Copy
Uit vroeger tijden editienummer 9, 2 april 2021 | Vitesse herinneringen door... Wim van der Vlist
Tekst: Niek Praagman

Het is alweer enige tijd geleden dat Vitesse de prachtig verbouwde kantine in bezit kon nemen. Eén van de vondsten die de kantine ruim en aantrekkelijk maakt is de verzameling fraaie actiefoto’s op de diverse wanden. De foto’s werden door een aantal enthousiaste bestuursleden bij vele spelers van vroeger en nu opgehaald en vervolgens gerubriceerd. Het resultaat was verbluffend met als extra gevolg de beschikbaarheid van een mooie verzameling foto’s uit vroeger en recenter tijden. Omdat er niet voldoende plaats was voor alle foto’s is nagedacht of er nog andere manieren zijn om een aantal van die foto’s aan iedereen te tonen.

Het heeft enige tijd geduurd maar al langer had ik het idee dat de keepers van Vitesse in de vorige eeuw bepaald niet tot de laagste categorie behoorden en dat ook zij natuurlijk prachtige herinneringen aan onze club hebben. Daarom heb ik een aantal keepers gevraagd of ook zij hun verhaal wilden opsturen. De sociale commissie van Vitesse is daarom ook weer aan de slag gegaan met deze speciale activiteit. De volgorde van optreden van de rij keepers is willekeurig. Ik ben blij dat zij direct reageerden. Daarbij hielp het denk ik wel dat ik het verhaal van Harry Garnaat weer tevoorschijn haalde.

Wat mij toen al op viel was zijn toegankelijkheid en grote bereidheid om iets te doen en is bij hem tot op de dag van vandaag altijd zo gebleven: hij heeft na de opening van het nieuwe complex in Tanthof lange tijd het beheer over de velden op zich genomen en was daar zo nu en dan denk ik meer dan verantwoord, veel tijd aan kwijt. Naast zijn voetbalcarrière dus ook een enthousiast meewerkend vrijwilliger die bovendien vele jaren mede zorgde voor kantinewerkzaamheden die het nodige geld in de la brachten voor de club. Kortom een echte clubman in hart en nieren, die op jeugdige leeftijd bij Vitesse begon en daar nu nog steeds heel vaak te vinden is.

Wim schrijft het volgende:

Toen mij door Niek gevraagd werd om te vertellen over mijn keepersperiode bij CSVD/Vitesse Delft moest ik er wel even voor gaan zitten want de bezigheden bij Vitesse Delft waren meer dan alleen maar keepen. Op mijn 8ste werd ik lid bij CSVD en dit was voor mij heel gewoon want ik kwam regelmatig op het Laantje van Vollering. Het veld was dicht bij mijn huis en mijn ooms Jan en Arie Scheurwater voetbalden in CSVD. Van de jeugd kan ik mij het verzamelen bij het Kalverbos herinneren om naar de training en wedstrijden te gaan.

''De periode met Peter Klomp als trainer en de vele kampioenschappen zijn om niet te vergeten.''

In de jeugd heb ik een bij een botsing een scheur in een nier opgelopen die mij een paar weken ziekenhuis en een tijd niet spelen opleverde maar het is genezen zonder operatie waardoor ik gelukkig weer verder de sport kon oppakken.

Kampioenselftal 2001-2002. Wim van der Vlist zittend derde van de onderste rij.

Eenmaal in de senioren heb ik meestal gespeeld in de eerste vier elftallen wat best moeilijk was in een vereniging met 21 elftallen. Wat ik mij daarvan herinner is dat er altijd wel keepers van andere verenigingen, die bijvoorbeeld hier kwamen studeren, naar CSVD kwamen omdat we op het hoogste niveau op zaterdagmiddag speelden.

De uitwedstrijden en het verzamelen in de Doelenstraat bij busmaatschappij van der Werf zijn zaken die je niet snel vergeet. Ook omdat dit meestal lange dagen waren vooral als je een reserve beurt had als keeper.

De keeperstraining was niet zoals tegenwoordig, meestal was het afwerken op doel met de keeper in de zandbak en de bal kwam met moordende snelheid op je af vanaf een gravelveld: dat zijn dingen die je niet snel vergeet.

Na de actieve periode ben ik ook nog een lange periode keeperstrainer geweest eerst in de junioren en later ook in de senioren het leuke was dat jongens waar ik ooit in de jeugd mee was begonnen, later in de senioren mee verder kon gaan.

De periode met Peter Klomp als trainer en de vele kampioenschappen zijn om niet te vergeten. Ook de periode in het bestuur zal ik niet snel vergeten we waren een groep die veel zaken gezamenlijk oploste.

Groeten en veel gezondheid en wie weet binnenkort weer langs de lijn!

Wim van der Vlist

Abonnees op de nieuwsbrief van Vitesse Delft ontvangen automatisch de "Vitesse Delft Herinneringen". U kunt zich voor de nieuwsbrief aanmelden via deze aanmeld-link 

Eerder verschenen afleveringen van 'Vitesse Delft Herinneringen' zijn te vinden via de website van Vitesse Delft.
Bezoek ook de website van Vitesse Delft. Reacties op en bijdragen aan deze rubriek kunnen naar social@vitessedelft.nl.

Copyright © 2020 Vitesse Delft nieuwsbrief, All rights reserved.
Twitter
Facebook
Website
Instagram


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vitesse Delft · Postbus 576 · Delft, ZH 2600 AN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp