Nummer twee. September 2016. Schooljaar 2016-2017.

Agenda

19 september:                    ouderavond klas 7 in de Adelbertus
19 september:                    inhaaldag fotograaf
21 september:                    klas 10d naar de rechtbank
22 september:                    excursie klas 8e en de taalklas
27 september:                    ouderavond klas 8 in de Adelbertus
30 september:                    New masters on tour (zie deze nieuwsbrief)
3 oktober:                           ouderavond klas 10
6 t/m 9 oktober:                  presentaties eindwerkstukken klas 12
10 oktober:                         ouderavond klas 9 in de Adelbertus
11 oktober:                         sportdag klas 9
12 oktober:                         ouderraad
13 oktober:                         Michaëlsdag
13 oktober:                         lezing Hans Moolenburgh (zie deze nieuwsbrief)
14 oktober:                         studiedag o.a. BHV, alle leerlingen vrij
17 t/m 21 oktober:              herfstvakantie

Ouderavonden in de Adelbertus

Alle activiteiten na schooltijd zijn dit schooljaar in de Adelbertus of in sommigen gevallen op een locatie buiten school. Ook dit heeft te maken met de verbouwing. We willen het gebouw op de Loudelsweg na schooltijd, in de weekenden en in de vakantie leeg hebben zodat de aannemer ongestoord en veilig kan werken als dat nodig is.
De zolder in de Adelbertus biedt voldoende ruimte voor o.a. ouderavonden. De parkeergelegenheid bij de Adelbertus is niet groot. Ik wil u dan ook vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. U kunt uw fiets op het schoolplein achter het gebouw neerzetten. Auto’s graag parkeren in de parkeervakken en niet de grasvelden bij de school. We hebben hierover afspraken gemaakt met de buurt en die willen we graag nakomen.

Lesgeven met 30 graden

Het zal u niet ontgaan zijn, de afgelopen week was het tropisch warm en dat hebben we op school geweten. Dinsdag zijn we nog stug doorgegaan met alle lessen maar dat bleek toch te veel gevraagd. Les geven of je concentreren op moeilijke opgaven is echt niet te doen als de temperaturen zo hoog oplopen. Gelukkig hebben we op de Loudelsweg nog steeds de tuin en staan op de Adelbertus flink wat banken en tafels buiten. Als je dan van de Loudelsweg naar de Adelbertus loopt kom je onderstaande taferelen tegen.

Verrassing voor Yenthe Bos

Op vrijdag 9 september werd Yenthe Bos van klas 7d verrast. Yenthe speelt de hoofdrol in de film Meester Kikker. Omdat de film meer dan 100.00 bezoekers heeft, kreeg zij uit handen van producent Burny Bos een Gouden Award uitgereikt. De hele klas mag op woensdagmiddag 21 september de film gaan bekijken bij Cine Bergen. Gefeliciteerd Yenthe!

New Masters on tour

Drie getalenteerde violisten van de ARH krijgen 30 september een masterclass georganiseerd door The International Holland Music Sessions. 
Maaike Warnau, Lieneke van Herwijnen en Imme Lenstra krijgen de masterclass vanaf 14:30 op de ARH van Shion Minami, de jonge Japanse soliste. Die zondag geeft zij een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, waar de leerlingen ook bij zullen zijn.
Als je de masterclass bij wilt wonen en Maaike, Lieneke en Imme zien spelen met Shion Minami, geef je dan op bij Marijke Niele via m.niele@arh.nl.

Lezing dr. Hans Moolenburgh georganiseerd door de ouderraad

Op donderdagavond 13 oktober om 20.00 uur zal dr. Hans Moolenburgh, huisarts in ruste een lezing verzorgen met de titel: Zijn wij mensen of dingen. De lezing vindt plaats op de zolder van de Adelbertus. U kunt zich aanmelden voor deze lezing via email: levensgenieter2@aol.com
Er is beperkt plaats.

Verbouwingsnieuws

De verbouwing loopt nog steeds volgens plan. Het sloopwerk op zolder is klaar en het eerste raggelwerk zit er al in. In de herfstvakantie wordt het leidingwerk gelegd. Dat is eigenlijk de meest complexe en ingrijpende klus. Deze werkzaamheden blijken lastiger dan in eerste instantie gedacht en daarom zorgen we ervoor dat de Loudelsweg twee dagen eerder volledig beschikbaar is voor de aannemer. We vieren daarom Michaëlsdag iets later dan normaal, namelijk op donderdag 13 oktober. Op vrijdag 14 oktober zijn alle leerlingen vrij en hebben docenten een studiedag in de Adelbertus.

Presentaties eindwerkstukken klas 12

De presentaties van de leerlingen van klas 12 zijn dit jaar niet op school maar in Koel 310. We zijn uitgeweken naar deze locatie omdat de leerlingen hier in alle rust kunnen oefenen en er voldoende ruimte is voor de tentoonstelling. Voor het eerst hebben we niet rond de 60 leerlingen maar bijna 120 leerlingen die hun eindwerkstuk afronden met een presentatie. Het vergt heel wat van ons organisatietalent om dit in goede banen te leiden. De planning is als volgt:

6 oktober klas 12d van 16.00 – 21.30
7 oktober klas 12c van 16.00 – 22.00
8 oktober klas 12b van 12.00 – 20.00
9 oktober klas 12 e van 14.00 – 21.00

Sollicitatieprocedure nieuwe rector

Afgelopen week is de procedure voor een nieuwe rector in gang gezet. Een commissie van docenten heeft een profiel vast gesteld voor de nieuwe rector en er is een benoemingsadviescommissie samengesteld. Deze commissie bestaat uit 9 personen met hierin een vertegenwoordiging van docenten, ouders en leerlingen van de ARH. De vacature staat op meesterbaan.nl en op onze website. In oktober zijn de gesprekken en het streven is dat we uiterlijk 1 februari een nieuwe rector hebben.

Tot besluit

... vertrouw in eigen kunnen!
Copyright © 2016 Adriaan Roland Holstschool, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list