Copy
Nieuwsbrief
18 - 30 oktober 2013
Het laatste levenspad van deze Tzolkinronde
Vandaag gaat het laatste levenspad van deze Tzolkin ronde van start: het Gele Ster levenspad. Nog 13 dagen lang komt de toekomst op ons af. Dat is namelijk wat er in de rechterhelft van de Tzolkin gebeurt: we maken plannen, spreken intenties uit, doen wensen en krijgen allerlei signalen die een doorkijkje geven naar wat gaat komen.
In de nieuwe Tzolkin ronde, die van start gaat op 31 oktober, mogen we die toekomst gaan waarmaken. Honderdtwintig dagen lang worden we ondersteund om alle plannen te gaan neerzetten en uitvoeren en los te laten wat niet meer dient in de nieuwe situatie.
Tzolkin in de praktijk: Maya wijsheid en Encaustic Art
Op de Levenskunstbeurs mocht ik ervaren hoe het is om begeleid te worden met de Maya wijsheid creatiekaarten en een eeuwenoude intuïtieve schildertechniek: bijenwastekenen (encaustic art). Aan de hand van de kaarten die ik trok, maakte coach en trainer Karina Stelloo een wastekening voor mij waarin mijn creatiekracht vanuit vreugde zichtbaar werd. Ik vond het een bijzondere ervaring en ging thuis en in een module van de Tzolkin leerweg zelf experimenteren met deze techniek. Deze combinatie heeft geleid tot een bijzondere nieuwe Maya wijsheid creatieworkshop waarin Karina en ik je begeleiden om de stap te maken van groeien door pijn naar creëren vanuit vreugde.

Karina Stelloo www.close2nature.nl
“Ik gebruik de Maya wijsheid al een jaar of tien. Eerst voor mijzelf en later ook bij coaching en training. Ik werkte met verschillende boeken over de Tzolkin, later met de Maya wijsheid app en nu ook met de creatiekaarten. Tijdens workshops gebruik ik ze op verschillende manieren. Ik vraag deelnemers bijvoorbeeld enkele woorden van een kaart uit te kiezen en op te schrijven. Er volgt dan een visualisatie waarbij zij zich kunnen verbinden met de tekst van de kaarten en de woorden die ze hebben gekozen. Direct na de visualisatie begint het tekenen. Dat levert verrassende inzichten op. Het komt regelmatig voor dat kleuren van zegels zich laten zien maar ook krachtdieren of afbeeldingen die iets met het proces te maken hebben. Er staat genoeg in de tekening om stapsgewijs naar inzicht te komen. Steeds weer even terugkijkend naar de teksten van de kaarten geven ze nog meer verdieping.
Als ik een persoonlijk consult of een Lifedesign met Encaustic doe, laat ik de cliënt twee kaarten trekken en vraag ze om uit elke kaart, zowel de zegelkaart als de toonkaart, één woord uit te kiezen. De kleuren van de was kiest de cliënt met gesloten ogen. Dan gebeurt er iets magisch. Ik schrijf die woorden op en begin aansluitend te tekenen. De gekozen kaarten en woorden geven aan waar de aandacht naar toe mag gaan. Het stroomt zo vanzelf bij mij naar binnen en via mij weer naar de tekening. Dan bekijken we met elkaar de tekening en komen zo nog sneller tot de kern van de boodschap van de tekening. Ik geniet echt van de combinatie."
Wil je Karina aan het werk zien? Bekijk dan haar videoportret.
Activeer jouw creatiekracht: workshop 28 november
Op 28 november ben je van harte welkom bij een nieuwe Maya wijsheid creatieworkshop. Wil je de stap maken van groeien vanuit lijden, naar creëren vanuit vreugde, dan is dit je kans.

Ben je geraakt door jouw persoonlijke creatieprofiel, dan is deze workshop voor jou bedoeld. Heb je nog geen creatieprofiel? Je kunt het hier bestellen. 
Meer informatie over de workshop en aanmelden.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Het Gele Ster levenspad
18 - 30 oktober 2013

Gele Ster Energie
Gele Ster energie is die van schoonheid en kunstzinnigheid, alles mooi en harmonieus maken, zorgen dat ieder zijn deel krijgt. Het is ook die ene plek die voor jou bestemd is en die niemand anders dan jij kunt innemen, stralend en wel. Alleen jij kunt jouw rol in het grote geheel vervullen; ieder brengt zijn eigen onvervangbare deel in.
De andere kant van de Gele Ster is: je eigen deel en je eigen plek onderwaarderen, disharmonie ervaren en denken in tekorten.

Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, maken een heel zachte eerste indruk, maar zijn echte vechters die graag de confrontatie aangaan en er ook van houden confrontaties uit te lokken. Als ze dat op een positieve manier inzetten, met de juiste intentie kunnen ze daar mooie dingen mee bereiken.
 
Ben je zelf geboren in dit pad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
Neem jij jouw eigen plek in? Dat is de grote vraag in dit levenspad. Je wordt deze dertien dagen uitgedaagd om jezelf eens aan te kijken in de spiegel alsof je iemand anders bent. Of, nog wat lastiger, naar anderen te kijken alsof je het zelf bent. Wat zie je voor prachtigs in de ander? Wat kan er nog vervolmaakt worden aan die ander? Het is allemaal herkenning; pas het toe op jezelf. Dat werkt bevrijdend deze dagen. 

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie deze dagen door stralend je talenten aan de wereld te tonen. En denk eraan dat je ook je eigen licht en liefde naar binnen straalt.
  • Neem het heft in eigen handen door verantwoordelijkheid te nemen voor je intenties. Wat je aandacht geeft groeit! Stel je voor hoe jij je wilt voelen en verheug je op de dag dat het zo zal zijn. Dan sta je in je kracht en trek je alles aan wat nodig is om daar te komen.
  • Je doorzettingsvermogen haal je deze periode uit je onbevreesdheid. Ga alleen af op je eigen autoriteit. Jij weet wat goed voor je is.
  • Geniet van het leven door zonder oordeel je warmte en liefde te geven aan alles! Wees als de zon die geen onderscheid maakt waar het licht op mag vallen.
Agenda
15 november, Zutphen: gratis thema avond
28 november, Dieren: Maya wijsheid creatieworkshop

<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp