Copy
Nieuwsbrief
15 - 27 mei 2013
Dagenergiebanner op je eigen website?
Tientallen websites maken al gebruik van de banner van Maya wijsheid.  Elke dag plaatst deze banner automatisch de dagenergie voor je. Wil je 'm ook op je eigen website? Hier vind je een instructie waarmee je deze zelf eenvoudig kunt toevoegen. Past onze banner niet bij jouw huisstijl of wil je 'm zonder Maya wijsheid logo? Je kunt kosteloos een banner aanvragen in een andere kleur, zonder ‘Maya wijsheid’ logo erboven of met je eigen logo of lettertype. Mail ons je verzoek.

Gratis Workshop Coachen met Tzolkin profielen
Op woensdag 19 juni as ben ik te gast in Het Coachhuis Deventer. Werk je als coach, trainer, therapeut of begeleider anderszins (onderwijs, HRM, zorg, management etc.) en ben je nieuwsgierig wat voor jouw werk de toegevoegde waarde kan zijn van een persoonlijk Tzolkin profiel? Meld je dan aan voor deze introductieworkshop.
Tijd: 19.30-22.00
 
Bij de workshop ontvang je gratis jouw persoonlijke profiel. We gebruiken dit profiel direct om te ontdekken wat de Tzolkin jou te bieden heeft. 
 
Meld je niet aan bij mij maar bij Het Coachhuis, waar de workshop vanaf vandaag in de agenda zal staan.
Update voor de Maya wijsheid app
Eén dezer dagen kun je een update melding van de Maya wijsheid app verwachten. Eén waarmee ik heel blij ben. Achter elke afbeelding van een zegel vind je straks een scherm met de beschrijving ervan. Daarmee is de calculator op de app niet meer alleen geschikt om berekeningen te maken, maar ook om direct uitleg en duiding te geven.
Heb je de app nog niet op je iPhone of Andoid gedownload, dan is het daar nu de hoogste tijd voor! Alle updates zijn gratis en voor elke app bezitter beschikbaar, dus het maakt niet uit of je de huidige of nieuwe versie download. Nu doen dus!
Het Gele Mens levenspad
15 - 27 mei 2013

Gele Mens energie
Mens zijn op aarde is niet altijd eenvoudig. Gele Mens is een taaie: wat er ook gebeurt, hij krabbelt altijd weer overeind. ‘Wat wil ik?’ is de grote vraag van het leven. Niet kiezen leidt tot ingehouden woede die werkt als vergif. Als de bom barst, kun je dat tot ver in de omtrek merken. Als Mens gaat staan voor wat hij echt wil, begint het genieten. Wat hij aandacht geeft, groeit als kool.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, zijn mensen van tegenstellingen. Ze willen helpen, dienstbaar zijn, maar ook weer niet omdat ze veel tijd voor zichzelf nodig hebben. Ze hebben een grote interesse voor oude wijsheden van en over de mens en mensheid. Als ze aan die belangstelling toegeven, hebben ze veel te brengen voor de wereld.
 
Ben je zelf geboren het Gele Mens levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Gele Mens levenspad om jou! Wat wil jij en wat kies je? De weg ligt voor je open en jij mag echt helemaal zelf zeggen waar het heen gaat. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen vrije wil. Doe je er niets mee, dan schiet je alle kanten op, zonder duidelijke richting.
Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen om je als individu verbonden te weten met alles. Je bent niet alleen, we zijn juist al-één. Bezield en verbonden met de Grote Geest, Spirit of welke naam voor jou past. Waar is jouw ziel? Loop je met je ziel onder je arm of belichaam jij werkelijk als Mens op Aarde jouw ziel? Wees een spreekbuis van Spirit en spreek vanuit bezieling jouw eigen waarheid deze dagen, dat werkt bevrijdend.

Tips voor deze dertien dagen
 • Je vindt inspiratie door duidelijke keuzes te maken. Kies voor jezelf en zet levensvreugde op nummer één bij het maken van keuzes.
 • Je bekrachtigt jezelf door onbevreesd je pad te volgen. Er is er maar één die weet wat goed voor jou is en dat ben jezelf. Volg je innerlijke leiding en vertrouw op jouw eigen autoriteit.
 • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken als je zonder oordeel je licht laat schijnen op alles en iedereen. Accepteer wat er is. Het is perfect zo.
 • Geniet van het leven door je groeikracht te gebruiken. Plant zaden voor de toekomst. Zaai bewust op vruchtbare grond zodat jouw potentieel net als een klein zaadje kan uitgroeien tot een prachtige boom. Alles op zijn eigen tijd, dat wel. Geduld is een schone zaak.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk geboorteprofiel: Severn Suzuki
Geboortedatum:             30 november 1979
Kernkwaliteit:             Rode Draak, oervertrouwen
Creatiekracht:             Toon 10, manifesteren
Levenspad: Gele Mens, vrije wil

In 1992 kreeg Severn Suzuki de wereld stil met haar speech op de Werelmilieu Conferentie. Zij sprak daar als twaalfjarige namens de Environmental Children's Organization, die ze zelf was gestart op haar negende. Twintig jaar later, in 2012 sprak zij nogmaals op dezelfde conferentie over de stand van zaken sinds haar eerste toespraak. Bekijk hier haar geboorteprofiel en lees mee.            
Zorgen voor Moeder Aarde
De kernkwaliteiten die horen bij de driehoek van haar geboortedag laten zien hoe logisch het is dat Severn pleitbezorger is van de Nieuwe Aarde en dat ze oproept tot respect voor Moeder Aarde.
Rode Draak, het eerste zegel van de twintig Tzolkin zegels is de kwaliteit van haar persoonlijkheid. Het staat symbool voor Moeder Aarde die ons draagt en voedt. Met haar toon 10, de creatiekracht om te manifesteren, heeft zij via haar toespraak zichzelf neergezet en de wereld wakker geschud.
Met de creatiekracht van haar moeiteloze Zelf, Rode Aarde toon 12 die staat voor de kracht van samen brengen en samenwerken bracht ze kinderen bijeen in haar zelf opgerichte Environmental Childrens Organization. Die creatiekracht gebruikt ze ook om anderen te helpen begrijpen hoe het gaat met de Aarde en wat de nieuwe Aarde nodig heeft. De belangrijkste boodschap die zij in haar eerste toespraak bracht: 'Als je niet weet hoe je iets moet herstellen, stop dan om het kapot te maken.'
Dit alles deed en doet zij gedreven door de passie van de Rode Slang die beschikt over oeroude kennis over de aarde en hoe zij evolueert.

De stand na 20 jaar
Dat haar boodschap nog steeds actueel is, moge duidelijk zijn. Interessant is het hoe zij in de toespraak die zij twintig jaar later in 2012 voor dezelfde conferentie hield, laat zien hoe zij zelf veranderd is. Daarbij valt me op dat ze haar levensthema op een andere manier inzet. Haar levensthema en bron van inspiratie is het zegel op toon 1 van haar levenspad: Gele Mens. Dit zegel staat voor de kwaliteit van de vrije wil, eigen wijsheid en eigen verantwoordelijkheid voor intenties die je hebt als Mens op Aarde (p. 12). Het is de kracht van je gedachten die zorgt dat wat je aandacht geeft groeit.
 
In haar eerste toespraak riep Severn wereldleiders ter verantwoording en uitte zij haar boosheid over de manier waarop ze met de aarde omgaan. Woede is de schaduwzijde van Gele Mens. Ze inspireerde er die dag en nog vele jaren daarna de hele wereld mee!
In haar tweede toespraak geeft ze aan dat ze zich gerealiseerd heeft dat haar oproep niet geholpen heeft wereldleiders op een ander spoor te zetten. ‘We moeten onze eigen oplossingen vinden en dan zelf zorgen dat ze uitgevoerd worden’. Dit is de constructieve, bewuste kant van Gele Mens die zegt dat we allemaal evenveel verantwoordelijkheid hebben. Uiteindelijk is de enige weg dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en zelf de verandering doorvoert die hij of zij graag ziet in de wereld.
 
Deze nieuwe houding maakt het makkelijker voor Severn om daadwerkelijk iets teweeg te brengen in de wereld. Niet samen boos zijn op anderen, maar ieder voor zich eigen verantwoordelijkheid nemen. Door die vernieuwde boodschap is het voor Severn makkelijker om door te schakelen naar de tweede driehoek in het profiel en haar passie, visie en missie gestalte te geven. Kijk maar in de driehoek op p. 7.

Passie: Inspiratie brengen door zich te bewegen op het grensvlak tussen twee werelden, en bruggen te slaan
Visie: De wereld wakker schudden met haar bezielde communicatie.
Missie: Aanwezig zijn als spiegel, zodat we ons toekomstige zelf in de spiegel zien en inzicht krijgen in wat we nog te vervolmaken hebben.

Nieuwsgierig naar je eigen kernkwaliteiten en de driehoek van je passie, missie en visie? Bestel dan hier jouw Medium of Large geboorteprofiel. Beide bevatten ze de twee driehoeken.
Agenda
17 mei: Dagelijks leven met de Tzolkin (basisopleiding Leerweg)
18 mei: Workshop Coachen met Tzolkin profielen, Witteveen (Dr)
24 mei: De kracht van de rode zegels, Dieren
7 juni: Workshop Coachen met Tzolkin profielen, Utrecht

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp