Copy
Nieuwsbrief
6 - 18 juli 2013
Maya wijsheid bij A3 boeken op de Levenskunstbeurs

 
Op 31 augustus worden de nieuwe Maya wijsheid creatiekaarten gepresenteerd op de tweedaagse Levenskunstbeurs in Doorn. Kun je er niet bij zijn, bestel de kaarten dan alvast hier. Dan heb je ze zo snel mogelijk na verschijning in huis.


LAATSTE KANS! Tot 15 juli: Speciale aanbieding voor coaches/trainers
Omdat de wijsheid van de Maya’s uitnodigt tot co creatie, elkaar versterken en zo vermenigvuldigen, heeft uitgever A3 boeken voor coaches/trainers een aantrekkelijk aanbod. Vóór het verschijnen van de kaarten kun je een aantal sets met flinke korting inkopen voor wederverkoop. Dit aanbod is geldig tot 15 juli 2013. Heb je interesse, vraag dan de spelregels en prijzen op met een mail naar A3com@planet.nl
Het Geel Zaad levenspad
6 - 18 juli 2013

Geel Zaad energie
Geel zaad is het zaad dat in de aarde ligt tot het de juiste tijd is om te ontkiemen. Het wacht tot de omstandigheden precies goed zijn en als het zover is gaat het groeien. Soms groeit het langzaam maar zeker, soms groeit het waar je bij staat. Dat verschilt naar gelang de aard van het gewas. Al het zaad heeft een uniek potentieel om uit te groeien tot iets geweldigs. Wat zaai jij? Heb je wel eens goed gekeken naar de bodem waarin je zaait? Is die bodem vruchtbaar genoeg? Wat voeg je zelf toe om te zorgen dat het de juiste voeding krijgt? Allemaal zaken om bij stil te staan als je ooit een overvloedige oogst wilt binnen halen.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn natuurlijke leiders. Ze hebben een sterke behoefte aan erkenning en zijn opmerkzaam. Er is veel creativiteit en levendigheid in dit levenspad. De bewoners ervan hebben zelfvertrouwen en laten zien waar ze voor staan. Anderen hebben daar bewondering voor. Leerpunt is om op een volwassen manier relaties aan te gaan.
 
Ben je zelf geboren het Geel Zaad levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Geel Zaad levenspad om kracht versus macht. Geel Zaad heeft een enorme natuurlijke groeikracht. Die zit in het potentieel besloten en komt met de juiste aandacht en voeding vanzelf tot bloei. Je hebt wel geduld en vertrouwen nodig. Je kunt een boom nu eenmaal niet uit de grond trekken. Soms denken we dat wel te kunnen en dan gaan we onze macht inzetten om het proces te beïnvloeden. We denken dan alleen aan ons eigen belang en vergeten de goddelijke wil en het belang van de groep. In dit levenspad word je uitgedaagd jouw kracht op één lijn te brengen met de Goddelijke wil en alles wat je doet in dienst te stellen van het belang van iedereen. Daarbij word je zelf niet uitgesloten. Je maakt immers zelf ook deel uit van het geheel dat met jouw bijdrage als eenheid kan groeien en bloeien.

Tips voordeze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door zaden voor de toekomst te planten en te kiezen voor groei boven zekerheid.
  • Je bekrachtigt jezelf door schoonheid en kunstzinnigheid te brengen en stralend je eigen plek in te nemen. Er is er immers maar één die jouw plek kan innemen en dat ben jij!
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om te te bereiken door aandacht te geven aan wat jij wilt dat groeit. De kracht van je gedachten is enorm, dus neem de volledige verantwoordelijkheid voor jouw intenties.
  • Geniet van het leven en til je zelf naar een hoger niveau door onbevreesd jouw innerlijke leiding te volgen. Jij bent namelijk de enige die echt weet wat goed voor jou is.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Margriet Kraan - edelsmit
Geboortedatum:             6 februari 1960
Kernkwaliteit:             Rode Maan, sensitiviteit, zelfvertrouwen
Creatiekracht:             Toon 6, regelen, organiseren
Levenspad: Geel Zaad

Margriet Kraan werkt met ‘edele’ stenen en ‘edele’ metalen. Ze maakt er prachtige juwelen van met een bijzondere boodschap en een krachtige werking. ‘Ik geloof in de magie van het geven én dragen van juwelen, en het troostende en inspirerende werk van symbolen’ vertelt ze op haar website.

Sensitiviteit
Margriet heeft in de driehoek met kernkwaliteiten ‘sensitiviteit’ in de basis staan: zowel bij haar persoonlijkheid als bij haar drijfveer. Rode Maan is enorm goed in voelen en aanvoelen op een diep niveau: de onderstroom van het leven. Daar stemt zij zich op af als zij in opdracht werkt.  De kwaliteit van Rode Slang, het zegel van haar moeiteloze Zelf geeft ook nog eens via fysieke signalen aan welke kant het op mag met een sieraad.

Oude sieraden worden getransformeerd tot nieuwe en daarmee wordt vaak oude pijn, verdriet of een tijdperk dat voorbij is omgezet in een nieuwe vorm een nieuw beeld met een nieuwe energie. Daarbij gebruikt zij de transformerende kracht van Blauwe Storm, de uitdagende kwaliteit van Rode Maan (p. 13). Met Margriet samen een nieuw sieraad creëren is een bijzonder proces kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Een soort van gids
De tweede driehoek (p. 7) is de volgende stap op het levenspad. Wie de lichte en schaduwzijden van de geboortedriehoek verkend, omarmd en geïntegreerd heeft, is in staat het potentieel daarvan in de wereld actief in te zetten. Deze tweede driehoek is gebaseerd op de dag na de geboortedag. De eerste dag dat je vierentwintig uur als mens op aarde bent.
Deze dag laat zien met welke kwaliteiten je, na alle pijn en moeite van het geboren worden, de handen uit de mouwen kunt steken om je potentieel daadwerkelijk te activeren. Deze driehoek met passie, visie en missie (p. 7)is bij Margriet helemaal wit. Wit is de kwaliteit van afstand nemen en afstemmen met de onzichtbare wereld. In deze driehoek is goed te zien dat de ziel, de gidsen aan de andere kant en de levensbestemming enorme helpers zijn bij het daadwerkelijk tot stand brengen van een nieuw sieraad. “Wat alle jaren aan ‘levensstudie’ me gegeven  heeft is dat ik voor een opdrachtgever nu kan fungeren als een soort van gids, in het ontdekken van het verhaal van het sieraad, en in de zoektocht naar de juiste vorm. Stap voor stap ben ik tot het punt gekomen dat ik nu durf te zeggen dat ik intuïtief de juiste vormen, symbolen en stenen weet te vinden. Ik help zodoende het ontastbare tastbaar te maken.” De manier waarop Margriet zo prachtig formuleert hoe zij de kwaliteiten van haar tweede driehoek ervaart, laat ook nog de worsteling met het zelfvertrouwen van de Rode Maan zien.

Scheppend vermogen
Margriet bewandelt het Geel Zaad levenspad (p. 11 en 12). Vanuit de facebook levenspadgroepen kan ik zeggen dat dit levenspad veel kunstenaars kent. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat thema van dit levenspad gaat over het scheppend vermogen (Geel Zaad) en de bestemming over schoonheid en kunstzinnigheid (Gele Ster). Deze combinatie van kwaliteiten geeft een enorme diepgang aan de sieraden die zij ontwerpt en maakt: “In de loop der jaren ben ik gaan ontdekken dat het er mij in essentie om gaat te kunnen leven vanuit puurheid, schoonheid en een eerlijke verbinding met de ander. (…) Ik sta nu helemaal open om precies dàt te maken wat echt passend is. Daarin manifesteert zich dan voor mij de puurheid, waarheid en schoonheid die ik wil laten zien.”
 
Margriet heeft onlangs de zaden geplant voor het ontwerpen van persoonlijke sieraden gebaseerd op de dertien tonen van creatie, met bijpassende nieuwe-tijds-kristallen. Zodra hier meer over te vertellen is, laat ik dat natuurlijk weten in deze nieuwsbrief.

Nieuwsgierig naar je eigen profiel? Bestel het hier.
Agenda
20 juli: De kleuren in de Tzolkin, Praktijk voor Levenspadcoaching
10 augustus: Een dag met de begeleiders op je pad, Praktijk voor Levenspadcoaching
30 augustus: Coachen met Tzolkin profielen - Helmond
5 september: Coachen met Tzolkin profielen - Baarn
20 en 21 september: Werken met je levenspad

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp