Copy
Nieuwsbrief
30 januari - 11 februari 2014
Week van het vergeten kind
Een jaar geleden schreef ik in de nieuwsbrief een artikel over het Tzolkin profiel van Guusje Nederhorst: Gele Mens toon 13. Haar man, Dinand Woesthoff richtte na haar overlijden de Guusje Nederhorst Foundation op om steun te bieden aan de ruim 32.000 kinderen die met of zonder ouders leven in opvangcentra.

Vanaf dat moment werd Maya wijsheid vaste donateur van de stichting, die inmiddels de naam ‘Het vergeten kind’ draagt.Van woensdag 29 januari t/m dinsdag 4 februari 2014 is het weer de ‘Week van het Vergeten Kind’. Een initiatief dat in 2011 is gestart met een dag waarop de stichting voor de eerste keer aandacht vroeg voor de situatie van kinderen in opvangcentra.
 
Maya wijsheid is microdonateur en dragen ook dit jaar weer een steentje bij met onze jaarlijkse donatie.
 
Meld je nu aan: e-Creatiecursus Rode Slang levenspad
Op 12 februari gaat het Rode Slang levenspad van start en dus ook de e-creatiecursus volgens dit levenspad. Het Rode Slang levenspad is één van de twee levenspaden met tien (!) portaaldagen. Dagen waarop de sluiers tussen hemel en aarde dunner dan anders zijn.


Het is een intens levenspad waarin je veel kunt transformeren. Meld je nu aan en ontvang direct het startdocument en toegang tot zes inspirerende creatiefilmpjes.
Dagenergie 'terugbladeren'
Wist je dat je op de Maya wijsheid app de beschrijving van de  dagenergie kunt terugbladeren van de afgelopen dertien dagen? Download de mayawijsheid app voor Apple en Android met behalve de dagenergie, calculator, teamcalculator en alle zegel, -toon en levenspadomschrijvingen.

    
Tzolkin in de praktijk: platform voor Maya creaties
Vandaag het zonnetje op haar 52e verjaardag Patrica Mooren, ontwerpster van de prachtige afbeeldingen van de twintig zonnezegels. Als je 52 wordt, ben je voor het eerst weer jarig op je geboortezegel en –toon. Je hebt dan alle combinaties van de Tzolkin en de Gregoriaanse kalender één keer meegemaakt. Bij de indianen mag je jezelf dan ‘oudste’ noemen en je wijsheid delen.


Ik zie vaak dat mensen rond hun 52 verjaardag een belangrijke omslag in hun leven meemaken en meer dan ooit hun bestemming gaan leven. Patricia heeft haar nieuwe ronde van 52 jaar ingeluid met een prachtige nieuwe website www.mayacreaties.nl een platform voor creaties, geïnspireerd op de Tzolkin.
5 Februari: Gratis teleseminar 'Coachen met de creatiedriehoek' 
Op 5 februari kun je gratis deelnemen aan een teleseminar over coachen met de creatiedriehoek. Dit seminar wordt verzorgd door Martijn Meima van TrainerCoachCafé. Tijdens het teleseminar zal Martijn Meima mij interviewen over de creatiedriehoek en hoe deze te gebruiken is in coaching. Ook kun je mij vragen stellen. En tijdens het seminar geef ik twee mini consulten met de Maya Wijsheid creatiekaarten.
Wil je zelf ervaren hoe de creatiedriehoek werkt? Geef je dan op voor de workshop op 13 februari 2014 in Apeldoorn.
 
Het Gele Mens levenspad
30 januari - 11 februari 2014

Gele Mens Energie
Mens zijn op aarde is niet altijd eenvoudig. Gele Mens is een taaie: wat er ook gebeurt, hij krabbelt altijd weer overeind. ‘Wat wil ik?’ is de grote vraag van het leven. Niet kiezen leidt tot ingehouden woede die werkt als vergif. Als de bom barst, kun je dat tot ver in de omtrek merken. Als Mens gaat staan voor wat hij echt wil, begint het genieten. Wat hij aandacht geeft, groeit als kool.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren, zijn mensen van tegenstellingen. Ze willen helpen, dienstbaar zijn, maar ook weer niet omdat ze veel tijd voor zichzelf nodig hebben. Ze hebben een grote interesse voor oude wijsheden van en over de mens en mensheid. Als ze aan die belangstelling toegeven, hebben ze veel te brengen voor de wereld.
Ben je zelf geboren het Gele Mens levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.
De kern van dit levenspad
Het gaat in het Gele Mens levenspad om jou! Wat wil jij en wat kies je? De weg ligt voor je open en jij mag echt helemaal zelf zeggen waar het heen gaat. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen vrije wil. Doe je er niets mee, dan schiet je alle kanten op, zonder duidelijke richting.
Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen om je als individu verbonden te weten met alles. Je bent niet alleen, we zijn juist al-één. Bezield en verbonden met de Grote Geest, Spirit of welke naam voor jou past. Waar is jouw ziel? Loop je met je ziel onder je arm of belichaam jij werkelijk als Mens op Aarde jouw ziel? Wees een spreekbuis van Spirit en spreek vanuit bezieling jouw eigen waarheid deze dagen, dat werkt bevrijdend.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door duidelijke keuzes te maken. Kies voor jezelf en zet levensvreugde op nummer één bij het maken van keuzes.
  • Je bekrachtigt jezelf door onbevreesd je pad te volgen. Er is er maar één die weet wat goed voor jou is en dat ben jezelf. Volg je innerlijke leiding en vertrouw op jouw eigen autoriteit.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken als je zonder oordeel je licht laat schijnen op alles en iedereen. Accepteer wat er is. Het is perfect zo.
  • Geniet van het leven door je groeikracht te gebruiken. Plant zaden voor de toekomst. Zaai bewust op vruchtbare grond zodat jouw potentieel net als een klein zaadje kan uitgroeien tot een prachtige boom. Alles op zijn eigen tijd, dat wel. Geduld is een schone zaak.
Agenda
5 februari 2014: Teleseminar Coachen met de creatiedriehoek, TrainerCoachCafé
13 februari 2014: Workshop 'Coachen met de creatiedriehoek', TrainerCoachCafé  
4 en 5 april: Start Leerweg ‘Coachen met de Tzolkin’
 
<<E-Mail>> uitschrijven
 
Maya wijsheid ontwikkelt tools, workshops en opleidingen voor coaching en zelfcoaching met behulp van de Maya Tzolkin kalender als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
Maya wijsheid
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610