Copy
Nieuwsbrief
13 - 25 februari 2013
Meer en meer ervaar ik hoe het werkt om zonder doelen en met heldere intenties te werken. We volgen met het bouwen van de website steeds wat energie geeft, werken stap voor stap; iedere stap creëert de volgende.
Dertien dagen geleden hadden we dan ook niet kunnen vermoeden hoe mijn voorstel de leerweg Coachen met de Tzolkin ‘even’ van De Levenspadvinderij naar Maya wijsheid te verhuizen zou uitpakken. Vanaf deze eerste dag van een nieuwe Tzolkinronde vind je NIEUW op de website:
Veel leesplezier!
 
Elvira van Rijn
Vernieuwde Leerweg nog 1 week voor de 'oude' prijs
Vanaf de eerste module in november 2011 is het mijn intentie geweest een Tzolkin opleiding neer te zetten die voldoet aan de eisen die beroepsverenigingen stellen aan een opleiding op HBO niveau. Dat is de Tzolkin als vernieuwend instrument voor coaching en begeleiding namelijk helemaal waard.
Inmiddels heb ik de afgelopen weken de leerweg opnieuw beschreven met heldere doelen, een duidelijker toelatingseis, nieuw cursusmateriaal en een prachtige cursuslocatie centraal in het land.
 
Ik ben trots op deze leerweg waarin je uiteindelijk jouw persoonlijke werkwijze met de Tzolkin realiseert. Wie aan de leerweg deelneemt krijgt behalve de opleiding ook praktische ondersteuning om zichzelf te profileren en manifesteren als Tzolkin coach.
 
Binnenkort start ik met de productie van een video versie van de Leerweg en er komt nog meer online materiaal beschikbaar. Zo kan ik met mijn toon negen creatiekracht, de toon van intenties uitbreiden nog veel meer mensen inspiratie brengen over Maya wijsheid voor je levenspad.
 
Nog één week geef ik je graag de gelegenheid de geplande modules van de vernieuwde Leerweg Coachen met de Tzolkin te reserveren voor de ‘oude’ prijs. Vanaf 21 februari gelden nieuwe prijzen. Wees er snel bij, want de prijs gaat flink omhoog.
Het Rode Draak levenspad
13 - 25 februari 2013

Rode Draak energie
Rode Draak geeft als naamgever aan dit pad zijn energie aan deze hele periode. Rode Draak energie is die van de oermoeder die voedt, draagt, accepteert wat is en voor alles een praktische oplossing heeft. Rode Draak stelt je in staat om voor jezelf te zorgen als een moeder voor haar kind. En… soms klaag je dat er niet goed voor je gezorgd wordt, terwijl je eigenlijk zelf degene bent die niet aan je behoeften tegemoet komt.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn creatieve initiatiefnemers. Ze geven graag nieuwe impulsen en inspiratie. Het is hun uitdaging familie en geliefden te voeden zonder ze te overheersen of verstikken met hun zorg. Ze mogen leren een stapje terug te doen en te accepteren dat iedereen zijn eigen leven moet leven en zijn eigen lessen mag leren.
 
Ben je zelf geboren in dat pad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken zelf met de calculator op mayawijsheid.nl uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
In het Rode Draak levenspad word je uitgedaagd je eigen innerlijk kind te verzorgen. Heeft je moeder het niet kunnen doen, dan is er echt maar één die dit kan goedmaken en dat ben jij. Word je eigen moeder, wees lief voor je innerlijk kind zodat je weer heel kan worden en het leven onbevangen, vol humor tegemoet treden. Samen kunnen jullie de hele wereld aan en verzin je voor elke uitdaging een creatieve oplossing!

Tips voor deze dertien dagen
 • Accepteer alles zoals het komt vanuit het oervertrouwen dat het leven je precies geeft wat je nodig hebt. Ook al ziet het er nog zo onacceptabel uit. Neem het en leer je lessen als het volgens jou niet is waarom je gevraagd had. Je krijgt het, dus het is van jou.
 • Neem het heft in eigen handen door de wijsheid van je lichaam te volgen. Je lichaam vertelt je elk moment van de dag wat je nodig hebt. En als het niet gehoord wordt, gaat het duidelijker signalen uitzenden. Doe waar je energie van krijgt. Dat vindt je lijf fijn en het geeft jou kracht deze dagen.
 • Je doorzettingsvermogen haal je deze periode uit je zelfvertrouwen. Geef jezelf toestemming je diepste emoties te laten stromen. Drink, zweet, zwem, huil. Dat is de stroom van het leven waarop jij kunt bereiken wat je wilt.
 • Geniet van het leven door je grenzen te verleggen. Doe wat je nog niet eerder deed. Neem een stap, zodat je kunt leren van je ervaringen. Als je stilstaat gebeurt er niets. Als je gewoon begint, betreed je nieuwe gebieden en kun je leren van je ervaringen. Er bestaan geen mislukkingen, alleen ervaringen. En wijsheid komt uit de ervaring.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk Profiel: Ali B
Geboortedatum:             16 oktober 1981
Kernkwaliteit:             Witte Wereldoverbrugger, bruggen slaan
Creatiekracht:             Toon 6, balanceren, regelen, doorstromen
Levenspad: Rode Draak, oervertrouwen, zorgzaamheid, creatieve oerkracht

Ali B viert op 18 februari in het Rode Draak levenspad zijn Maya geboortedag: Witte Wereldoverbrugger toon 6. Bekijk hier zijn persoonlijke profiel en lees mee.
 
Ik gebruik Ali B vaak als sprekend voorbeeld van de Witte Wereldoverbrugger. Bruggen slaan, zich begeven op het grensvlak tussen twee werelden, een bijdrage leveren aan een betere wereld. ‘Onze’ Nederlandse knuffelmarokkaan is daar een prachtig voorbeeld van.
Bruggen slaan tussen 'vergane glorie' en rap
Is het niet geweldig hoe Ali B in zijn programma ‘Ali B op volle toeren’ steeds weer een brug weet te slaan tussen Nederlandse artiesten van ‘vroeger’ en bekende rappers? Ik geniet ervan. Tot tranen toe geroerd luisteren de artiesten aan het eind van elke aflevering naar een versie van hun eigen lied in een stijl die een brug te ver lijkt te zijn, maar altijd dichterbij komt en dieper raakt dan verwacht.
Hosselaar
Ook van toon 6 is Ali B een mooi voorbeeld. Een ‘hosselaar’ noemde hij zich ooit in een tv interview. En dat is precies wat de creatiekracht van toon 6 is: een scharrelaar en regelaar die zorgt dat iedereen precies de juiste middelen in de juiste hoeveelheid krijgt. Ali B is niet te vangen. Hij staat in Ahoy, geeft net zo gemakkelijk een huiskamerconcert en bewees dat je geen platenmaatschappij nodig hebt om een bekende rapper te worden en de popprijs van Buma Cultuur te winnen.
Blauwe aap knuffelt de Koningin
Niet alleen de kernkwaliteiten van zijn geboortezegel spreken voor zich. Ook zijn drijfveer: Blauwe Aap is heel herkenbaar. Met ‘Wat zou je doen’ zette hij zich samen met Marco Borsato in voor Warchild. Hij kwam tijdens het zingen van dit lied ooit spontaan het podium af om koningin Beatrix een een knuffel te geven.

Harmoniseren met bezielde songteksten
Ook Ali B’s moeiteloze Zelf is herkenbaar. Witte Wind, bezieling en authentieke communicatie met de creatiekracht van toon 8: harmoniseren met het grote geheel. Ali B schrijft niet zo maar teksten. Ze hebben een boodschap. Waar hij zijn bezieling vandaan haalt, ontdekte ik toen ik een interview met hem las in Bewust zijn Magazine getiteld ‘Ali B investeert in zijn Engelen. Ook de brug met de ‘andere kant’ is voor Ali geplaveid. Hij maakt regelmatig contact met God en de Engelen, bidt, leest boeken van Deepak Chopra en andere spirituele auteurs.
Fragment uit songtekst ‘Huilen is voor jou te laat’
je moet je eigen leven leiden
al is er nog zo veel leed
je leeft niet om te lijden
toch kan ik jou begeleiden naar
meer tevredenheid, want
Als iemand leert van z'n fouten uit de
verleden tijd, dan
is iedereen met een probleem in feite
gewoon een mens met potentieel
dus jij bent gewoon een mens met potentieel
begrijp je, als ik probeer te zeggen
waarom ik zo droevig ben
omdat je toekomst hebt ,
omdat ik je broeder ben
omdat ik je graag wil supporten als een hooligan
dus grijp die tweede kans,
alsof het je eerste kans is
en breng het in balans
hopeloze tijden geven je hoop,
want je hebt niks te verliezen
het gaat om leven en dood,
wat ga je kiezen?
dit soort momenten kunnen je maken of breken
en zelfs als je bent gebroken blijf, geloven
in iets wat je niet ziet,
alsof het er niet is
sluit je ogen, open je hart
en je zult zien dat er perspectief is


Vorig jaar ging Ali B met zijn theaterprogramma de strijd aan met zijn grote uitdager en begeleider op zijn levenspad de Gele Krijger. Gele Krijger stelt onbevreesd zijn vragen en ‘Ali B geeft antwoord’.

Nieuwsgierig naar je eigen geboorteprofiel en meer voorbeeldprofielen zien? Dat kan hier.
            
Agenda
21 feb, 21 mrt en 18 apr: Creëer je droompraktijk
15 mrt: Dagelijks leven met de Tzolkin
5 en 6 apr: Werken met je levenspad
17 mei: Dagelijks leven met de Tzolkin
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp