Copy
Nieuwsbrief
2 - 14 mei 2013
Nieuwe data en aanbieding Leerweg Coachen met de Tzolkin
Dit voorjaar kun je nog instappen in de basisopleiding van de leerweg Coachen met de Tzolkin. Leer hoe je de Tzolkin kunt gebruiken als instrument voor coaching en training. Is het voorjaar te vroeg voor je, kijk dan in de agenda want er zijn nieuwe data gepland voor het najaar en daarna. 
EENMALIGE AANBIEDING: reserveer tijdens het Blauwe Storm levenspad één of meer modules van de leerweg en ontvang 10% korting. Deze korting ontvang je alleen als je je per mail aanmeldt: welkom@levenspadvinderij.nl
Welkom!
Inmiddels is de groep co-creators die op hun eigen manier werken met de persoonlijke profielen van Maya wijsheid uitgebreid met nieuwe enthousiastelingen. Het is mooi om te zien dat iedere co-creator vanuit zijn eigen unieke invalshoek en toepassingsgebied met de Tzolkin werkt. Ben je nieuwsgierig wat de profielen in jouw werk als coach, trainer of begeleider anderszins kan toevoegen, meld je dan aan voor één van de introductiebijeenkomsten ‘Coachen met Tzolkinprofielen’ of stuur me een mail met je vraag.
Jongeren en de Tzolkin
Afgelopen week maakte ik op verzoek  van alle leerlingen en de mentor van een Gymnasium 1 klas een persoonlijk S profiel naar aanleiding van een korte introductie van 20 minuten over de wijsheid van de Tzolkin en de relaties tussen de kleuren van de zegels. Reactie van de leerlingen: ‘het is bijna eng hoe dit klopt’. Reactie van de mentor: ‘Dit is echt geweldig. Heel erg hartelijk bedankt, ook namens de klas. Ze vonden het allemaal heel erg interessant. Het bevordert de klassenband en dat is super.’ Zie je toepassingsmogelijkheden voor de Tzolkin in de klas? Neem vooral contact met me op. Ik ben heel benieuwd hoe we met elkaar kunnen zorgen voor nog meer zelfinzicht en binding.
Het Blauwe Storm levenspad
2 - 14 mei 2013

Blauwe Storm energie
Blauwe Storm is de aandrijvende kracht achter grote veranderingen. Het is de kracht van leven en van vernietiging, die ervoor zorgt dat alles wat ook maar enigszins los zit ook werkelijk loslaat. Denk maar aan wat er buiten op de grond ligt na een fikse onweersbui.
Wat achterblijft mag verder groeien en ontvangt al het licht en de kracht om zich in vernieuwde vorm verder te ontwikkelen.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, hebben een sterke behoefte om erbij te horen. Dat maakt hen afhankelijk, terwijl ze ook op zoek zijn naar onafhankelijkheid. Dat levert soms innerlijke tegenstrijdigheden op die ze kunnen oplossen door steeds uit alle invalshoeken de meest positieve te kiezen en die als uitgangspunt te nemen.
Ben je zelf geboren in het Blauwe Storm levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
In het Blauwe Storm levenspad word je uitgedaagd om het licht te laten schijnen op wat nog verborgen is. Daarvoor moet je jezelf de ruimte geven je diepste gevoel te voelen en mee te gaan met de stroom zonder jezelf te verliezen in je emoties. De zuiverende werking daarvan is groot. Als je laat gaan wat het licht niet kan verdragen, blijft een nieuwe jij over. Een versie van jezelf die onvergelijkbaar is met de vorige versie, herboren en onherkenbaar. Volg de stroom van je gevoel deze dagen en blijf in verbinding met wie je werkelijk bent, dat werkt bevrijdend.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je kunt deze dagen geconfronteerd worden met onrust. Of het nu in jezelf is, of om je heen, blijf steeds in verbinding met jezelf. In het oog van de storm is stilte en dat is de plek waar je in dit levenspad inspiratie ontvangt.
  • Je bekrachtigt jezelf door je dromen te volgen en het onmogelijke voor mogelijk te houden. Luister naar je dromen en weet dat jij ze op jouw unieke manier waar kunt maken.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door open te staan voor hulp en heling. Of je het nu geeft of ontvangt, het brengt de harmonie en heelheid die nodig is om door te gaan.
  • Geniet van het leven door onbevangen en met humor het leven tegemoet te treden. Neem het leven niet te serieus, er mag gelachen worden.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk geboorteprofiel: Willem Alexander, Koningsdag 2013
Geboortedatum:             27 april 1967
Kernkwaliteit:             Geel Zaad toon 2, groeikracht, scheppend vermogen
Creatiekracht:             Toon 2, balanceren
Levenspad: Blauwe Nacht, intuïtie

Op veler verzoek bespreek ik na het jaarprofiel van Koning Willem Alexander ook het geboorteprofiel. De toespraak bij zijn inhuldiging is zo mooi terug te voeren op zijn geboorteprofiel dat ik deze graag gebruik ter illustratie.
De andere kant
De creatiekracht van Willem Alexander is die van toon 2, de toon van balans. Het is de balans die ontstaat als beide kanten van de zaak belicht en in evenwicht zijn. Met deze balans begon zijn toespraak. Daarin benadrukte hij de wederkerigheid van vertrouwen waarop de democratie gestoeld is: het vertrouwen dat de Koning geeft en terug ontvangt.
“Een overheid die zich aan het recht gebonden weet en perspectieven biedt. Maar ook vertrouwen van de overheid in haar burgers. Burgers die zich medeverantwoordelijk weten voor het algemeen belang en opkomen voor elkaar. Alle publieke ambtsdragers, of ze nu gekozen zijn, benoemd of aangewezen, hebben aan dat vertrouwen hun bijdrage te leveren. Zó wordt de democratie onderhouden.”

Beide kanten houden elkaar in evenwicht. Dat is de grote kracht van toon 2.

Verantwoordelijkheid
Geel Zaad is de kwaliteit waarmee Willem Alexander creëert: het zaad dat o zo klein geplant, geduldig gevoed op de juiste tijd ontkiemt en het potentieel heeft uit te groeien tot een grote boom. Dat potentieel dat in ons allen aanwezig is, sprak hij aan in zijn toespraak.
 
“Als Koning wil ik mensen aanmoedigen om actief gebruik te maken van de mogelijkheden die ze hebben. Hoe groot de verscheidenheid ook is, hoe verschillend onze overtuigingen en dromen ook mogen zijn, waar onze wieg ook stond, in het Koninkrijk der Nederlanden mag iedereen zijn stem laten horen en op voet van gelijkwaardigheid méébouwen.”
 
In deze woorden is ook de energie van zijn moeiteloze Zelf heel mooi verweven: Gele Zon toon 4. Toon vier is de creatiekracht van vormbepalen, zijn eigen vorm en Gele Zon is de kwaliteit van volmaaktheid: de zon schijnt zonder voorbehoud of oordeel zijn licht op alles en iedereen. Alles mag Zijn zoals het is.

Droom van de koning
Het thema ‘Droom voor de Koning’ dat centraal stond bij de voorbereidingen rondom de inhuldiging van Willem Alexander is vast niet door een Maya kenner bepaald. Dat is ook niet nodig want de kalender doet zijn werk toch wel. Willem Alexander bewandelt het Blauwe Nacht levenspad. Het pad van dromen en van moed. Het pad van de innerlijke wereld, waar alles mogelijk is en het pad van de moed om naar buiten te treden, nieuwe gebieden te verkennen en de wijsheid die je onderweg opdoet te delen met anderen.
Zijn persoonlijke voorbeelden op het pad van dromen waarmaken en grenzen verleggen nodigde hij uit om bij de inhuldiging zijn wapenkoningen en - herauten te zijn. Nederlanders zoals astronaut Andre Kuipers en amazone Anky van Grunsven 'excelleren in hun vakgebied en hebben dat door hun manier van werken ook toegankelijk gemaakt voor een groot publiek’, zo luidde de toelichting op deze keuze.
 
In het Blauwe Nacht levenspad is de kwaliteit van de Blauwe Adelaar zijn bestemming. Dit zegels is terug te vinden op toon 13 van dit pad, de toon van volledig aanwezig zijn en genieten. Blauwe Adelaar heeft vanuit het overzicht over het Grote Plan een vrije onafhankelijke visie. Ik ben benieuwd hoe hij daaraan vorm gaat geven vanaf de plek op de hoogste stoel, boven alle partijen verheven.
 
Er is nog veel meer moois te ontdekken in het profiel van onze nieuwe Koning. Kijk eens naar zijn passie, missie en visie driehoek op p. 7.

Nieuwsgierig naar je eigen jaarprofiel en meer voorbeeldprofielen zien?  Kijk hier.
Agenda
11 mei: Workshop 'Staan in je kracht'
17 mei: Dagelijks leven met de Tzolkin (basisopleiding Leerweg)
18 mei: Workshop Coachen met Tzolkin profielen, Witteveen (Dr)

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om hun droompraktijk te realiseren. Zodat ze doen wat ze het liefste willen en daarmee moeiteloos en met plezier hun bijdrage leveren aan de wereld.
 
De Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp