Copy
Nieuwsbrief
14 - 26 augustus 2013
Zomeraanbieding leerweg 'Coachen met de Tzolkin'
Lekker uitgerust in de zomer? Bijgetankt in de Zon? Tijd voor nieuwe plannen! Ik doe je graag een aantrekkelijk zomeraanbod voor een vruchtbaar najaar.
  • Op 21 september start er weer een nieuwe BASISOPLEIDING. Meld je aan voor alle drie modules vóór 1 september as. en ontvang een flinke korting.
  • Boek vóór 1 september één of meer VERVOLG- EN/OF VERDIEPINGSMODULES en ontvang per module een aantrekkelijke korting. 
EXTRA: Iedereen die gebruik maakt van deze voordeelaanbieding ontvangt bij aanvang van de opleiding of module een gratis exemplaar van de nieuwe Maya wijsheid creatiekaarten ter waarde van € 24,50.

Kijk hier voor meer informatie.
Aardevrouwen Spreken
In Aardevrouwen Spreken geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst. Ik mocht daaraan ook mijn bijdrage leveren en schreef een artikel over mijn visie op creëren die ik kreeg door te werken vanuit de wijsheid van de Maya's. "Wie je was en had kunnen zijn is niet meer van belang (...) we mogen ons omdraaien en ons gezicht richten op de toekomst." In het artikel geef ik tips voor een nieuwe manier van omgaan met vermeende blokkades en de hobbels op je pad op weg naar een nieuwe aarde. Bestellen.
Dag buiten de tijd in Lothlorien
Deze zomer brachten we op reis door Frankrijk tien dagen door op Centre Lothlorien en maakten we kennis met een van de eigenaars Lucas Slager, schrijver van ‘De twintig gezichten van de schepping’ (samen met Peter Toonen) en de Maya scheurkalender. Natuurlijk waren we er op de dag buiten de tijd. Een kleine markt, terras, muziek en ’s avonds de traditionele sprong over het vuur, het nieuwe jaar in. Meer foto’s vind je hier.
Het landgoed is een prachtige plek om tot rust te komen, te genieten van de natuur en van de cursussen die er gegeven worden. Je kunt er verblijven in het Chateau, op de camping of in een studio of caravan. Van 18-22 september 2013 wordt op het landgoed het internationale vredesfestival gehouden, met dit jaar als zeer bijzondere gast de leider van de Maya oudsten Don Alejandro. Ook Maya kalenderdeskundige Carl Johann Calleman zal er zijn en veel bijzondere sjamanen uit de hele wereld. Hier vind je meer informatie over dit bijzondere festival.
Binnenkort: teamcalculator op de Mayawijsheid App
De eerstvolgende update van de Maya wijsheid app bevat een nieuwe optie die nog nergens op internet of andere Tzolkin apps te vinden is: een teamcalculator waarmee je de gezamenlijke energie voor twee of meer personen kunt berekenen.
Resultaat: toon, zegel en levenspad van een duo of team waaruit je allerlei wijsheid kunt halen over de gezamenlijke kwaliteiten en talenten.
  • Wat je kunt doen met een tweetal of team om optimaal te functioneren en samenwerken leer je in de module ‘De kracht van relaties’ van de leerweg Coachen met de Tzolkin.
  • Tips voor werkvormen met teams vind je op de inspiratie/instructiekaart van de Maya wijsheid creatiekaarten Deze werkvormen zijn goed toepasbaar zonder inhoudelijke kennis van de Tzolkin.
De nieuwe update word in september verwacht.
Het Blauwe Nacht levenspad
14 - 26 augustus 2013

Blauwe Nacht energie
Blauwe Nacht energie is stilte, de stilte van de nacht, de droomtijd waar alles mogelijk en in overvloed aanwezig is. Blauwe Nacht is ook wat je hoort en voelt als je je naar binnen keert: je innerlijke stem die je hoort als je heel stil bent, de stem van je intuïtie en je gevoel. Je behoefte om je naar binnen te keren en te slapen kan groot zijn deze dagen, geef daar gewoon aan toe.
Blauwe Nacht staat ook voor je huis, het lichaam waarin je woont en ook je woonhuis. Voel je je thuis in je huis?
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren hebben veel behoefte aan een warm en veilig plekje in huis en in zichzelf. Ze onderzoeken graag het leven en het waarom van alles dat bestaat. Ook vinden ze het fijn om hard te werken, zodat ze een mooi en veilig huis voor zichzelf kunnen verdienen.
 
Ben je zelf geboren het Blauwe Nacht levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat dit levenspad om het evenwicht tussen binnen en buiten. Welke wijsheid ontdek jij in de stilte van jouw binnenwereld en wat doe je ermee? Wijsheid is om te delen. Dat werkt niet als je jezelf niet belangrijk genoeg vindt om wijsheden te delen. Het werkt ook niet als je jezelf enorm belangrijk en wijs vindt. Meestal komt de boodschap dan niet aan. Luister, wees stil én voel je vrij om te delen wat er in je opkomt. De grootste wijsheden deel je zonder dat je het zelf door hebt. Het gaat immers niet om de boodschapper maar om de boodschap.

Tips voordeze dertien dagen
  • Geef aandacht aan je dromen, schrijf ze op en laat je erdoor inspireren.
  • Neem het heft in eigen handen door de helpende hand te vragen of geven. En houd je handen open voor wat je zomaar gegeven wordt. Dan verloopt alles moeiteloos.
  • Blijf onbevangen jouw eigen intenties volgen. Maak het niet te serieus, wat je allemaal wilt, hoe luchtiger jij ermee omgaat, des te zuiverder ze blijven.
  • Geef voorrang aan je eigen behoeften en deel alleen als je eigen beker overloopt. Dan ben je vrij en kun je genieten deze dagen.
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Petra van Vliet, Fotovenaar
Geboortedatum:             26 juni 1969
Kernkwaliteit:             Witte Tovenaar, hartsweten, magie, timing
Creatiekracht:             Toon 12, samenbrengen
Levenspad: Blauwe Nacht
Op dezelfde dag dat ik de uitgever van ‘Maya wijsheid voor je levenspad’ voor het eerst ontmoette, liet ik me fotograferen door Petra van Vliet. Zij maakte die dag van iedereen die dat wilde een profielfoto. Ik vond het heel spannend want op foto’s stond ik altijd met zo’n strak gezicht, een rare mond of met mijn ogen half dicht. Totaal verbaasd was ik hoe zij te werk ging. Alle kandidaten stonden in een lange rij voor de trap. Petra stond daar met haar camera en we deden niet heel veel meer dan langslopen, even stilstaan, een diepe zucht op advies van Petra en klaar. Prachtige foto! Zo leuk en helemaal mezelf had ik er nog nooit op gestaan.
Afgelopen week zag ik op facebook dat Petra eindelijk de naam van haar beroep gevonden had: fotovenaar. Helemaal waar! En niet verwonderlijk natuurlijk dat Petra volgens de Tzolkin ook geboren is op een Witte Tovenaar dag. Tovenaar heeft een perfect gevoel voor timing, en tovert alles uit het niets tevoorschijn. Als Witte Tovenaar toon 12 bewandelt Petra het Blauwe Nacht levenspad. Lees hier mee met  haar  profiel.
De beste versie van jezelf
Petra zet fotografie in als middel om mensen een beter gevoel over zichzelf te geven en ze af te helpen van camera angst. Met de kernkwaliteit van haar moeiteloze Zelf, Witte Hond (p. 6 van het profiel), weet ze uit iedereen het beste tevoorschijn te halen.

“Ik wil graag laten zien dat ik ieders unieke schoonheid zie en dat die persoon het waard is om zijn of haar grootsheid te leven en de beste versie van zichzelf kan worden.” Volgens Petra heeft iedereen iets moois en met de zachtheid, loyaliteit en vriendelijkheid van de Witte Hond, het zegel van haar moeiteloze Zelf (p. 6) weet zij dat tevoorschijn te toveren. Zelfs bij wie eigenlijk niet naar zichzelf durft te kijken lukt dat. Ze gaat voorbij aan opgelegde schoonheidsidealen en is in staat om op elk moment echte schoonheid te zien. Hoe dat werkt, zie je in een aflevering van het tv programma ‘Hoe doe jij dat’?.

Dromen en op je bekkie gaan
Blauwe Nacht, het zegel van de stilte, de dromen en ieders unieke vaardigheden is als eerste zegel van haar levenspad het levensthema (p. 11 en 12). “Ik ben erg hypersensitief en een dromer. Als het eerste me teveel werd vluchtte ik als kind in het tweede.” Wie de schaduwzijden van het levensthema uitgewerkt, vindt daarin een grote bron van inspiratie. Zelf zegt ze daarover: “Ik heb veel dromen en durf ook echt groot te dromen en de dromen ook tot uitvoering te brengen. Toen ik begon met fotograferen luisterde ik niet naar alle goedbedoelde adviezen of naar opmerkingen over ‘hoe het hoort.’
 
Rode Hemelwandelaar, de uitdagende kracht van Blauwe Nacht staat op toon 11 van haar Petra's levenspad. Dit zegel brengt haar bevrijding en helpt haar los te laten wat haar niet dient. Hemelwandelaar is een pionier, betreedt nieuwe gebieden en leert van ervaringen, niet uit boeken. “Mijn kennis en wijsheid komen van de straat, vanuit mijn eigen hoofdje, van ervaring en van op mijn bekkie gaan. Ik heb door mijn gebrek aan interesse voor school niet gestudeerd maar heb dat met kleine uitzonderingen nooit als een gemis ervaren. Ik had als kind al een sterk gevoel van "zelluf doen" dat ik toen al van weinig mensen iets aannam en meer vertrouwde op mijn eigen waarneming.” Een prachtige illustratie van het leren door ervaren en grenzen verleggen van de Rode Hemelwandelaar is Petra's blog ‘Een reis van 10 jaar’.

Kijken met je hart
Witte Tovenaar weet met het hart. Dat is de kwaliteit van haar persoonlijkheid. Daarbij kijkt Petra ook nog eens met haar hart. Deze kwaliteit vind je terug in het zegel haar visie: Blauwe Adelaar. (p.9). Petra’s motto: “Als je kijkt met andere ogen gaan er deuren, harten en ogen open, voor jezelf en voor je omgeving.” Blauwe Adelaar is ook in staat om ingewikkelde zaken op een eenvoudige en praktische manier te vertalen. Dat doet zij in haar opleiding voor coaches die zij leert werken met de camera als coachingsinstrument. En verder doet Petra gewoon wat ze allemaal nog meer leuk vindt zoals een youtube serie maken over raw food, filmpjes maken in Italië voor Geert Kimpen en zijn nieuwe boek. En dat is haar missie. Gewoon doen wat ze leuk vindt. Met de speelse onbevangenheid van de Blauwe Aap verwonderd en met humor de wereld verkennen tegemoet treden. Kijk maar op p. 10 van haar profiel.

Nieuwsgierig naar je eigen profiel? Bestel het hier.
Agenda
Komende tijd zijn er een aantal workshops voor coaches, trainers en andere professionele begeleiders die willen werken met de wijsheid van de Maya's. Je bent van harte welkom!

30 augustus: Coachen met Tzolkin profielen - Helmond
5 september: Coachen met Tzolkin profielen - Baarn
6 september: Maya wijsheid in de coachpraktijk - Arnhem
14 september: Jouw Levenspad! - Eline Zeelenberg - Westervoort
20 en 21 september: Werken met je levenspad basismodule

31 aug en 1 sept ben ik met de eerste Maya wijsheid creatiekaarten op de Levenskunstbeurs met korte consulten bij de stand van A3 boeken.

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp