Copy
Heb je een vraag of een suggestie voor de nieuwsbrief?
Meld het via: olijfvoedingsadvies.nl
Olijf Voedingsadvies
Jaargang 5, nummer 1

 

" Trek iets positiefs aan, dat past altijd"


Beste <<Voornaam>>,

Januari is alweer bijna voorbij en dus ben ik benieuwd hoe jij het jaar gestart bent. Heb je goede voornemens en ben je lekker op dreef? Leuk, hè, plannen maken!Ik heb voor Olijf Voedingsadvies de volgende voornemens in gang gezet: een nieuwe flyer maken, de training Puur Gezond Slanke Vriendinnen is opgezet en voor Cursusproject Bunnik geef ik de workshop Etiket Lezen.

In deze nieuwsbrief meer over 'Hoe werkt afvallen eigenlijk' en de workshop 'Etiket Lezen'.

Wil je snel lezen? Volg dan de dik gedrukte tekst.

Heb je ook een vraag of onderwerp voor deze nieuwsbrief? Met een eenvoudige reply op deze mail kun je dat aan mij doorgeven. Of gebruik het contactformulier op de website.
 


Hoe werkt afvallen eigenlijk?

De energiebalans

Is afvallen echt alleen maar de som van minder eten en meer bewegen? In de basis wel, maar in de praktijk ligt het vaak iets anders. Je moet in ieder geval goed zicht hebben op hoeveel minder eten, maar niet te weinig, en hoeveel meer bewegen, maar niet teveel. Weet jij wat je energiebalans (je behoefte en je verbruik) is? Ik reken het voor je uit, zodat je een passend menu krijgt.
 

Meer balans

Behalve de energie(on)balans kan er meer uit balans zijn: te weinig slaap, teveel stress, te slecht eten, je motor draait slecht of je voeding past niet bij je leeftijd/hormonen. Als je deze balans herstelt, zul je zien dat je doorgaans beter kunt afvallen. Tenminste, als je blijvend gewichtsverlies wilt. Maar, jij hebt natuurlijk allang in de gaten dat al die rommeldiëten voor de 'quickfix' hier niet bij helpen.

Door een goed leefstijlpatroon herstelt je balans en kan jij stap voor stap werken aan je haalbare verbeterpunten. Ik zie in de praktijk dat het kan.
 

Bescherm je tegen verleidingen

Word maar eens flink boos op al de eetprikkels uit de reclame, schreeuwende posters over lekkers, het enorme gevulde schap met snoep en snacks in de supermarkt. Zij worden rijk, jouw portemonnee slinkt en je gewicht raakt rijkelijk gevuld. Het ene brein laat zich makkelijker verleiden dan het andere. Weet jij hoe jouw brein werkt? Loop dan bijvoorbeeld met een grote boog om deze verleidingen heen.
 

De 5 grootste denk- en doe-fouten bij afvallen

Als ik terug kijk naar de reacties van de cliënten, kan ik precies zien waarom eerdere afvalpogingen zijn gestrand. Ik ontdekte 5 redenen. Deze zie je terug in het plaatje. Vooral denken dat je het goed doet, daar valt wel wat op af te dingen. Maar ook het kiezen van de verkeerde producten/beweging bij jouw situatie en leeftijd. En vaak hoor ik ook: normaal gesproken was ik op dit punt allang gestopt. Zonde! Afvallen kost tijd en aandacht, maar het kan zéker!



 

Workshop Etiket Lezen bij Cursusproject Bunnik

Kom jij ook naar deze interactieve workshop Etiket Lezen, verzorgd door Olijf Voedingsadvies?

Houd een gaatje vrij in je agenda op dinsdagavond 15 maart.

Opgeven bij Cursusproject Bunnik Odijk Werkhoven (even naar beneden scrollen, 7e item).

Laat je niet foppen door de verpakking! Mooie plaatjes en fris uitziende verpakkingen kunnen jou, als consument, zo maar op het verkeerde been zetten. Maar, wat staat er nu eigenlijk echt op het etiket? En waar kun je op letten om snel een juiste, gezonde keuze te maken? Als je weet waar je moet kijken, kennen voedingsmiddelen geen geheimen meer.

Een cliënt van individuele begeleiding over dit thema zei vanochtend nog: 'Tjonge, wat heb ik hier veel van geleerd zeg'.

Wil jij dat ook? Geef je dan snel op!

Datum: dinsdag 15 maart van 20.00-21.30 uur

Locatie: Huiswerkinstituut, Provincialeweg 69A in Bunnik (1e etage)

Extra informatie: neem een etiket mee waar je vragen over hebt

Dit alles voor de schappelijke prijs van: €10,00 inclusief handout en een kop koffie/thee



Recept voor lunch met restjes

Heb jij wel eens een restje over van de avondmaaltijd? Op deze manier kun je daar een lunchgerechtje van maken. Want, zo makkelijk is méér groenten eten. Wij hadden wat aardappelpuree over van het avondeten. Wat doe je dan? Je speurt in de koelkast naar wat rauwkost en een ei. Snel gevonden! In de keukenla vond ik nog wat tomatenpuree. Zie hier de creatie. Heerlijk op een koude dag.


 


3 tips/berichtjes van Olijf Voedingsadvies

Over Annette en Olijf Voedingsadvies
Ik ben gediplomeerd BGN-gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik kijk anders naar jouw voeding en gewicht. Want jij bent uniek, dus het voedingsadvies moet ook op jouw lijf en leven aansluiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor jou. En hoe zit het met jouw honger of trek, welke ideeën heb jij over voeding en kloppen die wel, tegen welke knelpunten loop je aan? Met kennis en advies kom je verder, want samen er écht voor gaan zitten werkt.
Dus, ‘Stop met lijnen, start met voeden’ en bereik het gewicht waarbij jij je gezond voelt!
(Wanneer het overgewicht of je gezondheidsvraag een medische of psychologische achtergrond heeft, word je doorverwezen naar een diëtist, arts of psycholoog.)

Olijf Voedingsadvies is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en Puur Gezond Diëtisten en Gewichtsconsulenten.

Bij aanmelding voor de nieuwsbrief met tips een gratis e-publicatie met 10 tips om af te vallen én de 5 grootste denk- en doe-fouten bij afvallen.


Klik voor vergoeding door je zorgverzekeraar
Schijf van Vijf
Praktijk: nieuws en informatie
Op dinsdag 15 maart geeft Olijf Voedingsadvies de workshop Etiket Lezen, bij cursusproject Bunnik. Geef je snel op.

Wil je samen met je vriendin afslanken? Dan is de training Puur Gezond Slanke Vriendinnen iets voor jou! Elkaar motiveren, samen bewegen, elkaars stok achter de deur zijn. Dan houd je het wél vol!

Woon je verder weg en wil je toch graag begeleid worden door Olijf Voedingsadvies? Dat kan via online-advies en -begeleiding!

Wil je vaker berichtjes ontvangen om met je voeding bezig te blijven, 'like' dan de facebookpagina of volg Olijf Voedingsadvies op twitter.
Je las de nieuwsbrief van Olijf Voedingsadvies. Neem gerust contact op voor meer informatie en voor je vragen over voeding en leefstijl.

 volg mij op Twitter | volg mij op Facebook | verstuur deze mailing
Copyright © 2016 Olijf Voedingsadvies, Alle rechten voorbehouden. Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Wil je tekst van Annette’s hand elders gebruiken, vermeld dan de volgende informatie met een werkende link: “Door Annette Wessels van http://olijfvoedingsadvies.nl. Geef je via de website op voor de Nieuwsbrief”.

Email Marketing Powered by Mailchimp