Copy
Nieuwsbrief
5 - 17 april 2014
In deze nieuwsbrief 
 • Eénmalige kans! kennismaken met de leerweg in de module 'Werken met je levenspad' 
 • De eerste reacties op de e-creatiecursus
 • Een nieuw artikel over de creatiedriehoek en de vier Tzolkin tellingen
 • Meld je nu aan voor de e-creatiecursus van het Witte Hond levenspad
 • Nog enkele plaatsen vrij in de Maya wijsheid workshop op 24 april
Kennismaken met de leerweg op 6 en 7 juni 'Werken met je levenspad' 
Neem vrijblijvend de eerste stap in de leerweg 'Coachen met de Tzolkin'

Eindelijk is het zover. De nieuwe Leerweg is van start gegaan met de module 'Werken met je levenspad'. Vandaag op Rode Aarde toon 1, zit ik in Conferentieoord Samaya met een nieuwe groep die zich verbonden heeft aan twee jaar ontdekken, leren en creëren. Daar ben ik heel blij mee! Wat een erkenning voor de Maya wijsheid als instrument voor bewustwording en creatie. 

Gisteravond hebben vier deelnemers van het eerste uur hun eindopdracht gepresenteerd en daarmee de aanzet gegeven om op hun eigen manier de Tzolkin in te zetten voor de wereld. Op hun ben ik supertrots!

Twee dagen geleden heb ik besloten de module 'Werken met je levenspad', die ik dus nu aan het geven ben, te herhalen op 6 en 7  juni. Een nieuwe ronde van de leerweg start pas weer in de loop van 2015.
We verblijven in HERBERG HET VOLLE LEVEN in Appelscha. Een heerlijke plek om te Zijn en verwend te worden met bourgonisch, biologisch/vegatarische maaltijden. Het is vast geen toeval dat de naam van deze herberg de energie heeft van Rode Aarde toon 1...

 
      

Waarom deze tweede kans?
 • Nu ik mijn nieuwe boek aan het schrijven ben over de twintig levenspaden, komt er zo'n enorme stroom aan nieuwe informatie vrij over de werking van je levenspad, je geboortedag, de periode ervoor en erna. Het is echt niet te geloven. De inzichten buitelen over elkaar. Ik ga ze natuurlijk verwerken in mijn boek, maar vooral wil ik heel graag dat de mensen die zelf met de Tzolkin werken, deze inzichten ervaren en ze op die manier ddaadwerkelijk in hun systeem krijgen. Juist ook de mensen die deze module al eerder bij mij gevolgd hebben, nodig ik van harte uit zich aan te melden. Het is echt heel gaaf wat ik ontdek, en ook enorm essentieel voor jezelf om jouw potentieel hier op aarde te brengen.
 • Ik hoor dat mensen twijfelen om zich aan te melden voor de leerweg. Jezelf committeren voor een periode van twee jaar is een hele stap. Soms is het lastig om zo ver vooruit te kijken ook als het om financiën gaat. Je kunt aan deze module meedoen zonder ergens aan vast te zitten. Pas daarna maak je eventueel een volgende stap in de leerweg.
 • Ik ben nu enorm dankbaar dat ik een paar jaar geleden de stap heb durven maken om me full time bezig te houden met de Maya wijsheid en er geen ander werk bij te doen. Dat blijft financieel een spannende onderneming maar het lukt! En het kan jou ook lukken als je de sprong durft te maken die je hart wel wil maken maar je hoofd nog niet echt. Ik wil en kan niet anders dan leven, groeien en creëren met de Tzolkin en alles wat ik leer en ervaar delen. Samen met de mensen die dat ook willen de Tzolkin toegankelijker maken als pad voor bewustwording en zo de hemel op aarde brengen. Doe je mee?
Luister naar je hart! Is deze oproep voor jou? Ik heb het momenteel zo druk, dat ik heb besloten deze kans dertien dagen lang open te zetten. Vol is vol en na 17 april kun je je niet meer aanmelden. Twijfelen heeft nu geen zin meer. Als er niet genoeg aanmeldingen komen, dan is de tijd nog niet rijp en gaat deze module gewoon niet door. Dat is ook prima.

Praktisch
Data 6 en 7 juni 2014
Tijd: start dag 1 om 10.30, afronding dag 2 om 16.00
Locatie: Herberg het Volle Leven in Appelscha
Kosten: € 349,- incl 21% btw voor de module inclusief cursusmap met werkvormen, persoonlijk profiel en twintig levenspadkaarten. Heb je deze module al eerder gevolgd, dan betaal je de helft.
Verblijf inclusief overnachting op een tweepersoonskamer, vegetarisch biologische maaltijden € 95,- incl. btw ter plekke af te rekenen.

Aanmelden
Meld je per mail aan via welkom@mayawijsheid.nl. De voorwaarden voor toelating vind je hier.
Op weg naar de nieuwe Aarde: creëren vanuit vreugde
Vorige week gaf ik voor het eerst een teleseminar voor de deelnemers aan de e-Creatiecursus. Ik was blij om te horen dat het bewust volgen van de dagenergie met opdrachten bij de creatiekaarten zo veel mooie inzichten brengt. De eerste cursisten delen nu hun ervaringen.

"De eerste ronde was leuk om te doen en ik gaf er ook echt aandacht aan. Ook toen kreeg ik al wat inzichten en ging er mee aan de slag (of liet het eigenlijk gebeuren). De tweede ronde was hilarisch omdat ik niet verwacht had dat het zich precies op de dag af zou herhalen. Ik ging er vanuit dat ik ergens een rode draad zou kunnen ontdekken maar dit was overduidelijk wat er gaande was. Ik heb zo'n lol gehad als zich weer iets aandiende in een andere vorm maar overduidelijk met het zelfde te maken had. De derde en vierde ronde was ik op vakantie maar heb wel de tijd genomen om mijn 'huiswerk' te maken. het nieuwtje was er af en nieuwsgierigheid maakte plaats voor dankbaarheid. Wat een prachtige creatie kwam er te voorschijn en wat een liefde heb ik gevoeld en voel ik nog steeds. Het is dus echt genieten om alles te kunnen zien in een hoger plan."

Ale je meedoet aan de cursus kun je in een periode van drie maanden ervaren hoe zich het wonder van creatie in jouw leven voltrekt. Je ontdekt hoe jij creëert en waar je kracht zit op weg naar de nieuwe aarde: een wereld waarin we niet meer groeien vanuit pijn maar creëren vanuit vreugde.
 
De cursus is gebaseerd op de creatiedriehoek en maakt gebruik van de verschillende Tzolkin tellingen. De creatiedriehoek is nog jong en er valt nog veel te ontdekken, vooral in de nieuwste telling die ik afgelopen zomer ontdekte en de DNA of De Nieuwe Aarde telling noem. Speciaal voor iedereen die meer wil weten over de verschillende tellingen en de creatiedriehoek heb ik het volgende artikel geschreven.
Het pad van creatie
de rol van de Tzolkin tellingen

Wie interesse heeft in de Tzolkin krijgt via boeken, lezingen of calculators op internet gegarandeerd te maken met twee verschillende tellingen van de Tzolkin: de Dreamspell telling en de Quiché of Klassieke telling. Voer je in een calculator een willekeurige datum in, dan krijg je bij elke telling een andere uitkomst. Verwarring alom! Welke telling is nu de beste? En welke dagenergie moet je volgen? Toen ik stopte met het zoeken naar de antwoorden, realiseerde ik me dat het met de Tzolkin niet anders is dan met welk onderwerp dan ook. Alles heeft twee kanten, zelfs de Tzolkin.


De enige manier om deze dualiteit te ontstijgen is een nieuwe vraag stellen: wat hebben ze met elkaar te maken? Deze vraag heeft me niet alleen een antwoord opgeleverd, maar om het nog wat ingewikkelder te maken ook nog twee extra 'tellingen': de Kosmische* en de DNA telling. Ik laat je in dit artikel graag kennismaken met de creatiedriehoek, waarin alle tellingen een eigen rol en plek hebben en alle puzzelstukjes op hun plek vallen.
 
De waarheidsvraag
Voor je verder leest, wil ik je graag waarschuwen. Lees hier het hele artikel
 
Meld je nu aan:
e-Creatiecursus Witte Hond levenspad

Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Witte Hond levenspad dat van start gaat op 18 april. Het is een pad waarin we uitgenodigd worden trouw te zijn aan ons hart en onze levenstaak zodat we deze vol bezieling kunnen uitvoeren.


Wil je het Witte Hond levenspad heel bewust beleven en ontdekken hoe jij creëert vanuit je hart en je bestemming? Geef je dan op voor de e-Creatiecursus met dit levenspad. Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Maya wijsheid workshop bij Banyan: beleef je creatieprofiel
Voor de workshop op 24 april as. zijn nog enkele plekken vrij. Dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan. Deze middag kun je zelf ervaren wat de kalender voor jou kan betekenen.
Heb je een creatieprofiel en raakt het je, dan is dit je kans om de energie direct te ervaren. Heb je nog geen creatieprofiel?  Je ontvangt het vooraf zodat we direct kunnen starten met ervaren. Jij staat centraal deze middag. Meld je je aan, dan krijg je ook nog een cadeautje van Thermen Bussloo: gratis gebruik van de Sauna. Geef je op via de website van Banyan.
 
 
Het Rode Aarde levenspad
5 - 17 april 2014

Rode Aarde Energie
Rode aarde energie is nieuwe aarde energie. Het is de synchroniciteit die ontstaat als je verbonden bent met hemel en aarde: stevig gegrond en open voor de kosmos. Zo kun je navigeren op de signalen van boven en beneden en ben je precies op het juiste moment op de juiste plaats.
Loop je met je hoofd in de wolken en zweef je een stukje boven de grond, dan vang je niets op. Ben je open voor de kosmos, maar niet stevig gegrond, dan kan de wijsheid die je ontvangt geen gestalte krijgen op aarde. Dus ga de tuin in, loop op je blote voeten, maak een lange wandeling in de natuur en wees vooral benieuwd waar je voeten je brengen.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn echte dromers met een grote fantasie. Vaak slagen jullie er ook nog in je dromen waar te maken en er je werk van te maken. Je grote kracht is dat je dromen ook werkelijk praktisch kunt vormgeven en uitvoerbaar maken.
Ben je zelf geboren in het Rode Aarde levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
Het gaat in het Rode Aarde levenspad om de verbinding tussen hemel en aarde. Jij bent daarvoor het instrument. De grote kunst deze dertien dagen is om je open te stellen voor de aarde. Dat gaat alleen maar als je helemaal aanwezig bent, hier en nu. Ben je met je aandacht in de toekomst, in het verleden of loop je met je hoofd in de wolken, dan mis je geheid wat er hier en nu aan de orde is.
Je hoofd heb je deze dagen helemaal niet nodig om te bedenken waar je heen gaat en hoe zaken opgelost moeten worden. Je mag je handen opendoen en je paraplu omdraaien. Dan kan alles wat jij nodig hebt om te groeien in jouw eigen tempo er vanzelf in vallen.

Tips voor deze dertien dagen
 • Je vindt inspiratie door te gaan waar je voeten je brengen. Daar is precies op het juiste moment wat je nodig hebt voor groei en ontwikkeling.
 • Je bekrachtigt jezelf door onvoorwaardelijk te vertrouwen op het leven: het geeft je alles wat je nodig hebt. Geef het ook aan jezelf en zorg goed voor je voeding.
 • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door te luisteren naar de signalen van je lichaam. Honger, dorst, moe? Stop dan waar je mee bezig bent. We zijn zo gewend om nog even door te gaan. Gebruik je lichaam als kompas.
 • Geniet van het leven en til je zelf naar een hoger niveau door je twijfels aan de kant te gooien en vol zelfvertrouwen de ruimte te geven aan de stroom van het leven. Go with the flow!
Agenda
5 april  2014: Start e-creatiecursus Rode Aarde levenspad
4 en 5 april: Start Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’
18 april  2014: Start e-creatiecursus Witte Hond levenspad
24 april 2014: Workshop Maya wijsheid, Banyan centre (Thermen Bussloo) Voorst
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend