Copy
Nieuwsbrief
10 - 22 maart 2014
Nog 4 weken.....
Op 4 april gaat de nieuwe ronde van de Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’ van start. Je kunt je nog steeds aanmelden als deelnemer aan de leerweg.
Tijdens deze module presenteren vier deelnemers van het eerste uur hun eindopdracht: hun eigen unieke praktische toepassing van de Tzolkin.
 

Zij geven het stokje door aan de nieuwe leerwegdeelnemers.
  • Annette van Oorspronk: Profiel voor school- en beroepskeuze
  • Carla Kroes: Coaching op het podium van je leven
  • Corrie Pasman: Creatietraject voor startende ondernemers
  • Marja Rosbergen: Tzolkin geboortesessie
Als oud leerwegdeelnemer ben je van harte welkom bij deze feestelijke eindpresentatie. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten.
 
Tijd: 19.30 - 22.00
Locatie: Conferentiecentrum Samaya, Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven
Bijdrage ter plekke: € 7,50.
Aanmelden: stuur een mail naar welkom@mayawijsheid.nl.
       

Foto’s van de leerwegmodule ‘Werken met je innerlijk kompas’ op 6 en 7 maart in Appelscha.
e-Creatiecursus Geel Zaad levenspad
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Geel Zaad levenspad. Dit is één van de twee levenspaden met 10 poortdagen (zwarte vakjes).


Het is een intens pad waarin de sluiers tussen de zichtbare en onzichtbare wereld heel dun zijn. Een pad waarin de energie volop aanwezig is om de integriteit van het mannelijke en vrouwelijke in jou te helen en herstellen.
Wil je het Geel Zaad levenspad heel bewust beleven en volgen in drie tellingen, ontdekken hoe jij creëert? Geef je dan op voor de e-Creatiecursus met dit levenspad.
Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes.
Meld je hier aan.
Ervaar je creatiekracht in een nieuwe Maya wijsheid workshop
Heb je altijd al willen meedoen aan een Maya wijsheid workshop en is het er nog niet van gekomen? Op 24 april as. kun je zelf ervaren wat de kalender voor jou kan betekenen in een workshop van een halve dag bij het Banyan centre for health & happiness van Thermen Bussloo in Voorst.
Je ontvangt vooraf je creatieprofiel zodat we direct kunnen starten met ervaren. Jij staat centraal deze middag. Meld je je aan, dan krijg je ook nog een cadeautje van Thermen Bussloo: gratis gebruik van de Sauna. Geef je op via de website van Banyan.
 
 
Tzolkin in de praktijk: de kracht van kruidenwijsheid
Marjanne Huising is Kruidenvakvrouw. In haar praktijk voor kruidengeneeskunde houdt ze zich bezig met de spiegeling van mens en plant. Ze is auteur van het boek ‘Kruidenwijsheid’ waarin ze informatie en handvatten aanreikt om wilde planten, struiken, bomen, tuinplanten en keukenkruiden in je leven te integreren als spiegel van jezelf en je innerlijke kracht. Sinds een jaar houdt Marjanne zich bezig met de verbinding tussen kruiden en de Tzolkin zegels en levenspaden. Speciaal voor deze nieuwsbrief laat Marjanne ons kennismaken met het Sint-Janskruid als spiegel van het Blauwe Aap levenspad.
 
   

‘Nodig de zon uit in je leven’
Misschien ken je het Sint-janskruid met zijn bloemen als zonnetjes of ken je het als het middel tegen winterdepressie. Dat laatste is precies waar voor de bewandelaar van het Blauwe Aap levenspad de valkuil schuilt. En ik ken hem want ik ben zelf een bewandelaar van dit levenspad.
 
Relativeer en maak contact met je levensdoel
Sint-Janskruid is het zonnige kruid dat helpt relativeren en contact te maken met je levensdoel. Sint-Janskruid kan je helpen een sprongetje te maken en lekker gek te doen als je daar behoefte aan hebt. Als je dat lichte gevoel kwijt bent, is Sint-Janskruid het kruid dat de warmte van de zon brengt en de somberheid van de dagelijkse zaken haalt. En dan kunnen de apenstreken die in je opkomen weer zorgen voor een lach en spontaniteit!
 
Sint-Janskruid energie oproepen en bundelen
Met je handen op de buik kom je tot rust en krijg je inzicht in je pad. Een spiritueel en praktisch aanbod. Sint Janskruid helpt je aandacht te schenken aan je buik! Koester je buik door hem in te smeren met (Sint-Jans)olie of leg warme doeken op de plek waar aandacht wordt gevraagd. Leef meer vanuit je onderbuikgevoel! Er zit in diepere kern in de loop der dingen. Laat het licht erover stralen zodat je beter zicht krijgt op je levensdoel. Neem de tijd om met je handen op je buik aandacht te schenken aan het ‘kind’ dat om aandacht vraagt. Koester je buik en koester het kind dat zo duidelijk kan aangeven waar de behoefte ligt. Durf de woorden in je te laten opkomen: troost, een arm om je heen, rust, liefde, aandacht…
Met je handen op je buik krijg je zelfvertrouwen en het is een universeel gebaar om het kind te koesteren dat in je leeft. Doe het maar gerust, zomaar op een bank of stoel zitten. In een vergadering of in de trein, doe maar, zomaar.
 
Marjanne Huising, Sintau
 
Het Blauwe Aap levenspad
10 - 22 maart 2014

Blauwe Aap Energie
Blauwe Aap energie is onbevangen en grillig. Het is het kind dat zich verwondert over alles wat is. Dat eindeloos veel vragen heeft en dat met humor illusies doorprikt. Hoe serieus neem jij jezelf en het leven? Valt er nog wat te lachen of heb je het zwaar? Als je alles weglacht, verstop je jezelf achter een vrolijk masker. Bedenk dat luchtigheid en humor enorm helpen om de lading ergens vanaf te halen zolang je in contact blijft met jezelf.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn nieuwsgierig en hebben veel behoefte aan aandacht. Meestal krijgen ze die ook. Dingen verbeteren of een nieuwe vorm geven is waarvan ze houden. Ze zijn dan ook heel geschikt om op het podium te staan door les te geven, politiek te bedrijven of op wat voor manier dan ook zichzelf te presenteren. Ze moeten er wel voor zorgen dat spelen en werken met elkaar in balans zijn.
Ben je zelf geboren in het Blauwe Aap levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
Het gaat in het Blauwe Aap levenspad om het innerlijk kind dat vrij en onbevangen het leven tegemoet treedt. Een kind dat gedragen wordt door zijn moeder voelt zich volledig geaccepteerd en mag er helemaal zijn. Maar wie heeft zo’n moeder? We hebben allemaal te maken met het onvermogen van onze voormoeders, die zelf als kind niet kregen wat we allemaal zo hard nodig hebben: onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen.
Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen om je eigen moeder te zijn en de onvoorwaardelijkheid in jezelf te vinden. Je bevrijdt jezelf van wat je niet meer dient en kunt helemaal je onbevangen zelf zijn als je ervaart dat je gedragen en volledig geaccepteerd wordt door het leven zelf. Moeder Aarde draagt en voedt je. Je bent goed zoals je bent en mag er helemaal zijn.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door het leven luchtig op te nemen en te spelen. Doe wat er in je opkomt en doe eens gek. Het maakt allemaal niet uit.
  • Je bekrachtigt jezelf door eerst je eigen beker te vullen en dan pas die van anderen. Het maakt je vrij en onafhankelijk.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door jezelf te vernieuwen. Laat los wat niet meer dient, dan wordt wat overblijft des te krachtiger.
  • Geniet van het leven en til je zelf naar een hoger niveau door te dromen met je ogen open. Alles is mogelijk!
Agenda
23 maart  2014: Start e-creatiecursus Geel Zaad levenspad
4 en 5 april: Start Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’
5 april  2014: Start e-creatiecursus Rode Aarde levenspad
24 april 2014: Workshop Maya wijsheid, Banyan centre (Thermen Bussloo) Voorst
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
E. welkom@mayawijsheid.nl

Deel deze nieuwsbrief via: