Copy
Nieuwsbrief
31 janauari - 12 februari 2013
Hoe vaak wordt jou iets GRATIS aangeboden en blijkt het uiteindelijk toch niet gratis te zijn? Ik maak het bijna dagelijks mee. Afgelopen week nog werd ik geconfronteerd met de gevolgen daarvan. Een van mijn cursisten complimenteerde me met het mooie systeem van co-creatie met de persoonlijke profielen. ‘Ja leuk he!’ zei ik ‘doe je ook mee?’ ‘Nou,’ zei ze, ‘even wachten nog want ik heb het momenteel niet zo breed’. ‘Maar het kost niets’ zei ik. ‘Je deelt zelfs mee in de opbrengst van elk profiel dat je levert aan je klanten. Dus gauw beginnen zou ik zeggen.’ ‘Maar, uuh je moet dan toch ook allerlei workshops volgen om mee te kunnen doen?’, vroeg ze aarzelend.
 
Zo worden we dus verpest. We worden zo vaak blij gemaakt met een dode mus dat we daarop ingesteld raken. Dus ik leg het gewoon nog een keer uit. Co-creatie is wat ons betreft: het beste van jezelf leveren in tijd en kwaliteit en op die manier iets beters maken dan waartoe je in een eentje in staat bent. Co-creatie werkt niet als je ergens toe verplicht bent. Het moet echt uit jezelf komen, vol energie. Dus wil je workshops volgen, wees welkom. Je zult er echt wat aan hebben. Wil je zonder workshops co-creëren. Ook prima! Wij hebben in alle vrijheid deze website gebouwd en zo willen we ook met anderen bouwen. En als wij zeggen dat iets gratis is, dan kost het je ook echt niets.

Wil je weten hoe jij via onze website zelf profielen kunt leveren aan jouw klanten? Stuur even een berichtje, dan ontvang je een uitgebreide beschrijving.

Veel leesplezier!
 
Elvira van Rijn
TIP: Maya wijsheid App weekendaanbieding
De Maya wijsheid app stijgt gestaag in de lijst betaalde apps. Het is de enige app die in het Nederlands berichten geeft over de dagenergie van de Tzolkin en dat wordt blijkbaar gewaardeerd. Wij geven graag een extra impuls aan deze stijgende lijn.

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari kun je de app downloaden voor € 0,89 in plaats van € 1,79.

Het Gele Ster levenspad
31 januari – 12 februari 2013

Gele Ster energie
Gele Ster energie is die van schoonheid en kunstzinnigheid, alles mooi en harmonieus maken, zorgen dat ieder zijn deel krijgt. Het is ook die ene plek die voor jou bestemd is en die niemand anders dan jij kunt innemen, stralend en wel. Alleen jij kunt jouw rol in het grote geheel vervullen; ieder brengt zijn eigen onvervangbare deel in. De andere kant van de Gele Ster is: je eigen deel en je eigen plek onderwaarderen, disharmonie ervaren en denken in tekorten.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, maken een heel zachte eerste indruk, maar zijn echte vechters die graag de confrontatie aangaan en er ook van houden confrontaties uit te lokken. Als ze dat op een positieve manier inzetten, met de juiste intentie kunnen ze daar mooie dingen mee bereiken.
 
Ben je zelf geboren in dit pad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken zelf met de calculator op mayawijsheid.nl uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Neem jij jouw eigen plek in? Dat is de grote vraag in dit levenspad. Je wordt deze dertien dagen uitgedaagd om jezelf eens aan te kijken in de spiegel alsof je iemand anders bent. Of, nog wat lastiger, naar anderen te kijken alsof je het zelf bent. Wat zie je voor prachtigs in de ander? Wat kan er nog vervolmaakt worden aan die ander? Het is allemaal herkenning; pas het toe op jezelf. Dat werkt bevrijdend deze dagen. 

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie deze dagen door stralend je talenten aan de wereld te tonen. En denk eraan dat je ook je eigen licht en liefde naar binnen straalt.
  • Neem het heft in eigen handen door verantwoordelijkheid te nemen voor je intenties. Wat je aandacht geeft groeit! Stel je voor hoe jij je wilt voelen en verheug je op de dag dat het zo zal zijn. Dan sta je in je kracht en trek je alles aan wat nodig is om daar te komen.
  • Je doorzettingsvermogen haal je deze periode uit je onbevreesdheid. Ga alleen af op je eigen autoriteit. Jij weet wat goed voor je is.
  • Geniet van het leven door zonder oordeel je warmte en liefde te geven aan alles! Wees als de zon die geen onderscheid maakt waar het licht op mag vallen.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.
Persoonlijk Profiel: Marlies Dekkers
Geboortedatum:             29 november 1965
Kernkwaliteit:             Witte Hond, trouw, loyaliteit
Creatiekracht:             Toon 8, harmoniseren
Levenspad: Blauwe Nacht

Op de powerdag van Vrouw & Passie magazine interviewde Josje Feller de koningin van de lingerie Marlies Dekkers. Na een paar minuten geboeid luisteren, kon ik het niet laten Marlies even ‘uit te rekenen’ met de Maya wijsheid app. ‘Nu begrijp ik het zegel Witte Hond een stuk beter’, zei mijn buurvrouw en Maya wijsheid coach in opleiding na afloop van het inspirerende interview. Lees mee en bekijk hier het persoonlijke profiel van Marlies Dekkers.
'Als alles fout gaat vind ik mezelf toch nog een leuk mens'
Beter dan in het citaat van Marlies zou ik de kwaliteit van de Witte Hond niet kunnen omschrijven: trouw en loyaal. Marlies is een aardig mens. Om te beginnen voor zichzelf. Ze is veel gepest als kind omdat ze anders was en bijvoorbeeld al op zevenjarige leeftijd op hoge hakjes liep. Ze heeft nooit echt last gehad van wat anderen van haar vinden. ‘Als ik het zelf niet zo voel, heb ik daar geen last van.’
Ook voor anderen is ze aardig. ‘Schoonheid is vergankelijk en niet iets om trots op te zijn. Dat heb je gekregen of niet’. Haar modellen waren in het begin van haar carrière gewone vrouwen: vriendinnen en vrouwen die ze op straat of in de supermarkt aansprak om haar modellen te showen. Ronde, iets vollere vrouwen koos ze uit. Maar daar kreeg ze toen ze bekender werd commentaar op. Van… ja heus: vrouwen. ‘Omdat we heel kritisch zijn op onszelf, zijn we ook heel kritisch op anderen,’ legt Marlies uit. ‘Ik vind mezelf altijd wel leuk in de spiegel. Ik vind eigenlijk iedereen wel knap of mooi omdat ik niet zo op mezelf zit te vitten.’
Dare to dream, dare to grow, dare to be!
Het levensmotto van Marlies is prachtig terug te vinden in haar levenspad. De drie statements horen elk bij een ander zegel.
‘Dare to dream’ vinden we terug in de naamgever van haar levenspad ‘Blauwe Nacht’. Dromen waarmaken op je eigen unieke manier is in dit levenspad de grote bron van inspiratie. Hard werken en doorgaan. Dat kan Blauwe Nacht heel goed. Marlies begon tijdens haar studie achter haar eigen naaimachine. Twee uur slaap heeft ze maar nodig, dus alle tijd om het driedubbele te leveren van wat haar gevraagd werd. Inmiddels heeft ze na twintig jaar hard werken haar eigen bedrijf met tweehonderd medewerkers.
 
‘Dare to grow’ hoort bij de kwaliteiten van het zegel Geel Zaad: het zaadje dat uitgroeit tot een grote boom als je durft te kiezen voor groei boven zekerheden en geduldig doorgaat met water geven tot het uiteindelijk ontkiemt. Geel Zaad staat in haar levenspad op de tweede plek. De creatiekracht van toon 2 is het vermogen uitdagingen te overwinnen zodat je kunt schitteren op het podium van je leven. ‘Van de tien dingen die je probeert, lukken er soms acht niet’ vertelt Marlies. ‘Blijf doorgaan. Accepteer dat dingen ook mis gaan. Dat het soms ook moeilijk is. Uiteindelijk is het juist heel leuk om dat op te lossen.’
 
‘Dare to be’ past bij het zegel op toon 6 van haar levenspad. Toon 6 is de creatiekracht waarmee je alles regelt wat je nodig hebt om jezelf neer te kunnen zetten, ofwel de ingrediënten die je nodig hebt voor de taart die je wilt bakken. Daar staat het zegel van de Gele Ster die schoonheid en kunstzinnigheid brengt en stralend haar eigen plek inneemt. Marlies laat in alles zien hoe succesvol je bent als je jezelf bent. Op de vraag wie haar inspireert, antwoordt ze: ‘Ik zelf! Ik heb het van niemand geleerd. Met het volgen van de kunstacademie regelde ze alles wat ze nodig had om stralend haar eigen plek in te nemen en zo anderen te laten schitteren met haar ontwerpen.
‘Maak je eigen idee niet te uniek,’ adviseert Marlies haar publiek tot slot. ‘Je wordt pas echt groot als je een deel van de taart durft af te staan’. Dat is een echte Gele Ster kwaliteit: harmonie brengen door ieder zijn deel te geven.
 
Kijk ook eens naar het zegel en de toon van haar moeiteloze Zelf, dat laat zien wat de diepere betekenis is van Marlies’ ambitie om wereldwijd haar ontwerpen op de markt te brengen.  En naar het zegel op toon 3 van haar levenspad, waar je kunt zien wat passie voor Marlies betekent.
 
Wil je weten wat jouw unieke manier is om helemaal jezelf te zijn en onvermoede talenten en kwaliteiten van jezelf ontdekken? Bestel je eigen geboorteprofiel hier.
Agenda
7 - 8 feb: Coachen met de Tzolkin: Vind je passie, visie en missie
21 feb, 21 mrt en 18 apr: Creëer je droompraktijk
22 en 23 feb: Coachen met de Tzolkin: Werken met je levenspad
1 en 8 mrt: Coachen met Tzolkinprofielen M en L
15 mrt: Coachen met de Tzolkin: Dagelijks leven met de Tzolkin
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp