Copy
Nieuwsbrief 125, Vitesse Delft 18 oktober 2019: Vooruitblik 19 oktober, ballenschenker, vrijwilliger in de spotlight, wandelen voor Villa Joep, pupil van de week

19 oktober 2019: c.s. Vitesse Delft – v.v.De Zwerver

Morgen, zaterdag 19 oktober, ontvangt c.s. Vitesse Delft v.v. De Zwerver op sportpark Tanthof-Zuid. De laatste ontmoeting tussen beide verenigingen is een jaar of vijftig geleden denk ik. Zo ergens in de zestiger jaren van die eeuw. Uiteraard heten wij bestuur, technische staf, spelers en supporters van onze tegenstander hartelijk welkom op ons complex. Voor hen die dat niet weten, de Zwerver komt uit de plaats Kinderdijk, welbekend van de molens!

Afgelopen week ging de wedstrijd van De Zwerver bij Spirit niet door en mede(?) daardoor heeft de club nog niet zo veel punten. Tot nu eenmaal winst en tweemaal verlies, en dat leverde drie punten op. Voor Vitesse is de start nog veel moeilijker: uit de vier tot nu gespeelde duels werd slechts 1 punt gehaald dankzij een gelijkspel, maar daarnaast dus ook al drie nederlagen. Het wordt dan ook tijd dat er wat punten gehaald gaan worden. Enerzijds om gewoon wat meer zelfvertrouwen te krijgen en anderzijds omdat het zo triest is als je de hele competitie in de onderste regionen zou verkeren! Maar dat is volgens mij ook helemaal niet nodig. Laten we constateren dat de eerste wedstrijden wat ongelukkig zijn verlopen en dat alles nog op z’n plaats kan komen. Welke plaats ik daarmee bedoel is dan voorlopig punt twee.

Beide ploegen zullen ongetwijfeld proberen hun uiterste best te doen om een overwinning te boeken. Ik hoop van ganser harte dat dat gepaard gaat met fair voetbalspel en dat we een sportieve wedstrijd zullen zien. En ik wens een ieder vriend en tegenstander een prettige middag toe. Succes!

Niek Praagman

Onderstaand de lijst van thuiswedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2019 – 2020. Net als andere jaren zoeken we bij iedere wedstrijd een balsponsor van de voor die wedstrijd te gebruiken spiksplinternieuwe wedstrijdbal. Voor meer informatie over de ballenschenkers, zie de website van Vitesse Delft.

Het is tot nu elk seizoen gelukt om bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal de officiële wedstrijdbal te laten sponsoren door één van onze trouwe leden dan wel één van onze meelevende sponsoren. Dank aan allen die daaraan meehielpen! En ook dit jaar is het weer gelukt! Morgen is Bert van den Berg de sponsor van de wedstrijdbal. Bert is één van de trouwste bezoekers van het eerste elftal, zowel uit als thuis. De tijd dat hij zelf als een goede voorstopper furore maakte aan de Middelweg is jammer genoeg al lang voorbij. Maar dat neemt niet weg dat je op de zaterdagmiddag ook zonder te spelen je toch qua medeleven in kunt zetten voor de club. En dat doet hij!

Hieronder de lijst van de thuiswedstrijden van c.s.Vitesse Delft seizoen 2019-2020

Datum Wedstrijd Schenker
28 sep Vitesse Delft - Rozenburg BAS Delfgauw
19 okt Vitesse Delft - De Zwerver Bert van der Berg
02 nov Vitesse Delft - Strijen Bouwmaat Rotterdam
09 nov Vitesse Delft - F.C. Binnenmaas Club van Honderd
30 nov Vitesse Delft - Deltasport UitvaartPlus
14 dec Vitesse Delft - SVS Vrienden van Kees
01 feb Vitesse Delft - CWO Club van Honderd
08 feb Vitesse Delft - Sparta (AV) Niek Praagman
07 mrt Vitesse Delft - Charlois Schaapskudde  M-D
28 mrt Vitesse Delft - DCV Pieter en Jan van Veen
18 apr Vitesse Delft - Spirit Martin Bronmeijer
09 mei Vitesse Delft - Alexandria'66 Marcel Kok
23 mei Vitesse Delft - NSVV Erik Dorlas

Vitesse Delft wordt gedragen door honderden vrijwilligers die er voor zorgen dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt. Samen maken zij het wekelijks weer mogelijk om van voetbal te kunnen genieten. Als vereniging vinden we het belangrijk aandacht te schenken aan onze vrijwilligers, vandaar dat we iedere maand een vrijwilliger in de spotlight zetten en hen willen bedanken voor wat ze doen voor onze mooie voetbalclub.

Deze week is het de 'Week van de scheidsrechter'. Uiteraard zijn we enorm trots op onze verenigingsscheidsrechters en willen hen via deze weg bedanken. #scheidsbedankt!

Deze maand staat een van onze verengingsscheidsrechters in 'Vrijwilliger in de spotlight': Paul de Widt.

  1. Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen? Al ruim 37 jaar gelukkig getrouwd met Marjo met twee volwassen zoons Alex (33 jaar) en John (32 jaar) die allebei bij Vitesse Delft hebben gespeeld.
  2. Sinds wanneer ben je aan Vitesse Delft verbonden en op welke manier? Volgens stamt mijn eerste kennismaking met Vitesse Delft uit 1995, toen John als 'F-je' bij Vitesse Delft begon. Toen hij naar de 'E-tjes' ging, ben ik twee jaar coördinator van de E-jeugd geweest. Dat waren de hoogtijdagen met maar liefst 10 E-teams en Joop Hoornweg als trainer van de E-tjes. Daarna ben ik jarenlang met John's teams meegegaan als leider, vooral ook als grensrechter én als incidenteel scheidsrechter. Maar ik speelde in die periode zelf ook tot 2000 in het zevende van de senioren tot ik door hernia werd geveld en het dringend medisch advies kreeg om zelf geen contactsport meer te beoefenen. Vanaf 2001 ben ik begonnen als verenigingsscheidsrechter. Dat doe ik nu dus zo'n 18 jaar.
  3. Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Vitesse Delft? Ik ben nog steeds verenigingsscheidsrechter en fluit vooral (en het liefste) jeugdwedstrijden.
  4. Wat is je favoriete club en waarom? Mijn favoriete club is Excelsior uit Rotterdam, omdat ik daar als jonkie - achterop de brommer bij mijn broer naar het kleine stadionnetje ging - jarenlang een seizoenkaart had. Die band is gebleven en ik blijf het knap vinden dat zo'n "oud-papier"-club met zeer geringe financiële middelen zich nog steeds weet te handhaven in het Nederlandse betaalde voetbal.
  5. Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom? Tja, dat moeten dan toch de Nederlandse voetbalelftallen (heren en dames) zijn. Er zijn wel eens mindere periodes, maar dat hoort erbij. Niet iedere lichting is even getalenteerd. Ik vind dat eigenlijk iedere Nederlander onvoorwaardelijk achter de nationale teams moet staan.
  6. Wie is je favoriete speler/speelster bij Vitesse Delft en waarom? Dan kies ik voor een speler die ik zelf in de jeugd heel vaak heb gefloten, maar die ik ook heel goed bezig heb gezien als jeugdtrainer met zijn teams en die zich in en om het veld altijd heel correct, open en vriendelijk gedroeg: Koen Lahnstein.
  7. Welke hobby, anders dan voetbal, heb je of heb je gehad? Aangestoken door John ben ik vorig jaar voorzichtig begonnen met golfles en heb inmiddels mijn 'Handicap-54' (het vroegere golfvaardigheidsbewijs) gehaald. En dat spelletje (of is het ook een sport?) ga ik steeds leuker vinden.
  8. Wat wil je verder nog kwijt? Hoewel de periode van jaren geleden waarin Vitesse Delft steeds verder promoveerde tot aan de toenmalige hoofdklasse erg leuk was, ben ik toch blij dat het weer is teruggekeerd naar de vereniging waarin vooral de focus ligt op de eigen jeugd en plezier in het voetbal. Ambities zijn mooi, maar ik houd niet zo van spelers die alleen maar komen als het goed gaat en zó weer weg zijn als het een jaartje wat minder gaat. Spelers uit de eigen jeugd betrekken ook anderen zoals familie bij de vereniging. Dat 'familiegevoel' vind ik veel belangrijker dan prestaties.

Villa Joep wandeling

Afgelopen zondag was de herfstwandeling van de 4seizoenenwandeling die wij Vitesse Delft samen met de vereniging Villa Joep en de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseren voor onze shirtsponsor Villa Joep. De bedoeling is aandacht te vestigen op de problemen van kinderkanker en het dure onderzoek dat moet worden gedaan om ooit de ziekte uit te kunnen bannen of op z’n minst onder controle te houden. Er waren, het was natuurlijk niet echt gunstig weer, slechts 35 deelnemers. Gelukkig wel echte doorzetters want iedereen was na afloop weer enthousiast over het gebeuren en ze namen de regenbuitjes op de koop toe. Op 19 januari 2020 is de winterwandeling aan de beurt. Hopelijk doen dan meer mensen mee. Mocht u gewoon in de omgeving van de club een fraaie wandeling willen lopen, kijk dan eens op de site van de ANV Vockestaert onder het hoofdje Wandelen. U vindt daar een prachtige wandeling door het Abtswoudse bos en over de Tanthofkade. De lengte is 8 kilometer, dus voor een beetje sporter wel te doen in 2 uur! Start en eindpunt zijn bij het Clubhuis van Vitesse Delft.

Niek Praagman

De pupil van de week voor de wedstijd Vitesse Delft - de Zwerver is Luuk van Geest

We hebben hem 10 vragen. Zie hieronder de vragen en zijn antwoorden.

1 Wat is jouw naam? Luuk van Geest
2 Hoe oud ben je? 10 jaar
3 Op welke school zit je? Prins Mauritsschool te Delft
4 In welke groep zit je? Groep 8
5 In welk team van Vitesse speel je? Jo11-1
6 Hoe doet jou team het en in welke klassen spelen ze? We doen het goed en winnen vaak
7 Wie is jouw favoriete trainer? We hebben hele toffe trainers: Martijn en Marco
8 Wat is je favoriete club? Feijenoord en FC Barcelona
9 Wie is je favoriete speler? Lionel Messi
10 Wat wil je later worden? Profvoetballer of architect

Bezoek ook de website van Vitesse Delft. Reacties op en bijdragen aan deze nieuwsbrief kunnen naar social@vitessedelft.nl.
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vitesse Delft · Postbus 576 · Delft, ZH 2600 AN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp