooral veel ervaring op met het toepassen van verschillende werkvormen tijdens de modules. Tussentijds oefen je met je mede-deelnemers en proefpersonen. Aan het eind van deze twee jaar presenteer je jouw eigen manier van werken met de Tzokin. Niet als idee, maar uitgewerkt en klaar voor toepassing in de praktijk.

Weet je nog weinig van de Tzolkin, zorg dan dat je in ieder geval ‘Maya wijsheid voor je levenspad’ hebt gelezen voor je aan de leerweg begint. Weet je al meer van de Tzolkin, dan is dit het moment om de stap te maken van weten naar doen en van inhoud naar vorm.
 
  

Meld je vóór 7 februari aan voor de Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’ (start 4 april) en doe direct gratis mee met de e-Creatiecursus.
 
Wil je advies of meer informatie over de leerweg. Bel me gerust 026-8400610
Meer info en aanmelden
Februari: Teleseminar en workshop
'Coachen met de creatiedriehoek' 

Op 5 februari kun je gratis deelnemen aan een teleseminar over coachen met de creatiedriehoek. Dit seminar wordt verzorgd door Martijn Meima van TrainerCoachCafé. Tijdens het teleseminar zal Martijn Meima mij interviewen over de creatiedriehoek en hoe deze te gebruiken is in coaching. Ook kun je mij vragen stellen. En tijdens het seminar geef ik twee mini consulten met de Maya Wijsheid creatiekaarten.
Wil je zelf ervaren hoe de creatiedriehoek werkt? Geef je dan op voor de workshop op 13 februari 2014 in Apeldoorn.
 
Tzolkin in de praktijk: de kracht van kaarten leggen. 
Anneke Agterberg is coach en werkt met edelstenen. In haar praktijk legt ze datgene wat meer aandacht verdient onder een vergrootglas. Bij mensen doet ze dat figuurlijk, met natuurlijke materialen letterlijk door microscopische foto's van edelstenen te maken. Deze foto's vind je in 'De essentie van edele stenen'. Een set van 52 orakelkaarten met elk een eigen boodschap en energie uitgegeven door A3 boeken. Speciaal voor deze nieuwsbrief trok Anneke een kaart ter ondersteuning van de energie van het Blauwe Storm levenspad. Ze schreef er de volgende toelichting bij.
De goudtopaas
De goudtopaas is één van de meest wezenlijke stenen van alle edele stenen. Broos en daarmee kwetsbaar. En dus niet zwak, maar juist sterk. Positief en warm door zijn kleur, uniek door zijn zeldzaamheid. Het is de steen van je levenskracht, je oorsprong en je roeping.  
De goudtopaas is de steen die bijvoorbeeld. hoort bij onze koning.  En bij de paus. Beiden hebben een levensopdracht die al langer vaststaat. Beiden hebben een roeping. De één is geroepen door het lot, de ander door zijn ziel.  â€˜Ga terug naar je oorsprong’, zegt de goudtopaas, ‘en (innerlijke) rijkdom valt je toe’.

Blauwe Storm Periode
Wanneer de goudtopaas kaart valt, is het tijd om even stil te staan. Stilstaan om te beseffen waar je naar toe onderweg bent of om je te ‘herinneren’ welke afslag je op het huidige kruispunt mag nemen.
Erken in deze blauwe stormperiode je eigen broosheid en je eigen kwetsbaarheid. Het maakt sterk als je durft toe te geven wat niet meer bij je past, wat je moet laten gaan of wat niet (meer) haalbaar is. Kwetsbaarheid is de kracht van Blauwe Aap, de bestemming van dit levenspad. Wie maakt je wat als je volledig transparant bent!
Zoek en ervaar je eigen innerlijke warmte. Als het licht buiten uit gaat, doe dan je innerlijk licht aan voor meer levenskracht. Kijk naar de kleur van de goudtopaas en zet jezelf in vuur en vlam. Zo kun je zien wat je nog niet eerder hebt gezien. Wat maakt jou uniek? Wat zijn jouw talenten? Waar ligt jouw kracht? Spreek je verlangens uit en geloof vanuit je tenen dat het mogelijk is. Laat dan de synchroniciteit haar werk doen.
Gebruik de kwaliteit van Blauwe Aap en maak het leven licht. Lach om de obstakels en hindernissen die je tegenkomt in deze periode. Of lach ze uit! Ze horen bij je levenspad. De oranje warme tinten van de goudtopaas helpen je om vrolijk en positief te blijven.
Het Blauwe Storm levenspad
17 - 29 januari 2014

Blauwe Storm Energie
Blauwe Storm is de aandrijvende kracht achter grote veranderingen. Het is de kracht van leven en van vernietiging, die ervoor zorgt dat alles wat ook maar enigszins los zit ook werkelijk loslaat. Denk maar aan wat er buiten op de grond ligt na een fikse onweersbui. Wat achterblijft mag verder groeien en ontvangt al het licht en de kracht om zich in vernieuwde vorm verder te ontwikkelen.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, hebben een sterke behoefte om erbij te horen. Dat maakt hen afhankelijk, terwijl ze ook op zoek zijn naar onafhankelijkheid. Dat levert soms innerlijke tegenstrijdigheden op die ze kunnen oplossen door steeds uit alle invalshoeken de meest positieve te kiezen en die als uitgangspunt te nemen. Ben je zelf geboren in het Blauwe Storm levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
In het Blauwe Storm levenspad word je uitgedaagd om het licht te laten schijnen op wat nog verborgen is. Daarvoor moet je jezelf de ruimte geven je diepste gevoel te voelen en mee te gaan met de stroom zonder jezelf te verliezen in je emoties. De zuiverende werking daarvan is groot. Als je laat gaan wat het licht niet kan verdragen, blijft een nieuwe jij over. Een versie van jezelf die onvergelijkbaar is met de vorige versie, herboren en onherkenbaar. Volg de stroom van je gevoel deze dagen en blijf in verbinding met wie je werkelijk bent, dat werkt bevrijdend.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je kunt deze dagen geconfronteerd worden met onrust. Of het nu in jezelf is, of om je heen, blijf steeds in verbinding met jezelf. In het oog van de storm is stilte en dat is de plek waar je in dit levenspad inspiratie ontvangt.
  • Je bekrachtigt jezelf door je dromen te volgen en het onmogelijke voor mogelijk te houden. Luister naar je dromen en weet dat jij ze op jouw unieke manier waar kunt maken.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door open te staan voor hulp en heling. Of je het nu geeft of ontvangt, het brengt de harmonie en heelheid die nodig is om door te gaan.
  • Geniet van het leven door onbevangen en met humor het leven tegemoet te treden. Neem het leven niet te serieus, er mag gelachen worden.
Agenda
5 februari 2014: Teleseminar Coachen met de creatiedriehoek, TrainerCoachCafé
13 februari 2014: Workshop 'Coachen met de creatiedriehoek', TrainerCoachCafé  
4 en 5 april: Start Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610