Copy
Nieuwsbrief
24 november - 7 december 2014
Cursus Tzolkin als kompas: de eerste data
Aan het begin van het vorige levenspad kondigde ik een nieuwe cursus aan voor iedereen die voor zichzelf wil leren werken met de Tzolkin. Jullie reacties hebben mij geholpen hierbij. Inmiddels zijn de eerste data en locaties bekend. De eerste cursussen 'Tzolkin als kompas' zijn gepland in Steenwijk en Breda. Je kunt je nu aanmelden en direct starten met de voorbereidingsopdracht.
Op de nominatie als locatie staan nog: Amersfoort en De Bilt. Binnenkort volgen de definitieve locaties en data. Wil je heel graag dat ik bij jou in de regio een cursus kom geven, laat het me dan zo snel mogelijk weten per mail: welkom@mayawijsheid.nl

‘Tzolkin als kompas’ is een serie van vijf halve dagen praktische Maya wijsheid voor het dagelijks leven. Je raakt vertrouwd met je levenspad, de dagenergie, en de creatiedriehoek en leert de Tzolkin toepassen om inzicht te krijgen in relaties en conflicten. Meer lezen.

Meld je nu aan: e-Creatiecursus Geel Zaad levenspad
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Geel Zaad levenspad. Het pad in de rechter helft van de Tzolkin met tien zwarte vakjes ofwel poortdagen. Een intense periode waarin we zaden voor de toekomst kunnen planten en waarin we nieuwe informatie over de toekomst krijgen toegespeeld.
Surf mee op de energie en meld je aan voor de e-Creatiecursus met dit levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Blauwe Aap levenspad
24 november - 7 december 2014
 
Marjanne Huising – Witte Wind toon 12
In het voorjaar van 2014 schreef ik over de dertien zegels en tonen van het Blauwe Aap levenspad. Dat deed ik buiten in de voorjaarszon, middenin een weiland ergens in Olst. Ik had mezelf een paar dagen ‘schrijfvrij’ gegeven en koos een plek tussen de paardenbloemen, smeerwortel en andere bloeiende kruiden om er vervolgens de citaten bij te pakken die ik inmiddels had verzameld voor dit hoofdstuk.
 

 
En toen pas realiseerde ik me hoezeer de plek die ik had gekozen daarbij paste. De citaten komen uit het boek  ‘Kruidenwijsheid’ van Marjanne Huising, geboren als Witte Wind toon 12 in dit levenspad. Wie in dit levenspad geboren is vindt en brengt inspiratie via het zegel op toon 7 van het pad: Rode Aarde. Rode Aarde staat voor de nieuwe aarde, waarbij syncroniciteit je op het spoor brengt van wat je nodig hebt om verder te groeien. Niet verwonderlijk dus dat Marianne haar inspiratie vindt en brengt via kruidenwijsheid. Kijk hier maar hoe zij gaat waar haar voeten haar brengen en jou inspireert om eens iets anders dan anders te doen met het ‘onkruid’ dat op je pad komt.
 

"Het gaat in het Blauwe Aap levenspad om het innerlijk kind dat vrij en onbevangen het leven tegemoet treedt. Een kind dat gedragen wordt door zijn moeder voelt zich volledig geaccepteerd en mag er helemaal zijn. Maar wie heeft zo’n moeder? We hebben allemaal te maken met het onvermogen van onze voormoeders, die zelf als kind niet kregen wat we allemaal zo hard nodig hebben: onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen. Je wordt uitgedaagd om je eigen moeder te zijn en het onvoorwaardelijke oervertrouwen in jezelf te vinden en aan jezelf te geven. Moeder Aarde draagt en voedt je. Je bent goed zoals je bent en mag er helemaal zijn. Als je dat van binnenuit kunt voelen ben je vrij. Het Blauwe Aap levenspad bevindt zich tot en met Gele Zon toon 10 in de middenkolom van de Tzolkin en start vanuit het hart van de kalender. Het is de kolom waar het verleden en de toekomst bijeenkomen in het hier en nu. Concentratie is een kwaliteit van mensen die zijn geboren in deze kolom op de zogenaamde kerndagen. Die concentratie heb je hard nodig, want de middenkolom is een intense periode die je leert in het hier en nu te leven. Ben je met de toekomst of het verleden bezig, dan krijg je het moeilijk. Als je meestroomt met de tijd, kun je bergen verzetten."
uit: “Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspaden boek", Elvira van Rijn, A3 boeken. Collage: Geertje Mol. Zegelafbeelding: Patrica Mooren. In het boek vind je de volledige beschrijving van alle 260 dagen van de Tzolkin.

Bestel voor de feestdagen een gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap. Vermeld de geboortedatum van de ontvanger bij je bestelling! naar de webwinkel

 

Meer uitleg over het Blauwe Aap levenspad vind je hier
Agenda
11 januari: mini workshop Tzolkin als kompas open dag en spirituele beurs Zuiderlicht, Breda. meer info volgt.
20, 21 maart 2015: Werken met je levenspad - los te volgen (startmodule leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’)

Cursus Tzolkin als kompas
23 jan, 6 feb, 6 mrt, 27 mrt, 24 apr - Breda Zuiderlicht
30 jan, 27 feb, 13 mrt, 10 apr, 1 mei - Steenwijk (Tuk) Melkweg
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend