Copy
Nieuwsbrief
23 februari - 7 maart 2016
EEN NIEUW LEVENSPAD VAN 13 + 1 DAG
Het Witte Wereldoverbrugger levenspad duurt dit keer een dag langer want 2016 is een schrikkeljaar. Eens in de vier jaar wordt 29 februari toegevoegd in onze kalender omdat de werkelijke astronomische lengte van een jaar niet precies 365 dagen is, maar 365,2421875 dagen; dus ongeveer 365 en een kwart dag. Waar komt die schrikkeldag nu precies vandaan en hoe gaan we ermee om in de Tzolkin kalender? Dat vertel ik je verderop in de nieuwsbrief. Voor deze speciale gelegenhied hebben we twee 1+1 gratis acties voor je.
 
1+1 GRATIS PROFIELEN ACTIE
Bestel je op zondag 28 of maandag 29 februari een profiel, dan ontvang je bij je bestelling een kortingscode waarmee je gratis nog een profiel van hetzelfde bedrag kunt bestellen.
1+1 GRATIS WORKSHOP ACTIE
Meld je met twee personen aan voor de verjaardagsworkshop van 26 februari en betaal voor 1 persoon. Had je je al aangemeld voor deze workshop, dan kun je ook gebruik maken van deze actie. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
De workshop is speciaal voor wie jarig is in januari, februari of maart. Je zet de koers uit voor je nieuwe levensjaar en ontdekt hoe je vanuit de Tzolkin wordt ondersteund op je pad.
  • Bestel het creatieprofiel van je verjaardag in 2016 en meld je aan voor de workshop.
  • Tijd: 10.00 -16.00

  • Kosten: € 137,- inclusief cursusmateriaal en individuele feedback tijdens en na afloop van de workshop, exclusief profiel. 
Meer info en aanmelden klik hier.
SCHRIKKELDAG: DE REGEL EN DE UITZONDERINGEN
Elk jaar duurt bijna een kwart dag langer dan 365 dagen. Bijna dus, en niet precies een kwart. Als we echt elke vier jaar een schrikkeldag toevoegen houden we toch weer wat tijd over. Daarom is er niet altijd om de vier jaar een schrikkeljaar. Het lijkt ingewikkeld maar dat valt best mee. In de Gregoriaanse kalender worden maar 97 in plaats van 100 schrikkeldagen per 400 jaar gebruikt: alle jaren die deelbaar zijn door vier. Daarop is een uitzondering van toepassing want de eeuwjaren worden overgeslagen met uitzondering van de eeuwjaren die deelbaar zijn door 400. De jaren 1900 en 2100 zijn dus geen schrikkeljaren maar het jaar 2000 was dat wel.
De gemiddelde lengte van het jaar komt daarmee op 365,2425 dagen. En zelfs dan is er nog steeds een verschil met de werkelijke lengte van het astronomische jaar. Die is echter heel klein: één dag per 3200 jaar. De Gregoriaanse kalender schrijft niet voor hoe dit gecompenseerd wordt, wellicht wordt er in de toekomst bepaald dat er een schrikkeldag overgeslagen wordt. Dat zien we dan wel weer.

Extra 'dag buiten de tijd'
En wat doet de Tzolkin met schrikkeldag? De klassieke of Quiché telling kent geen schrikkeldagen. Elke dag heeft een eigen energie en dat telt zo al duizenden jaren ononderbroken door. Dit jaar valt 29 februari op Rode Slang toon 12.
In de Dreamspell kalender heeft schrikkeldag wel een bijzondere rol. Je zou deze dag kunnen zien als een extra dag buiten de tijd. Er hoort officieel geen zegel en toon bij deze datum. Hierdoor ontstaat er een wiskundig ritme dat José Arquëlles de synchrone orde noemt: een cyclus die zich elke 52 jaar herhaalt. Dit ritme zorgt ervoor dat we in deze telling bijzondere informatie kunnen vinden over onze levenscycli over de rol van alle 20 levenspaden in ons leven en de poorten in de tijd die elke vier dagen voorbij komen naar eerdere of latere levensjaren. De Kosmische telling en de DNA telling volgen het ritme van de Dreamspell kalender.
Realiseer je dat deze noodzakelijke correctie, op wat voor manier dan ook toegepast, niets te maken heeft met het feit dat de Gregoriaanse kalender een bedachte en kunstmatige kalender is. Ook als de Gregoriaanse kalender niet zou bestaan, zou er een correctie nodig zijn om de 52-jaren cyclus van 18,980 dagen intact te houden.

Blauwe Aap of Gele Mens?
  

Schrikkeldag heeft officieel geen eigen zegel en toon en valt telkens tussen een Blauwe Aap en een Gele Mens dag. In de Maya wijsheid app en op de website geven we in navolging van andere calculators 28 en 29 februari dezelfde energie.

De informatie over schrikkeldag is afkomstig van Wikipedia
AGENDA
  • De workshop planning voor het najaar 2016 is rond. Kijk hier voor meer data
  • Wil je advies bij het kiezen van een workshop of cursus? Mail me gerust.

e-Cursussen

8 maart e-Creatiecursus Blauwe Storm levenspad
3 april e-Wenscursus Rode Slang levenspad
3 april e-Creatiecursus Rode Slang levenspad
7 juni e-Wenscursus Rode Aarde levenspad
16 juli e-Wenscursus Rode Maan levenspad
 

Cursus 'Tzolkin als kompas'

8 en 29 april, 20 mei, 10 juni Cursus Tzolkin als kompas 2 locatie Velp (Gld)
15 sept, 6 en 27 okt, 17 nov Cursus Tzolkin als kompas 1 locatie Velp (Gld)
 

Workshops

25 februari Creatieworkshop geboren na schrikkeldag 1964
26 februari Verjaardagsworkshop 1e kwartaal
11 maart Creatieworkshop geboren tussen de schrikkeldagen van 1960 en 1964
18 maart Creatieworkshop geboren voor schrikkeldag 1960
25 maart Creatieworkshop geboren na schrikkeldag 1964
22 apr, 27 mei, 22/25 jun, 23 sept, 14 okt, 25 nov Jaargroep 2016 intake vanaf 21 maart.
3 juni Verjaardagsworkshop 2e kwartaal
14, 15, 16, 17 juni 2016 Levenspadworkshop
   
   

DNA NetWerken

6 maart DNA NetWerken locatie Rheden Posbank
5 april DNA NetWerken locatie Arnhem
12 mei avondworkshop bij Helios Harderwijk
 

Evenementen

19 februari gratis Maya wijsheid informatie bijeenkomst
15 april gratis Maya wijsheid informatie bijeenkomst
12 mei avondworkshop bij Helios Harderwijk
Het Witte Wereldoverbrugger levenspad: regel wat nodig is voor een nieuwe wereld
23 februari - 7 maart 2016
Het Witte Wereldoverbrugger levenspad nodigt je uit samen te werken en bruggen te slaan. De tijd is aangebroken dat we het meeste en het beste bereiken door samen het beste van onszelf te geven. Niet meer het beste van jezelf geven voor het belang van degene die het salaris betaalt, maar vanuit een gedeelde missie je eigen belang dienen.
Als je op deze manier bruggen slaat, zijn ingewikkelde contracten en regelingen om elkaar te binden en controleren overbodig. Het commitment komt niet uit een contract maar uit je hart. Jouw eigen belang bepaalt jouw onvoorwaardelijke inzet voor het geheel. Verandert je belang, dan verandert je inzet gewoon mee, of je stopt en gaat iets anders doen. Ook daarmee dien je de ander. Het Witte Wereldoverbrugger levenspad laat je stap voor stap zien hoe jij regelt wat nodig is voor samenwerken en bouwen aan een nieuwe wereld.

Hier lees je alle 13 DNAfirmaties en het complete artikel over het Witte Wereldoverbrugger levenspad.
 
© Afbeelding Geertje Mol
<<E-Mail>> uitschrijven of aanpassen
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend