Copy
Uit vroeger tijden editienummer 5, 26 juni 2020 | Vitesse herinneringen door... Rob en Ruud van der Lee
Tekst: Niek Praagman
Het is al weer enige tijd geleden dat Vitesse de prachtig verbouwde kantine in bezit kon nemen. Eén van de vondsten die de kantine ruim en aantrekkelijk maakt is de verzameling fraaie actiefoto’s op de diverse wanden. De foto’s werden door een aantal enthousiaste bestuursleden bij vele spelers van vroeger en nu opgehaald en vervolgens gerubriceerd. Het resultaat was verbluffend met als extra gevolg de beschikbaarheid van een mooie verzameling foto’s uit vroeger en recenter tijden. Omdat er niet voldoende plaats was voor alle foto’s is nagedacht of er nog andere manieren zijn om een aantal van die foto’s aan een ieder te tonen.

De sociale commissie van Vitesse is daarom direct gestart met een speciale activiteit. Nu de vereniging getroffen is door de CORONA uitbraak en er weinig ruimte is voor ontmoetingen in de kantine vanwege de althans voor senioren totale stillegging van de voetbalactiviteiten is tot het volgende besloten. Het idee is om spelers te vragen bij een foto waar zij op voorkomen een verhaal over hun carrière bij Vitesse te vertellen. Heel begrijpelijk betreffen veel foto’s acties van het eerste elftal van Vitesse uit soms lang vervlogen tijden! Immers de spelers op die foto’s zijn de personen die het vlaggenschip van Vitesse en daarmee heel Vitesse de nodige, lokale dat wel, roem brachten. In de komende periode zullen we proberen door die foto’s te gebruiken en de betreffende speler een en ander aan uitleg te vragen, proberen u allen op de hoogte te brengen van de naam, de faam van de betreffende speler. De volgorde van optreden van foto en speler is willekeurig.
In de reeks herinneringen is de vijfde aflevering afwijkend omdat we deze keer niet één speler ten tonele voeren maar een tweeling. Uiteraard komen er in de voetballerij geregeld tweelingen voor maar toch, alhoewel ik mijn hele leven heb gevoetbald heb ik voor zover ik weet slechts twee keer langere tijd in een team met een tweeling gespeeld. Eén van die twee werd gevormd door Rob- en Ruud van der Lee.
''En het was mij vrij snel duidelijk, je weet nooit precies hoe dat gaat, dat beide broers weliswaar “sprekend” op elkaar leken, maar ze echt bij naam kennen was geen enkel probleem. Ruud speelde meer aanvallend en Rob was, althans in mijn ogen meer een middenvelder. 
                                                                                '' 
Hoe hun carrière bij Vitesse verliep leest u in het volgende door hen zelf opgetekende verhaal.

Wij, Rob en Ruud van der Lee (ééneiige tweeling) geboren in 1955, komen uit een echte CSVD-familie. Ook op de lagere school (Elout van Soeterwoude) waarop we zaten was het vanzelfsprekend dat je naar CSVD zou gaan. Al onze vrienden gingen er immers ook naar toe. Het voetbal bleef echter niet beperkt tot de club: na school was er maar één ding waaraan je dacht en dat was voetballen op een pleintje of veldje.
 

Toen we 8/9 jaar oud waren, gingen we naar de Middelweg om te trainen, want in die tijd mocht je pas competitie spelen vanaf je tiende jaar. Onze eerste trainer was Jan van het Woudt die ons met veel plezier de beginselen van het voetbal bijbracht. We hadden iedere vrijdagavond een heuse wedstrijdbespreking bij hem thuis. Het was dan ook een tijd om niet snel te vergeten. Naar alle uitwedstrijden gingen we op de fiets. Eerst verzamelen bij het Kalverbos. De warming-up hadden we dan wel gehad. De club groeide uit zijn jas en de jeugd was genoodzaakt om op de Oude Laan aan de andere kant van Delft te gaan spelen, wat de saamhorigheid van junioren en senioren natuurlijk niet ten goede kwam.

''Vooral de trainingen op donderdagavond waren legendarisch en eindigden regelmatig in een polonaise..''

Van de jeugd aan de Oudelaan terug naar de senioren op de Middelweg, wat een heel andere wereld was. We begonnen in het 4e elftal met Koos Dijkshoorn en Piet Sjerp als routiniers. Wat duels uitvechten was, hebben we daar wel geleerd! Na dat seizoen gingen we naar het 2e elftal waarmee we kampioen werden en moesten strijden om het nationaal kampioenschap. Daarna de stap naar het 1e elftal. We waren nog broekies en kregen te maken met goede spelers als Koos van de Burgh, Pleun van den Akker, Nico Praagman, Dirk Oostrom en Peet van der Meer. We moesten écht vol aan de bak om ons plekkie te veroveren. Het was een landelijke competitie, wat betekende: zaterdagochtend vroeg weg met de bus om te spelen tegen o.a. IJsselmeervogels, Harkemase Boys en Quick Boys. Vooral de trainingen op donderdagavond waren legendarisch en eindigden regelmatig in een polonaise. Op zaterdag gingen we er natuurlijk weer volop tegenaan! De trainers die veel indruk op ons gemaakt hebben qua persoonlijkheid, enthousiasme en kunde zijn Jan van de Akker en Gerard Weber.


We hebben uit deze tijd veel vrienden overgehouden waarmee we nog steeds tennissen, golfen en gaan stappen. Met Jan van de Akker werden we kampioen waardoor we weer naar de 1e klas promoveerden. We hadden nog langer bij Vitesse

willen blijven maar waren inmiddels 32 jaar en wilden in een vriendenteam gaan spelen. Hiermee ging het bestuur van Vitesse helaas niet akkoord. We zijn toen met 15 spelers naar DHL gegaan en hebben daar als 1e zaterdagteam nog een fantastische tijd gehad! We hopen dat de huidige Vitesse-spelers net zoveel plezier aan het voetballen zullen beleven als wij altijd hebben gedaan!


 

Sportieve groeten,

Rob en Ruud van der Lee

Abonnees op de nieuwsbrief van Vitesse Delft ontvangen automatisch de "Vitesse Delft Herinneringen". U kunt zich voor de nieuwsbrief aanmelden via deze aanmeld-link 

Eerder verschenen afleveringen van 'Vitesse Delft Herinneringen' zijn te vinden via de website van Vitesse Delft.
Bezoek ook de website van Vitesse Delft. Reacties op en bijdragen aan deze rubriek kunnen naar social@vitessedelft.nl.

Copyright © 2020 Vitesse Delft nieuwsbrief, All rights reserved.
Twitter
Facebook
Website
Instagram


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vitesse Delft · Postbus 576 · Delft, ZH 2600 AN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp