Copy
Nieuwsbrief
17 - 29 oktober 2014
Creëer je mee?
Vandaag gaat het Gele Mens levenspad van start. Het creatiezegel bij uitstek. De boodschap van Gele Mens is dat jij een creator bent. Wat jij aandacht geeft groeit als kool. Het is al een aantal jaren mijn grote wens om levenspadgenoten bijeen te brengen. Dat deed ik bij de presentatie van mijn eerste boek,
Daarna op facebook, in mijn nieuwe boek ‘Maya wijsheid voor je levensreis een morgen op de Maya wijsheid markt. Als je wilt kun jij bijdragen aan mooie ontmoetingen op de markt morgen. En het is heel eenvoudig.

Als je het leuk vindt om tijdens de markt levenspadgenoten te ontmoeten, reken dan met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app alvast geboortezegel, -toon en levenspad uit van jezelf en degene die je misschien meeneemt. Maak er een badge of sticker van die je goed zichtbaar draagt zaterdag, zodat je herkenbaar bent voor je levenspadgenoten. Doe het in de bijpassende kleur. Dan ben je het gemakkelijkst herkenbaar.
Levenspad: Gele mens
Rode Hemelwandelaar
Toon 2
Samen met je levenspadgenoten kun je in ‘Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek’ het hoofdstuk over jullie pad opzoeken en ontdekkingen doen over je eigen leven en dat van anderen. Je komt namelijk niet alleen voor de markt en de boeken, maar ook voor elkaar. Ik hoop je morgen te ontmoeten. Laten we er met elkaar een prachtige dag met bijzondere onmoetingen van maken!
De eerste reacties van Levenspadgenoten
Afgelopen week zijn de eerste exemplaren van ‘Maya wijsheid voor je levensreis en het Maya wijsheid voor je levensreis logboek de wereld in gegaan.’ Ik deel graag de eerste reacties met je. Ze zijn afkomstig van auteurs aan wiens boek ik een hoofdstuk gewijd heb.
 
   
“Ik wist dat er een stukje over mij in zou staan, maar niet dat het hele hoofdstuk Witte Wind met mijn woorden en citaten werd uitgelegd - wat een eer!!! Wat leuk om te lezen dat Arthur Waite hier ook vertoeft. Het maakt het boek heel speciaal en de kenmerken van de levenspaden en de tonen worden kleurrijk en speciaal zo.”
Petra Stam, Rode Hemelwandelaar - toon 12


“Een boeiend en interessant boek om naar je leven te kijken alsof het een reis is. Een avontuur. Een instrument om je te herinneren wat je van plan bent. Een kompas. Een boek waarin ik in hoofdstuk 19 voorkwam. Tjonge. Dank Elvira van Rijn en Adrie Beyen. Lezen dus! Elvira is een goede gids.”
Margreet Schouwenaar, Blauwe Nacht toon 9

“Op een heldere en inzichtelijke manier lees ik mijn levensverhaal in Elvira's boek. Niet alleen leuk om te lezen maar ook treffend en raak. Slechts vier bronnen heeft Elvira gebruikt: mijn boeken “Het Parijs van Isis” & “Herstory of Art”, mijn artikel “De hemelse en aardse moeder in tarot en kunst” en het Genderinterview in Historica.
Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe treffend de Tzolkin is, wat een wijsheid hadden de Maya's. En wat fijn dat het zo duidelijk en toegankelijk gebracht wordt in dit nieuwe boek! Echt een aanwinst, vooral voor mensen die er weinig van weten, want het is heel verhelderend.”

Karin Haanappel, Rode Draak toon 10

“Ik ben erg blij dat ik met de boeken van Elvira in aanraking ben gekomen. Ze hebben me veel inzicht gegeven, waardoor ik me beter met mijn kracht heb kunnen verbinden. In dit boek staat mijn verhaal bij het Rode Slang levenspad. In mijn praktijklogo zit een esculaap. Aangezien een slangenbeet dodelijk kan zijn, is het zaak om zorgvuldig te handelen. Het krachtigste is echter dat een slang van binnenuit kan vernieuwen en zijn huid door een nieuwe kan vervangen. Ik gun je dat dit boek bij jou ook tot vernieuwing mag leiden en dat je disfunctionele patronen mag doorbreken. Ik hoop dat de boodschap uit dit boek verder uitwaait, zodat ieder mens zich vanuit zijn kracht met zijn medemensen zal verbinden. Vanuit deze verbindingen zal de hemel op aarde ontstaan.”
Richard de Leth, Witte Hond toon 6

“Ik houd me al langere tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en veronderstelde altijd dat iedereen die zich hiermee bezighoudt de dingen min of meer op dezelfde manier beschrijft als ik. We bestaan toch allemaal uit dezelfde energie? En alles is toch met elkaar verbonden? Door de inzichten die de Maya wijsheid verschaft, weet ik nu dat ieder mens zijn of haar eigen accent legt en een unieke invalshoek heeft voor het begrip ‘bewustwording’. Ik vind de dingen die ik schrijf in mijn boeken heel universeel en logisch. Nu zie ik dat wat ik schrijf juist helemaal past bij mijn specifieke pad (het pad van de Witte Hond). Dat dit voor mij het juiste is om naar buiten te brengen. Hoe meer je leert over de Maya wijsheid, hoe meer tools je tot je beschikking krijgt om je te richten op wat jou past. En hoe meer je je talenten op waarde kunt schatten en ten volle benutten.”
Patricia van Walstijn, Witte Spiegel toon 9

Let op 18 oktober: werzaamheden aan het spoor
 
Ben je van plan om zaterdag naar de Maya wijsheid markt en boekpresentatie te komen met de trein? Check dan even de website van NS. In de herfstvakantie zijn er werkzaamheden aan het spoor. Onder andere tussen Zutphen en Dieren. Kom je vanuit het Noorden naar Arnhem, dan krijg je daarmee te maken.
 
Astrologisch gezien zitten we nog steeds in een Mercurius retrogade periode. Mercurius kan zorgen voor storingen op het gebied van handel en verkeer dus enige alertheid is wel zo handig. Ga op tijd van huis, check files en openbaar vervoer. Check ook je portemonee, er is veel leuks te koop tegen redelijke prijzen en pinnen is deze dag niet mogelijk.
7 november: Workshop Maya wijsheid als kompas - Loenen
 
Op 7 november kun je in het Fluisterhuis in Loenen deelnemen aan een workshop 'Maya wijsheid als kompas'. Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden die kennis willen maken met Maya wijsheid als praktisch hulpmiddel om direct toegang te krijgen tot de antwoorden in jezelf. 
We werken met de creatiekaarten en je ontvangt voorafgaand aan de workshop gratis jouw persoonlijke creatieprofiel, zodat we direct aan de slag kunnen. Je bent van harte welkom! Hier kun je aanmelden en meer informatie vinden.
Meld je nu aan: e-Creatiecursus Rode Slang levenspad
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Rode Slang levenspad. Het pad met de tien poortdagen (zwarte vakjes). Een intense periode waarin je uitgedaagd wordt je passie te volgen en te kiezen voor jouw eigen vrijheid en onafhankelijkheid. Surf mee op de energie en meld je aan voor de e-Creatiecursus met dit levenspad.
Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Gele Mens levenspad
17 - 29 oktober 2014
In mijn nieuwe boek ‘Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek’ schrijf ik over een nieuwe ontdekking in het levenspad: het verlangen van je ziel. Dat verlangen kun je terugvinden in je eigen geboortepad in de Tzolkin op toon 10. Het zegel dat daar staat is als het ware de titel van je levensreis. Het geeft aan wat het verlangen van jouw ziel is om de hemel op aarde te brengen.
Dat ik je mis
Maaike Ouboter is geboren als Geel Zaad toon 13 in het Gele Mens levenspad. Haar lied ‘Dat ik je mis’, waarmee zij deelnam aan ‘De beste singersongwriter van Nederland’ is een prachtige illustratie van de rol van het zegel van je zielsverlangen in je leven. In het Gele Mens levenspad vind je het zegel Rode Draak op toon tien. Ben je in het Gele mens levenspad geboren, dan weerspiegelt Rode Draak het verlangen van je ziel.
 
Rode Draak is de oermoeder die je het leven geeft, je draagt, koestert en voedt. Je zou kunnen zeggen dat het zielsverlangen van bewandelaars van het Gele Mens pad is zich gedragen te voelen door het leven, wat er ook gebeurt en de moeder in zichzelf te vinden. Ouboter verloor haar beide ouders toen ze op de middelbare school zat. Deze ingrijpende gebeurtenis inspireerde haar om ‘Dat ik je mis’ te schrijven.
 
Luister naar je ziel
En wat gebeurt er als je het verlangen van je ziel hoort en luistert naar je ziel? Het nummer was direct na de uitzending van ‘De beste singer songwriter’ verkrijgbaar als download, waarna het binnen twee dagen op nummer 1 van de Nederlandse iTunes Top 100 stond. Een dag later stond het nummer ook in Vlaanderen op nummer 1. Amper een maand na haar auditie ontving Ouboter haar eerste gouden plaat voor meer dan vijftienduizend verkochte exemplaren. Haar auditie was op dat moment op YouTube al meer dan drie miljoen keer bekeken. Anderhalve week later had Ouboters single de platina status bereikt. Luister en kijk naar de kippenvel bezorgende live uitvoering van ‘Dat ik je mis’ voor serious request.
 

 
Het Gele Mens levenspad gaat over de bewuste mens. Waaraan geef jij aandacht? Ben je bewust van het verlangen van jouw ziel? Herken je de stem van je ziel? De Tzolkin kan je daarbij helpen en dienen als kompas voor jouw levensreis. In ‘Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek’ kun je heel eenvoudig het verlangen van jouw ziel terugvinden.
  • De complete beschrijving van het Gele Mens levenspad vind je hier.
  • Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.
Agenda
18 oktober: Feestelijke boekpresentatie - gratis markt - workshop - Arnhem
7 november: Introductie Maya wijsheid als kompas - Loenen
30 januari 2015: Maya wijsheid creatieworkshop - Arnhem
20, 21 maart 2015: Werken met je levenspad - Appelscha
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend