Copy
Nieuwsbrief
18 - 30 april 2014
Ontdekkingsreis in de levenspaden 
Deze maand leg ik de laatste hand aan het manuscript voor mijn nieuwe boek over de twintig levenspaden van de Tzolkin. Het leek in eerste instantie een co-creatie te worden met Ariadne Henstra. Samen zijn we tot de ontdekking gekomen dat we allebei op onze eigen tijd zelf onze teksten de wereld in mogen brengen.

Ontdekkingsreis

Ik kan je vertellen dat het een hele ontdekkingsreis is om een aantal malen door alle 260 zegel- en tooncombinaties van de Tzolkin te ‘reizen’. Het geeft me nieuwe inzichten in mezelf en ik doe ook nieuwe ontdekkingen in de Tzolkin. Die ontdekkingen doe ik aan de hand van allerlei prachtige boeken van schrijvers met een inspirerende boodschap. Voor elk levenspad heb ik zo’n boek gevonden, van een auteur die zélf in dat levenspad is geboren. Aan de hand van citaten uit deze boeken komt de Tzolkin echt tot leven.
Het levenspad dat mij tot nu toe het meest treft is het Rode Draak levenspad. Het is het eerste pad van de Tzolkin en laat met alle zegel- en tooncombinaties zien hoe de schepping is bedoeld. Het laat ons zien wie we werkelijk zijn en wat we hier komen doen op aarde. Dat ga ik allemaal uitleggen in mijn boek. Nog even geduld. Het komt eind september, begin oktober uit.


Happy: de mens op een nieuw voetstuk

Eén inzicht wil ik jullie graag nu alvast meegeven en dat gaat over Gele Mens toon 12. De mensen, dat zijn wij. En de creatiekracht van toon 12 helpt ons een nieuw evenwicht te vinden hier op aarde en een nieuwe vorm van samen leven. Toon Hermans, geboren in het Rode Draak levenspad - waarin die Gele Mens dus op toon 12 staat - wist al precies hoe het zat met de mensen.
 
“We moeten met alle kracht die in ons is bezig blijven de mens te verdedigen en te verheffen. Hij moet opnieuw op een voetstuk worden gezet, daar is hij afgevallen. Wij hebben de menselijke waardigheid voortdurend ondermijnd, we hebben ‘de mens’ op allerlei manieren bespottelijk gemaakt en belachelijk. Daar moeten we nu eindelijk eens mee ophouden. Wij hebben veel te veel zijn boosheid laten zien. De dingen die hij verkeerd deed en we geven veel te weinig beelden van de mens in zijn goedheid.”
 
Dat nieuwe voetstuk wordt ons aangereikt via de grootste hit allertijden ‘Happy’ van Pharell Williams. Hij is geboren als Gele Mens toon 12 en heeft de boodschap helemaal begrepen. Happy is niet zomaar een wereldhit maar een heel bijzondere boodschap voor de aarde en haar bewoners. Bekijk dit filmpje van Pharrell bij Oprah Winfrey. Zij laat hem zien wat het effect is van ‘Happy’ en hoe dit veel groter is dan hij zelf ooit heeft kunnen bevatten.

Tzolkin in de praktijk: de Leerweg rond
Op 4 april presenteerden vier Leerweg deelnemers hun eindopdracht: een eigen unieke toepassing van de Tzolkin in combinatie met specifieke doelgroep of vakgebied. In juni ronden deze vier hun leerweg af met de slotmodule, waarin we een volgende stap maken om hun producten en diensten de wereld in te brengen. Elk einde is immers een nieuw begin. Marja Rosbergen, Annette van Oorspronk, Corrie Pasman en Carla Kroes, geweldig wat jullie aan het neerzetten zijn. Een impressie van deze feestelijke avond kun je hier bekijken. Met dank aan Adriaan Bos voor de fotografie.
 
 
Wat doe je met een creatieprofiel?
Een creatieprofiel geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en talenten. Wat ik terugkrijg van mensen die een profiel hebben besteld is dat er altijd herkenning is. Dat is natuurlijk heel leuk, maar dan? Wat kun je nog meer doen met je creatieprofiel? Beluister hier het teleseminar dat Martijn Meima met mij verzorgde voor het TrainerCoachCafé over de coachen met de creatiedriehoek. In het teleseminar interviewt Martijn mij over de mogelijkheden van de creatiedriehoek en geef ik enkele miniconsulten met het creatieprofiel.
 
Wil je zelf jouw profiel beleven? Meld je dan aan voor de middagworkshop die ik op 24 april geef bij het Banyan Centre voor health & happiness in Voorst. Je profiel krijg je gratis bij de workshop. Geef je op via de website van Banyan.
 
 
Meld je nu aan:
e-Creatiecursus Blauwe Nacht levenspad

Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Blauwe Nacht levenspad. Een pad waarin je uitgenodigd worden om te dromen met je ogen open en de zaden te planten om jouw dromen waar te maken


Wil je het Blauwe Nacht levenspad heel bewust beleven en ontdekken hoe jij creëert en je eigen dromen waar maakt? Geef je dan op voor de e-Creatiecursus met dit levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Witte Hond levenspad
18 - 30 april 2014

Witte Hond Energie
Witte Hond energie is die van trouw, loyaliteit aan jezelf, je hart en aan je idealen. Met je hart als kompas vind je stap voor stap de route van jouw levenspad. Het is een zachte, lieve, speelse energie. Denk aan een puppy.
Hij kan zich ook uit loyaliteit te veel opofferen en wordt dan uiteindelijk boos op zichzelf, maar stort dat over anderen uit. Witte Hond moet er ook aan denken af en toe van zich af te bijten. Trouw zijn aan je idealen vraagt soms om stevigheid.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren hebben sterke overtuigingen en een grote loyaliteit om daaraan trouw te blijven. Voor anderen is jullie volharding, toewijding en trouw aan je intenties inspirerend, ook al is het soms heel ongebruikelijk wat je doet. Weet dat het soms ook wel wat losser mag. Leven en laten leven is het credo. Ieder zijn eigen ding.
Ben je zelf geboren in het Witte Hond levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
In dit levenspad draait het om begrenzing en grenzeloosheid. Witte Hond heeft zo veel voor anderen over, dat hij daarbij zijn grenzen soms overschrijdt. Hoe ver gaat jouw liefde? Liefde is universeel en zonder oordeel. Alles is goed zoals het is. Maar als het om jou persoonlijk gaat, zijn er wel degelijk grenzen. Wat past op jouw pad en wat valt daarbuiten. Als je trouw blijft aan je pad, betekent dat niet dat je een ander afkeurt wanneer je grenzen stelt. Als je in liefde grenzen kunt stellen, blijf je trouw aan jezelf en geef je de duidelijkheid die nodig is voor beiden.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door trouw te zijn aan jezelf, je hart en je idealen.
  • Je neemt het heft in eigen hand door te handelen vanuit je hart. Stel het belang van de groep boven je persoonlijke belang.
  • Kijk in de spiegel en toets je intenties: klopt het wat je doet? Anderen laten het je zien deze dagen. Iedereen is immers je spiegel.
  • Je bent volledig aanwezig en zegt ‘ja’ tegen het leven als je je eigen waarheid spreekt: bezield en authentiek.
Agenda
1 mei: Start e-creatiecursus Blauwe Nacht levenspad
18 april: Start e-creatiecursus Witte Hond levenspad
24 april: Workshop Maya wijsheid, Banyan centre (Thermen Bussloo) Voorst
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend