Copy
Nieuwsbrief
6 - 18 april 2013
Impressie intervisiedag Tzolkin coaches in opleiding
De deelnemers van het eerste uur aan de leerweg 'Coachen met de Tzolkin' hebben het initiatief genomen een intervisiegroep te starten. Elke twee maanden komen ze bijeen om ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën uit te werken. In maart 2013 was ik te gast bij de tweede bijeenkomst met als thema 'creatie en co-creatie'. De foto impressie van deze dag laat de creatieve vruchten zien van een jaar leven en werken met de Tzolkin.
Donatie aan Guusje Nederhorst foundation
Het is gelukt! Het bedrag dat we graag wilden doneren aan de Guusje Nederhorst foundation is binnen. Nu kunnen we met mayawijsheid.nl microdonateur worden en jaarlijks een vast bedrag doneren. De Foundation tovert de veelal sobere, onpersoonlijke leefomgeving van jonge kinderen in opvangcentra om tot kleurrijke Woezel en Pip Tovertuinen. De eerste € 100,- is overgemaakt! Dank voor jullie positieve reacties en niet te vergeten de bestellingen waarvan we deze eerste donatie kunnen doen.

Co-creatie Maya wijsheid en Mountain Child Care
De profielen van mayawijsheid.nl krijgen een plek in de Quest Treks van Mountain Child Care! Deze bijzondere stichting verzorgt vijfdaagse trektochten in de Himalayas. Nepalese tieners zonder
 ouders gaan wandelend op zoek naar hun eigen talent. Samen met een deskundige staf.
 Ze dragen hun eigen rugzak en formuleren hun eigen persoonlijk ontwikkelingsplan. 
De tocht helpt hen samen met coachingsgesprekken en een gerichte stage om na het
 verlaten van hun tehuis hun talenten te verzilveren in een baan. Met elke tocht gaan via een sponsorproject ook Nederlandse jongeren mee om antwoorden te vinden op hun eigen vragen.
 
HELP MEE!
Bestel een profiel en help daarmee een Nepalese jongere. Voor elk profiel dat jij bestelt, maken wij een profiel beschikbaar voor één van de tweeëntwintig deelnemers aan de eerstvolgende Quest Trek eind april.

Het Rode Hemelwandelaar levenspad
6 - 18 april 2013

Rode Hemelwandelaar energie
Rode Hemelwandelaar energie is pioniers energie. Deze energie geeft de moed om nieuwe gebieden te betreden, zonder te weten waar je heen gaat. Zo doe je nieuwe ontdekkingen, leer je van je ervaringen en doe je nieuwe wijsheid op. Die wijsheid deelt de Hemelwandelaar met anderen en is de kosmische boodschapper die hemel en aarde verbindt.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren hebben een sterke drang naar verbetering en competitie. Doelen bereiken is belangrijk voor hen. Het zijn goede leraren of op een andere manier een goed voorbeeld van het leven van hun waarheid. Ze mogen er wel op letten dat ze niet te overtuigd zijn van zichzelf, er zijn namelijk meer wegen die naar Rome leiden.
 
Ben je zelf geboren het Rode Hemelwandelaar levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
In het Rode Hemelwandelaar levenspad word je uitgedaagd om grenzen te verleggen. Stap uit je comfort zone. Als je naar plekken gaat waar je nooit eerder kwam, ziet de kaart die je zo goed dacht te kennen er ineens heel anders uit.
Je bevrijdt jezelf van oude starre denkbeelden die jou zijn opgelegd of die jij anderen oplegt door de weg naar binnen te gaan. In de stilte van jezelf vind je nieuwe antwoorden. Vanuit deze stilte kun je met je wijsheid naar buiten treden en delen wat je hebt ervaren.

Tips voor deze dertien dagen
  • Wees alert op onverwachte boodschappen. Ze brengen je wijsheid uit de kosmos. Zomaar gratis thuis bezorgd als je goed luistert.
  • Je neemt het heft in eigen handen door jezelf goed te aarden zodat je voeten je precies op het juiste moment brengen waar je zijn moet. De synchroniciteit zorgt er dan voor dat je krijgt wat je nodig hebt om verder te groeien.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door goed voor jezelf te zorgen. Als je lekker in je vel zit, ben je beter in staat om trouw te blijven aan wat je ooit voor ogen had en praktische creatieve oplossingen te verzinnen voor elk probleem dat op je pad komt.
  • Geniet van het leven deze dagen door naar de wijsheid van je lichaam te luisteren en bewust om te gaan met wat je lichaam vraagt. Waar krijgt jouw lichaam energie van?
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk Profiel: Youp van 't Hek en Nelson Mandela
Geboortedatum:             28 februari 1954 en 18 juli 1918
Kernkwaliteit:             Rode Draak, creatieve oerkracht, vertrouwen
Creatiekracht:             Toon 9, intentie
Levenspad: Rode Hemelwandelaar
Youp van ’t Hek en Nelson Mandela vieren op 14 april beiden hun Maya geboortedag. Op verschillende data geboren zijn, en toch samen Maya-jarig; dat kan doordat de Tzolkin kalender een omloop heeft van 260 dagen.
Bekijk hier het persoonlijke profiel van Youp van ’t Hek en hier het persoonlijke profiel van Mandela, dat ik al eerder voor deze website maakte en lees mee.
Kun je zo verschillend zijn en toch hetzelfde levenspad hebben?
Waarom dit tweetal? Op zoek naar een interessante persoonlijkheid om een persoonlijk profiel van te bespreken stuitte ik op deze wonderlijke combinatie: Youp van ’t Hek en Nelson Mandela. Beiden geboren in het Rode Hemelwandelaarpad op Rode Draak toon 9. Toen ik hun profielen bekeek vond ik direct het antwoord op deze vraag.
Gereedschap kun je op vele manieren gebruiken
Mandela en Van ’t Hek hebben vanuit de Tzolkin gezien dezelfde gereedschapskist voor groei en ontwikkeling. Die gereedschapskist bestaat uit de zegel- en tooncombinaties van hun levenspad. Op toon 10 van het levenspad kun je zien op welke manier ze manifesteren, iets neerzetten in de realiteit. Beiden doen dat met de kwaliteit van Witte Wind: bezielde communicatie en authenticiteit.  
Op toon 3 van het levenspad vind je de kwaliteit waarmee beiden dienstbaar zijn en in beweging komen om te volgen wat hun hart ze ingeeft. Dat is de kwaliteit van de Blauwe Adelaar: het grote plan overzien en handelen vanuit een vrije onafhankelijke visie. Het levenspad geeft de Blauwdruk en beiden vullen dat op hun eigen manier in.

Hét verschil: de motor achter alles wat je doet
Er is één heel belangrijk en bepalend verschil tussen beide profielen. Dat verschil zit hem in de drijfveer die deel uitmaakt van de kernkwaliteiten driehoek in het persoonlijk profiel. Dit is de geboorte zegel- en tooncominatie in de klassieke telling van de Tzolkin. Youp van ’t Hek heeft een heel andere drijfveer dan Nelson Mandela. Dat komt doordat ze op verschillende data geboren zijn.
 
Je drijfveer is de motor achter alles wat je doet. Je kunt die motor voelen als je nagaat wat altijd doorgaat. Datgene waar je energie uit haalt in goede én slechte tijden en wat voelt als noodzaak in je leven. Het is je ziel die doorklinkt in alles wat je doet.
 
De drijfveer van Youp van ’t Hek is Blauwe Storm toon 12. Met de creatiekracht van toon 12 bekijkt hij alles van alle kanten laat daarmee zien wat de essentie is zodat je gaat begrijpen waar het werkelijk om gaat. Dat doet hij met de kwaliteit van Blauwe Storm, onrust en opschudding brengen om te zuiveren. Heel herkenbaar in zijn theatershows en zijn zaterdagcolumn in het NRC waarin hij de afgelopen week van alle kanten belicht en de boel eens flink opschudt. Laat hij nou net afgelopen week beginnen met het noemen van Nelson Mandela…
 
De drijfveer van Nelson Mandela is Witte Hond toon 3. Met de creatiekracht van toon 3 is zijn drijfveer dienstbaar zijn en in volgen wat zijn hart hem ingeeft. Dat doet hij met de kwaliteit van Witte Hond: loyaliteit en trouw aan zijn hart, zijn pad en zijn medestanders. Een kwaliteit die hij prachtig verwoordt 'Our human compassion binds us the on to the other - not in pity or patronizingly, but as human beings who have learnt how to turn our common suffering into hope for the future.' 

Nieuwsgierig naar je eigen drijfveer en kwaliteiten?  Bestel hier jouw persoonlijk M profiel.
Agenda
5 apr: Maya wijsheid workshop, Afferden
11 apr: Avondworkshop Coachen met Tzolkin profielen, Maarn
11 apr: Workshop van Harte Delen-Ontvangen, Sint Hubert
12,13,14 apr: Ontdekkingsreis 'Je ware Ik', Vijfhuizen
20,27 apr, 12,19 mei: 'De Tzolkin en je eigen plek innemen', Bornerbroek
27 apr: Kennismaken met de Maya Tzolkin, Eke-Nazareth (België)
18 mei: Workshop Coachen met Tzolkin profielen, Witteveen (Dr)
26 mei: Werken met de zonnezegels en jouw levenspad, Almere
17 mei: Dagelijks leven met de Tzolkin (basis)
14 juni: Harmonie in jezelf (basis)
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp