Copy
Nieuwsbrief
21 december - 2 januari 2015
Ga waar je voeten je brengen
De zonnewende valt dit jaar samen met nieuwe maan en met een nieuw levenspad: het Rode Aarde levenspad. Dat is een heel bijzondere samenloop waarvan je gebruik kunt maken. Zorg dat je goed verbonden bent met de aarde, realiseer je dat jij het instrument bent om hemel en aarde te verbinden en dat synchroniciteit, het schijnbare toeval, via jou werkt.
Aarden, aarden, aarden is het devies. Laat je voeten je brengen waar je zijn moet en niet je hoofd. Dat gaat bijzondere ontmoetingen opleveren die zorgen dat je precies op het juiste moment krijgt wat je nodig hebt om verder te groeien.

Tot 2 januari kun je je nog aanmelden voor een van de vier cursussen Tzolkin als kompas die eind januari van start gaan. Denk er niet al te veel over na… volg je voeten en ga voor vijf halve dagen praktische Maya wijsheid voor jouw eigen ontwikkeling en voor mooie ontmoetingen en uitwisseling met Maya maatjes! Na aanmelding ontvang je per post een voorbereidingsopdracht, zodat je direct aan de slag kunt.
 
Dank je wel voor het lezen van mijn nieuwsbrieven dit jaar, voor alle mooie reacties die ik het afgelopen jaar mocht ontvangen. Ik wens je fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe!
Een nieuwe start in 2015
In ‘Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek’ heb ik de Dreamspell Tzolkin tot leven gebracht. In negen maanden tijd heb ik alle twintig levenspaden beschreven aan de hand van citaten van bekende levenspadgenoten als Herman Finkers, Tijn Touber en Martin Bril. Met hun inspirerende teksten ben ik op reis gegaan door de 260 dagen die de kalender telt en zo heb ik veel nieuwe ontdekkingen gedaan in de Tzolkin. Bijvoorbeeld het verlangen van je ziel en de reis van je leven die je vanuit de Tzolkin niet alleen vanaf je geboortedag kunt duiden maar ook tot drie maanden ervoor.
 
Ik ontdekte ook het grote plaatje: het verhaal van de mensheid dat Arqüelles ons heeft willen laten zien en de levensreis die we als mensheid maken vanuit de oorspronkelijke harmonie van de Moederculturen naar het patriarchaat en weer terug naar balans tussen het mannelijke en vrouwelijke. Arqüelles laat ons niet alleen dit verhaal zien, maar geeft ons ook de sleutels in handen om het mannelijke en vrouwelijke in onszelf en voor de mensheid te herstellen. Daartoe ontwikkelde ik een praktische methode om ons DNA te herinneren aan onze oorsprong: de DNAfirmaties. Krachtige zinnen die gebaseerd zijn op de twintig zonnezegels van de Tzolkin. Ze brengen harmonie en activeren je oorspronkelijke vermogens.
 
De komende negen maanden nemen Geertje Mol, die het boek illustreerde met haar Tzolkin collages, en ik je aan de hand van de twintig levenspaden mee op reis door de Tzolkin. Ik schrijf de teksten en Geertje maakt er collages bij. We beginnen op 3 januari met het Witte Hond pad dat is verbonden met het zielsverlangen van de mensheid. Elk levenspad beschrijf ik op basis van de DNAfirmaties, steeds in een andere volgorde. Spreek ze dagelijks hardop voor jezelf uit. Zo  herinner je jezelf aan wie je werkelijk bent.
 
Ik ben licht, liefde en warmte
Ik ben mijn eigen moeder
Ik ben mijn eigen vader
Ik ben een uniek kind van de schepping
Ik ben het volledige potentieel
Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen
Ik ben het begin en het einde
Ik ben de helende hand
Ik neem stralend mijn eigen plek in
Ik laat mijn licht schijnen
Ik ben trouw aan mijzelf
Ik ben het onbevangen kind
Ik creëer
Ik ben een ontdekkingsreiziger
Ik luister naar het weten van mijn hart
Ik overzie het grote plan
Ik volg mijn innerlijke leiding
Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen
Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen
Ik breng energie om te vernieuwen
Ik breng licht, liefde en warmte.
 
De artikelen zullen ook gepubliceerd worden op www.nieuwetijdskind.com. We zijn heel blij met deze nieuwe samenwerking.
Gratis pilot e-wenscursus met de dagenergie
Go with the flow!
Speciaal voor iedereen die meer uit de dagenergie en uit wensdag wil halen, heb ik het Maya wijsheid voor je levensreis logboek ontwikkeld. Een boek waarin je dagelijks kort je belevenissen vastlegt en op ontdekkingstocht gaat in de flow van de levenspaden. Zo raak je meer en meer afgestemd op synchroniciteit en word je bewust van je creatiekracht.
Binnenkort kun je deelnemen aan een nieuwe e-wenscursus aan de hand van het logboek. Maar voordat ik daarmee van start ga, doe ik een gratis pilot met 10 personen. De pilot start op 3 januari met het Witte Hond levenspad en duurt 52 dagen (vier achtereenvolgende levenspaden). Je ontvangt een startdocument met instructies, vier levenspadkaarten met data en elke dag een mail met tips en inspiratie.

Wil je in aanmerking komen voor deze gratis pilot, mail me dan kort jouw motivatie. Wat hoop jij te bereiken met het bijhouden van de dagenergie in een logboek? Wat zijn je ervaringen tot nu toe?
Deelname aan de pilot is gratis. Je betaalt zelf het cursusmateriaal (2 boeken) en de verzendkosten à € 43,29 (inclusief verzendkosten):
  • Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin profielenboek
  • Maya wijsheid voor je levensreis logboek
 
Heb je een of beide boeken al in huis. Laat me dat bij aanmelding even weten. Mail je aanmelding met je motivatie en adresgegevens voor kerst naar welkom@mayawijsheid.nl. Op 27 december mail ik de uitslag naar alle inzenders en hoor je of je erbij bent.
11 januari Maya wijsheid bij open dag Centrum Zuiderlicht
Centrum Zuiderlicht is de plek waar ik vanaf eind januari een cursus Tzolkin als kompas ga verzorgen van vijf halve dagen.
 
Op 11 januari vind je me daar op de spirituele beurs met consulten en met een gratis voorproefje op de cursus in de vorm van een workshop. Het programma van deze dag vind je hier. Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.
Meld je nu aan: e-Creatiecursus Witte Hond levenspad
Het eerstvolgende levenspad waarmee je de e-Creatiecursus kunt volgen is het Witte Hond levenspad. Het pad dat gaat over trouw zijn aan jezelf en het volgen van je hartsverlangen. Surf mee op de energie en meld je aan voor de e-Creatiecursus met dit levenspad.
Je ontvangt direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes. Meld je hier aan.
Het Rode Aarde levenspad
21 december - 2 januari 2015
“Rode Aarde is de nieuwe Aarde energie. Het is de synchroniciteit die ontstaat als je in het hier en nu verbonden bent met hemel en aarde: stevig gegrond en open voor de kosmos. Zo kun je navigeren op de signalen van boven en beneden en ben je precies op het juiste moment op de juiste plaats.

 
Sta je open voor de kosmos zonder dat je stevig bent gegrond, dan kan de wijsheid die je ontvangt geen gestalte krijgen op aarde. Dus ga de tuin in, loop op je blote voeten, maak een wandeling en wees vooral benieuwd waar je voeten je brengen.”
Uit ‘Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin levenspadenboek’

Het gaat in het Rode Aarde levenspad om de verbinding tussen hemel en aarde. Jij bent daarvoor het instrument. Via jou kan de hemel op aarde komen. Willemijn Verloop is geboren als Blauwe Hand toon 11 in dit pad en zet zich in voor een nieuwe Aarde. Ze stond aan de wieg van War Child en is sinds 2012 directeur van een organisatie voor sociaal ondernemen. Ze helpt ondernemers die maatschappelijke problemen willen oplossen zoals klimaatproblemen, jeugdwerkeloosheid, armoede. Het bijzondere aan deze ondernemers is dat dit hun primaire doel is, maar dat ze geen goede doelen organisatie zijn maar een winstgevende onderneming die niet alleen voor zichzelf maar voor de wereld winst creëert.
Verloop schreef het boek ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf” waarin ze laat zien dat er business zit in idealisme en dat de nieuwe aarde dichterbij is dan we soms denken. Hoe business, de nieuwe aarde en idealisme samenvallen, vertelt Willemijn Verloop zelf in deze video.
 

 
De volledige beschrijving van het Rode Aarde levenspad vind je hier.
Agenda
9 januari: Creatieworkshop, Bilthoven VOL
11 januari: mini workshop Tzolkin als kompas open dag en spirituele beurs Zuiderlicht, Breda. meer info volgt.
20, 21 maart 2015: Werken met je levenspad - los te volgen (startmodule leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’)

Cursus Tzolkin als kompas
22 jan, 12 feb, 5 en 26 mrt, 23 apr - Amersfoort Mens & Intuïtie
23 jan, 6 feb, 6 mrt, 27 mrt, 24 apr - Breda Zuiderlicht
30 jan, 27 feb, 13 mrt, 10 apr, 1 mei - Steenwijk (Tuk) Melkweg
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid, Oranjestraat 46, 6881 SG  VELP
T. 026-8400610
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend