Copy
Nieuwsbrief
19 - 31 juli 2013
Maya wijsheid in de coachpraktijk
Gratis themabijeenkomst in Het Coachhuis Arnhem
Speciaal voor coaches, trainers en andere professionele begeleiders is er in samenwerking met Het Coachhuis Arnhem en Loopbaanatelier Duiven op vrijdagochtend 6 september een gratis thema bijeenkomst over Maya wijsheid in de coachpraktijk. Ontdek wat de Mayakalender over jou vertelt en wat dit oude instrument te bieden heeft als professioneel instrument bij allerlei vormen van begeleiding: individueel, in relaties en in teams.
De Tzolkin kalender biedt alle handvatten die je nodig hebt om direct tot de kern te komen met je cliënt. Aan de hand van een geboorte-, verjaardags- of oprichtingsdatum van bijvoorbeeld een onderneming krijg je inzicht in kwaliteiten en talenten. Ook krijg je handvatten voor groei en word je je bewust van de kracht achter schijnbare zwaktes. Je kunt je werk als begeleider hierdoor beter en effectiever uitvoeren.
Bij de themabijeenkomst ontvang je gratis jouw persoonlijke creatieprofiel. Een nieuw profiel dat op dit moment nog niet verkrijgbaar is in de webwinkel. We gebruiken dit profiel direct om te ontdekken wat de Tzolkin jou te bieden heeft.

Tijd: 10.00 - 12.30
Plaats: Het Coachhuis Arnhem
Meld je aan voor deze workshop bij: corrie@loopbaanatelier.nl
Dag buiten de tijd 25 juli 2013
In de dertien Manen Kalender is 24 juli de laatste dag van het jaar en 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar. Een jaar in de dertien manen kalender bestaat uit dertien manen van achtentwintig dagen. Dat is een jaar van 364 dagen. De ontbrekende dag is de Dag Buiten De Tijd en deze dag valt elk jaar op 25 juli. Heb je zin om deze dag met anderen te vieren, dan moet je in Utrecht zijn op het festival ‘Dag buiten de tijd 2013’.
 
26 juli is de eerste dag van het nieuwe jaar. Deze dag draagt de energie voor het hele komend jaar: Geel Zaad toon 8. Toon 8 is de creatiekracht van harmonie in jezelf: walk your talk, practice what you preach. Om dat te doen staat ons dit jaar de kwaliteit van Geel Zaad ter beschikking: het scheppend vermogen en de groeikracht om ons ware potentieel te laten ontkiemen op precies de juiste tijd. Geel is de kleur van verbinden, samen, opbloeien en afmaken.
Het Rode Aarde levenspad
19 - 31 juli 2013

Rode Aarde energie
Rode aarde energie is nieuwe aarde energie. Het is de synchroniciteit die ontstaat als je verbonden bent met hemel en aarde: stevig gegrond en open voor de kosmos. Zo kun je navigeren op de signalen van boven en beneden en ben je precies op het juiste moment op de juiste plaats.
Loop je met je hoofd in de wolken en zweef je een stukje boven de grond, dan vang je niets op. Ben je open voor de kosmos, maar niet stevig gegrond, dan kan de wijsheid die je ontvangt geen gestalte krijgen op aarde. Dus ga de tuin in, loop op je blote voeten, maak een lange wandeling in de natuur en wees vooral benieuwd waar je voeten je brengen.
Geboren in dit levenspad?
Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn echte dromers met een grote fantasie. Vaak slagen jullie er ook nog in je dromen waar te maken en er je werk van te maken. Je grote kracht is dat je dromen ook werkelijk praktisch kunt vormgeven en uitvoerbaar maken.
 
Ben je zelf geboren het Rode Aarde levenspad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken met de calculator op mayawijsheid.nl of met de Maya wijsheid app zelf uit in welk levenspad jij bent geboren.

De kern van dit levenspad
Het gaat in het Rode Aarde levenspad om de verbinding tussen hemel en aarde. Jij bent daarvoor het instrument. De grote kunst deze dertien dagen is om je open te stellen voor de aarde. Dat gaat alleen maar als je helemaal aanwezig bent, hier en nu. Ben je met je aandacht in de toekomst, in het verleden of loop je met je hoofd in de wolken, dan mis je geheid wat er hier en nu aan de orde is.
Je hoofd heb je deze dagen helemaal niet nodig om te bedenken waar je heen gaat en hoe zaken opgelost moeten worden. Je mag je handen opendoen en je paraplu omdraaien. Dan kan alles wat jij nodig hebt om te groeien in jouw eigen tempo er vanzelf in vallen.

Tips voor deze dertien dagen
  • Je vindt inspiratie door te gaan waar je voeten je brengen. Daar is precies op het juiste moment wat je nodig hebt voor groei en ontwikkeling.
  • Je bekrachtigt jezelf door onvoorwaardelijk te vertrouwen op het leven: het geeft je alles wat je nodig hebt. Geef het ook aan jezelf en zorg goed voor je voeding.
  • Je brengt je idealen naar buiten en zet door om ze te bereiken door te luisteren naar de signalen van je lichaam. Honger, dorst, moe? Stop dan waar je mee bezig bent. We zijn zo gewend om nog even door te gaan. Gebruik je lichaam als kompas.
  • Geniet van het leven en til je zelf naar een hoger niveau door je twijfels aan de kant te gooien en vol zelfvertrouwen de ruimte te geven aan de stroom van het leven. Go with the flow!
Dagelijks kun je meesurfen met de energie van de Tzolkin. Download daarvoor de mayawijsheid app voor Apple en Android.

Persoonlijk profiel: Emeke Buitelaar, Time == Art
Geboortedatum:             13-07-1958
Kernkwaliteit:             Gele Krijger, innerlijke leiding, onbevreesdheid
Creatiekracht:             Toon 5, zelfbekrachtiging
Levenspad: Gele Mens
In september 2007 kreeg kunstenares Emeke Buitelaar opdracht van de Gemeente Almere om voor het Stadshart een romantische ontmoetingsplaats te maken rond een stadsklok. Elke grote stad heeft immers een 'meetingpoint' bij een stadsklok. Almere kon niet achterblijven als snelst groeiende stad. Levensstijl, creativiteit, bewustzijn en tijd komen samen in het kunstwerk. Het is gebaseerd op de levenswijze van de Maya's en hun manier van denken over tijd en creativiteit.
Emeke bewandelt als Gele Krijger toon 5 het Gele Mens levenspad. Haar kunstwerk met de titel TIME == ART zet ik graag in het licht in dit Rode Aarde levenspad waarin dit jaar de Dag Buiten de Tijd valt. Lees hier het profiel van deze bijzondere kunstenares
Ik vertel je eigen droom
Het kunstwerk dat Emeke voor Almere maakte, bestaat uit een klok, omgeven door vier banken met mozaïek in de kleuren van de zegels: rood, wit, blauw en geel. Het mozaiekwerk deed zij samen met scholieren en vele vrijwilligers. Typerend voor de gele kleur van haar geboortezegel. Geel werkt vanuit verbinding met zichzelf en anderen. Samen kun je meer dan alleen!

Op de klok prijken de  teksten ‘Tuum tubi narro somnium’, en de Nederlandse vertaling ervan ‘Ik vertel je je eigen droom’. Deze ontmoetingsplaats geeft je een doorkijkje naar je eigen dromen; een moment van stilstaan en bezinning. Dromen horen bij het zegel Blauwe Nacht dat je het vermogen geeft te dromen met je ogen open. Blauwe Nacht is van de begeleiders op Emeke’s pad: haar rechterhand (zie p.13 van haar profiel). In haar levenspad (p.12) is Blauwe Nacht het zegel op toon 12. De creatiekracht van toon 12 is het nieuw evenwicht en de stabiliteit die ontstaat als je alles wat je geleerd en beleefd hebt samenvoegt en laat samenwerken.

Intuïtie als raadgever
De innerlijke leiding is voor Emeke een belangrijke raadgever. Dat is niet zo verwonderlijk als je ziet dat zowel haar persoonlijkheid als haar passie verbonden zijn aan de Gele Krijger. Gele Krijger volgt zijn innerlijke autoriteit die precies de juiste weg aangeeft. Daarvan maakt Emeke duidelijk gebruik bij het maken van haar kunstwerken. “Mijn weg is de route die mijn intuïtie me ingeeft. Dat is de goede weg, daar vertrouw ik op. (…) Het maakt niet uit of het vrij werk is of een opdracht, ik volg altijd mijn intuïtie.”Gele Krijger ontvangt kosmische informatie en geeft deze door om zo het leven krachtig verder te brengen. “Middels dit kunstwerk wil ik bezoekers van het Almeerse Stadshart uitnodigen om een moment te rusten en te genieten van de kleuren en de organische vormen die je vrijblijvend omarmen. Toevallige voorbijgangers wil ik hiermee een warme ontmoetingsplek en een rustpunt bieden, te midden van alle hectiek in de omringende winkelstraten. Ik heb geprobeerd om de levenswijze en het bewustzijn van de Maya's te laten versmelten met onze huidige tijd. Ik hoop mensen te inspireren om na te denken over tijdsbeleving, over hoe wij daar in onze beschaving mee omgaan. Sta even stil, neem de tijd...”
De gehele achterkant van de rode bank staat in teken van 'de dag buiten de tijd'. Aan de onderzijde van de achterkant staat het symbool van de vrede: drie stippen in een cirkel met vleugels. Dit wil zeggen dat we de vrede mogen dragen, koesteren en ook aandacht mogen geven.
Boven het vredesteken staat een regenboog als een brug van vrede. Elk jaar vindt op 25 Juli in negentig landen een 'regenboog meditatie' plaats. Het idee is om zo een veld te creëren van positieve gedachten die de aarde in een staat van harmonie en vrede houdt.

Nieuwsgierig naar je eigen profiel? Bestel het hier.
Agenda
20 juli: De kleuren in de Tzolkin, Praktijk voor Levenspadcoaching
10 augustus: Een dag met de begeleiders op je pad, Praktijk voor Levenspadcoaching
30 augustus: Coachen met Tzolkin profielen - Helmond
5 september: Coachen met Tzolkin profielen - Baarn
20 en 21 september: Werken met je levenspad

Kijk hier voor de complete agenda.
<<E-Mail>> uitschrijven

Maya wijsheid is een website van de Levenspadvinderij. Wij begeleiden coaches, trainers en therapeuten om de Tzolkin in te zetten in leven en werk als instrument voor bewustwording, talentontwikkeling en samenwerking.
 
de Levenspadvinderij
Oranjestraat 46
6881 SG  VELP
T. 026-8400610

Email Marketing Powered by Mailchimp