Copy
Heb je een vraag of een suggestie voor de nieuwsbrief?
Meld het via: olijfvoedingsadvies.nl
Olijf Voedingsadvies
Jaargang 4, nummer 5

 

" Eet niet alles wat je ziet, maar zie alles wat je eet"


Beste <<Voornaam>>,

Heb je ook een heerlijke zomervakantie gehad? Zelf heb ik heerlijk genoten van de Nederlandse zon op de camping: Heerlijk naar het strand, paardrijden, uitwaaien op de fiets, boeken lezen, lekker en gezond eten. Voor mij de perfecte ingrediënten voor een leuke vakantie. En nu is het werk weer enthousiast opgepakt. In deze nieuwsbrief wil ik je graag iets uitleggen over de workshop 'Waar honger ik naar' ofwel: hoe kan ik méér genieten van minder eten. Daarna meer over de kunst van het afvallen.

Wil je snel lezen? Volg dan de dik gedrukte tekst.

Heb je ook een vraag of onderwerp voor deze nieuwsbrief? Met een eenvoudige reply op deze mail kun je dat aan mij doorgeven. Of gebruik het contactformulier op de website.
 


Doe je mee met de workshop 'Waar honger ik naar'?

Binnenkort geef ik een workshop bij het Cursusproject van de gemeente Bunnik. We gaan een praktische mindful-eten oefening doen. Een leuke oefening om inzicht te krijgen in de 7 types honger. Dit is een echte eetbeleving die jou inzicht geeft in wat eten met je doet en waarom. Je kunt hier zelf thuis verder mee oefenen. Het waardevolle van deze oefening is dat het niet gaat om goed of fout, maar juist om de aandacht. En dit is de sleutel om méér te kunnen genieten van minder eten.

Wil je meedoen? Dan kun je je hier opgeven.

Woensdag 14 oktober, 20.00 tot 21.00 uur, locatie Huiswerkinstituut Bunnik, €7,50.
Je mag je favoriete tussendoortje meenemen. Maar ik zal ook zorgen voor iets lekkers om deze oefening mee te doen.

  

De kunst van het afvallen

Weet jij dat het volgens de commercie minstens 5x per jaar tijd is om wat aan de kilo's te doen? En dat er dan van alles beloofd wordt over makkelijk, snel, pijnloos, gezond afvallen en ideale wonderdiëten? Iedereen weet de oplossing, maar niets is minder waar. Anders waren we allemaal al lang blijvend slank.
 

Jo-jo jij mee met de marketing?

Herken je deze momenten, waarop je door de commercie de sportschool of een dieet wordt ingejaagd? Na de zomervakantie de vakantiekilo's eraf, voor de feestdagen nog even op scherp, waarna de goede voornemens in het nieuwe jaar starten, het is voorjaar - dus we doen aan de lijn, en vervolgens nog even de bikini- of zwembroekslank workouts.
 

Of ga je voor een gezondere leefstijl, het hele jaar rond?

Helaas blijkt dat snel en zonder moeite afvallen doorgaans een droom is. In ieder geval als je het over een blijvend resultaat hebt. Daarom kun je het beter wat breder aanpakken. Bij Olijf Voedingsadvies ligt de nadruk op echte voeding en een goed gesprek. Hierdoor leer je je lichaam en gewoontes beter begrijpen. En daar kun je wat mee. Bovendien is in jouw menu altijd ruimte voor wat verwen-lekkers.
 

Afvallen is maatwerk

Afvallen is namelijk echt maatwerk en dat is dan ook de reden waarom ‘standaard oplossingen’ uit de commercie niet werken. Je eet- en leefpatroon aanpassen op een gezonde manier, die bij jouw lichaam past en voor jou praktisch uitvoerbaar is, daar gaat het om. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een gezonde manier is om het hele jaar rond met minder kilo's door te komen. Dat bereik je stap voor stap. Want waar een wil en een realistisch doel is, is een weg.
 

Recept voor de betere muffin

De betere muffin bevat méér onbewerkte ingrediënten, meer vezels, minder calorieën, minder geraffineerde suikers en nauwelijks verzadigd vet. En niet onbelangrijk: het is lekker! Deze muffin kun je eten als verantwoord tussendoortje.Het recept en voedingswaarde vind je op de site.
 


3 tips/berichtjes van Olijf Voedingsadvies

Over Annette en Olijf Voedingsadvies
Ik ben gediplomeerd BGN-gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik kijk anders naar jouw voeding en gewicht. Want jij bent uniek, dus het voedingsadvies moet ook op jouw lijf en leven aansluiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor jou. En hoe zit het met jouw honger of trek, welke ideeën heb jij over voeding en kloppen die wel, tegen welke knelpunten loop je aan? Met kennis en advies kom je verder, want samen er écht voor gaan zitten werkt.
Dus, ‘Stop met lijnen, start met voeden’ en bereik het gewicht waarbij jij je gezond voelt!
(Wanneer het overgewicht of je gezondheidsvraag een medische of psychologische achtergrond heeft, word je doorverwezen naar een diëtist, arts of psycholoog.)

Olijf Voedingsadvies is ook aangesloten bij KIK for Kids (kinderen en voeding) en Ìt's my life (beweegcoach).

Bij aanmelding voor de nieuwsbrief met tips een gratis e-publicatie met 10 tips om af te vallen.


Klik voor vergoeding door je zorgverzekeraar
Schijf van Vijf
Praktijk: nieuws en informatie
Olijf Voedingsadvies volgde trainingen over de 'Voeding en schildklier', 'Voeding en lichte darmproblematiek (PDS)', 'Voeding voor vrouwen in de overgang' en een opfriscursus 'Voeding voor de actieve 'midlifer' en ouder'.

Woon je verder weg en wil je toch graag begeleid worden door Olijf Voedingsadvies? Dat kan via online-advies en -begeleiding!

Wil je vaker berichtjes ontvangen om met je voeding bezig te blijven, 'like' dan de facebookpagina of volg Olijf Voedingsadvies op twitter.
Je las de nieuwsbrief van Olijf Voedingsadvies. Neem gerust contact op voor meer informatie en voor je vragen over voeding en leefstijl.

 volg mij op Twitter | volg mij op Facebook | verstuur deze mailing
Copyright © 2015 Olijf Voedingsadvies, Alle rechten voorbehouden. Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Wil je tekst van Annette’s hand elders gebruiken, vermeld dan de volgende informatie met een werkende link: “Door Annette Wessels van http://olijfvoedingsadvies.nl. Geef je via de website op voor de Nieuwsbrief”.

Email Marketing Powered by Mailchimp