Copy
Nieuwsbrief
23 juni - 5 juli 2013
NIEUW! Maya wijsheid creatiekaarten

 
Eind augustus zijn ze er! De Maya wijsheid creatiekaarten. Een co-creatie van Elvira van Rijn, Patricia Mooren en A3 boeken. Deze Maya wijsheid creatiekaarten brengen je direct in verbinding met de onuitputtelijke energiecentrale, het hart van de Melkweg of in Maya taal: Hunab ‘Ku. Ze laten je zien hoe je deze energie kunt gebruiken voor bewustwording, talentontwikkeling, creaties en relaties.


Om met deze kaarten te werken is het niet noodzakelijk dat je kennis hebt van de wijsheid van de Maya’s en hun Tzolkin creatiekalender. Ze spreken namelijk rechtstreeks tot je hart en openen de deur naar je eigen wijsheid.


Je kunt de kaartenvoor jezelf gebruiken (bijvoorbeeld als orakel) en ook inzetten voor professionele begeleiding (coaching, training, etc.). Het doosje bevat 66 Tzolkin kaarten: 2 x 20 zegelkaarten en 2 x 13 tonenkaarten. En verder 5 kaarten met concrete werkvormen voor kinderen, volwassenen, groepen en teams.
Je kunt de kaarten hier alvast bestellen of een van de eerste exemplaren kopen op de Levenskunstbeurs op 31 augustus en 1 september in Doorn.

Tot 15 juli: Speciale aanbieding voor coaches/trainers
Omdat de wijsheid van de Maya’s uitnodigt tot co creatie, elkaar versterken en zo vermenigvuldigen, heeft uitgever A3 boeken voor coaches/trainers een aantrekkelijk aanbod. Vóór het verschijnen van de kaarten kun je een aantal sets met flinke korting inkopen voor wederverkoop. Dit aanbod is geldig tot 15 juli 2013. Heb je interesse, vraag dan de spelregels en prijzen op met een mail naar A3com@planet.nl
Drie Tzolkin tellingen en de creatiedriehoek
Op het artikel uit de vorige nieuwsbrief over de creatiedriehoek heb ik veel reacties gekregen: het werkt! Ik blijf reacties verzamelen plaats ze op de website onder het artikel. In de paragraaf: 'Creatie vanuit vreugde: De Nieuwe Aarde Kin' uitleg over de DNA-telling in verhouding tot de Klassieke telling toegevoegd.
Speciaal voor wie graag meer wil weten over de drie tellingen van de Tzolkin en hun rol in de driehoek, heb ik een artikel op de website gezet: Drie Tzolkin tellingen: harmonie in jezelf
Laat zien wie je bent of kent!
Sinds de start van deze nieuwsbrief op 23 december 2012 heb ik van veertien VIPS het persoonlijk profiel besproken. Bekende personen, beroemdheden, doden, levenden, onsterfelijken: stuk voor stuk Very Interesting Persons. Vanaf vandaag wil ik het dichter bij huis zoeken. Er zijn zo veel inspirerende mensen die wat minder beroemd of onsterfelijk zijn, maar o zo veel inspiratie bieden doordat ze hun potentieel ten volle leven. Misschien zelfs zonder het door te hebben, omdat het zo moeiteloos gaat. En dat is juist het grote geheim: doen wat je het leukst vindt, wat je gemakkelijk af gaat en juist daarmee jouw bijdrage leveren en de wereld een beetje mooier maken.
Oproep
Misschien ben jij zo iemand of ken jij iemand die in het licht gezet mag worden ter inspiratie van anderen. Vanaf vandaag kun je jezelf of een ander als VIP aanmelden en misschien selecteer ik binnenkort jouw persoonlijk profiel om over te schrijven in deze nieuwsbrief. De VIP zelf ontvangt behalve het artikel natuurlijk ook gratis het profiel.
Vandaag doe ik de aftrap met het persoonlijk profiel van Janne Willems.

Hoe doe je mee?
Mail jouw aanmelding per mail naar welkom@levenspadvinderij.nl met de volgende gegevens:
  • Voor- en achternaam van jezelf of je VIP
  • Geboortedatum van de VIP
  • Foto en/of link naar de website van de VIP
  • Een aanbeveling: Waarom vind jij deze persoon zo inspirerend?
  • Persoonlijke informatie over (en toestemming van) de VIP op basis waarvan ik het profiel kan duiden. Misschien staat het al ergens op een website (onder de knop ‘Wie ben ik?’). Misschien is deze oproep de aanzet om het verhaal eens op papier te zetten. En als je zelf verbanden kunt leggen met de Tzolkin dan hoor ik natuurlijk graag wat voor bijzonderheden jou opvallen.
Het Blauwe Aap levenspad
23 juni - 5 juli 2013

Blauwe Aap energie
Blauwe Aap energie is onbevangen en grillig. Het is het kind data zich verwondert over alles wat is. Dat eindeloos veel vragen heeft en dat met humor illusies doorprikt. Hoe serieus neem jij jezelf en het leven? Valt er nog wat te lachen of heb je het zwaar? Als je alles weglacht, verstop je jezelf achter een vrolijk masker. Bedenk  dat luchtigheid en humor enorm helpen om de lading ergens vanaf te halen zolang je in contact blijft met jezelf.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn nieuwsgierig en hebben veel behoefte aan aandacht. Meestal krijgen ze die ook. Dingen verbeteren of een nieuwe vorm geven is waarvan ze houden. Ze zijn dan ook heel geschikt om op het podium te staan door les te geven, politiek te bedrijven of op wat voor manier dan ook zichzelf te presenteren. Ze moeten er wel voor zorgen dat spelen en werken met elkaar in balans zijn.
 
Ben je zelf geboren het Blauwe Aap levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Blauwe Aap levenspad om het innerlijk kind dat vrij en onbevangen het leven tegemoet treedt. Een kind dat gedragen wordt door zijn moeder voelt zich volledig geaccepteerd en mag er helemaal zijn. Maar wie heeft zo’n moeder? We hebben allemaal te maken met het onvermogen van onze voormoeders, die zelf als kind niet kregen wat we allemaal zo hard nodig hebben: onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen.
Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen om je eigen moeder te zijn en de onvoorwaardelijkheid in jezelf te vinden. Je bevrijdt jezelf van wat je niet meer dient en kunt helemaal je onbevangen zelf zijn als je ervaart dat je gedragen en volledig geaccepteerd wordt door het leven zelf. Moeder Aarde draagt en voedt je. Je bent goed zoals je bent en mag er helemaal zijn.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door het leven luchtig op te nemen en te spelen. Doe wat er in je opkomt en doe eens gek. Het maakt allemaal niet uit.
  • Je bekrachtigt jezelf door het grote plan te overzien, zodat je van elk detail de logische plek daarin kunt overzien. Het maakt je vrij en onafhankelijk.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door jezelf te vernieuwen. Laat los wat niet meer dient, dan wordt wat overblijft des te krachtiger.
  • Geniet van het leven en til je zelf naar een hoger niveau door te dromen met je ogen open. Alles is mogelijk!
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Janne - Pluk je momenten
Geboortedatum:             16 november 1982
Kernkwaliteit:             Witte Wind, communicatie, bezieling
Creatiekracht:             Toon 12, samenbrengen
Levenspad: Blauwe Aap, onbevangenheid

Janne plukt mooie momenten. Ze is begonnen haar eigen mooie momenten op te schrijven toen ze aan een nieuw hoofdstuk in haar leven begon en ging studeren. Later ging ze aan anderen vragen voor haar hun mooie momenten te tekenen. Omdat ze merkte dat ze er blij van wordt om dat te doen en anderen ook.
Ik ontmoette Janne een paar jaar geleden, toen ze me vroeg voor haar een mooi moment van die dag te tekenen. Ze had alleen een stapel blanco kaartjes en een bak met stiften. Inmiddels heeft ze een website, een verzameling van ruim drieduizend mooie momenten en een droom: op reis gaan en duizend mensen per continent blij maken door ze te vragen een mooi moment voor haar te tekenen.

Janne leeft haar droom. Op 6 juli as gaat ze op wereldreis. Ik lever graag mijn bijdrag aan haar droom door Janne hier in het licht te zetten. Lees mee met het profiel van deze Witte Wind toon 12 die het Blauwe Aap levenspad bewandelt.

Wat je aandacht geeft groeit
Bewandelaars van het Blauwe Aap levenspad hebben als levensthema het gewonde en gekwetste innerlijk kind. In 2002 trekt Janne vanuit een klein dorpje in Limburg naar Utrecht om te studeren. Weg van de geschiedenis van gepest kind en veel ziek zijn. Haar manier om daarmee om te gaan vinden we in het uitdagende zegel van de begeleiders op haar pad: Gele Mens (p.13).

Dit zegel heeft de kwaliteit van aandacht richten: wat je aandacht geeft groeit. En daar heeft Janne een bijzondere manier voor gevonden. “Ik besef hoe waardevol het verzamelen van mooie momenten voor me is. Het is mijn manier om van een wereld met veel minnen deze wereld zo te zien dat deze als een grote plus voelt. Die kleine mooie momenten zijn er immers elke dag, hoe rot je dag ook is. Doordat ik focus op die momenten beleef ik ze heel bewust. Ook maak ik er meer mee omdat ik dagelijks bewust op let. Dan denk ik “Heej, dit is er weer één, die komt in mijn boekje.”
 
Dat Janne inmiddels met haar uitdagende Gele Mens kracht bekend aan het worden is, is niet verbazingwekkend als je bedenkt dat Gele Mens ook op toon 2 van haar levenspad staat (p.12). Toon 2 brengt je in balans om uitdagingen te overwinnen zodat je met je talenten kunt schitteren op het podium van je leven.

De wereld rond
Janne geniet van het leven en tilt zichzelf naar een hoger niveau met de kwaliteit van Blauwe Nacht die te vinden is op de toon van bestemming in haar levenspad: toon 13. Blauwe Nacht vertegenwoordigt de droomtijd: het vermogen om te dromen met je ogen open omdat alles mogelijk is.
Janne komt in beweging om te volgen wat haar hart ingeeft met de kwaliteit van Rode Hemelwandelaar: de pionier die grenzen verlegt, op reis gaat en maar gewoon begint, zonder dat het plan ‘af’ is. Op de vraag wat er gebeurt als ze onderweg heimwee krijgt, geeft ze een echt Rode Hemelwandelaar antwoord: ‘Dan krijg ik heimwee. En zie ik op dat moment wel hoe ik dat aanpak. Ik heb er geen echte ervaring mee, dus dan kan ik mooi wat leren.” Rode Hemelwandelaar heeft niet zoveel met uitgebreid voorbereiden. Die verzamelt zijn wijsheid onderweg, juist door ervaringen op te doen. Samen met de nieuwsgierigheid van Blauwe Aap levert dat een behoorlijke reislust op: “Mooie momenten houden niet op bij een landsgrens en mijn nieuwsgierigheid ook niet. Nu wil ik op wereldtoer. Door het op wereldschaal te doen, kan ik meer mensen blij kan maken.  En ik ben benieuwd naar de verschillen tussen culturen. Tekenen mensen in India, bijvoorbeeld andere mooie momenten dan in Denemarken?”

Verzamelen als creatiekracht
Met haar toon 12 is Janne’s creatiekracht samenbrengen: mooie momenten verzamelen bijvoorbeeld. En wat gaat ze met al die momenten doen? ‘Tijdens de wereldtoer deel ik mooie momenten op plukjemomenten.nl. Daarna komt er een mooi boek van en wil ik een gave expositie maken.’ En dat doet ze zeker weten met de kwaliteit van haar geboortezegel Witte Wind: bezieling en authentiek communiceren.

Help Janne met haar droom
Op 6 juli vertrekt Janne op werelddreis. Laat dat nu precies de eerste dag van het Geel Zaad levenspad zijn. Het levenspad dat haar gidst op toon 2, het podium van haar leven. De eerste drieduizend euro voor Europa heeft ze bijna binnen. En ze kan nog meer hulp gebruiken. Zo heeft ze slaapplaatsen nodig en geld voor de andere continenten. Ook help je haar door iedereen over dit initiatief te vertellen. Wil je op een of andere manier bijdragen? Hier vind je alle informatie daarover.
Agenda
6 juli: Introductieavond, Praktijk voor Levenspadcoaching
6 juli: Workshop staan in jouw kracht. Praktijk Hartekracht
20 juli: De kleuren in de Tzolkin, Praktijk voor Levenspadcoaching
30 augustus: Coachen met Tzolkin profielen
20 en 21 september: Werken met je levenspad

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp