Copy
Heb je een vraag of een suggestie voor de nieuwsbrief?
Meld het via: olijfvoedingsadvies.nl
Olijf Voedingsadvies
Jaargang 4, nummer 4

 

" Het beste gewicht is evenwicht"


Beste <<Voornaam>>,

Vakantietijd, heerlijk! Maar soms ook schrikken als je na de vakantie weer op de weegschaal gaat staan óf als je favoriete broek niet meer lekker zit. Hoe doe je dat: op vakantie gaan en toch de kilo's in toom houden? Wil jij dat deze keer anders doen dan anders? Lees dan verder. En ik wens je bij deze meteen een fijne vakantie toe.

Welkom ook voor de nieuwe lezers! Is deze brief niet persoonlijk aan jou gericht? Vul dan je voornaam in, onderaan deze mail, via de link 'pas je gegevens aan'. Dan wordt de brief echt aan jou gericht. Dat leest wel zo fijn, toch?

Wil je snel lezen? Volg dan de dik gedrukte tekst.

Heb je ook een vraag of onderwerp voor deze nieuwsbrief? Met een eenvoudige reply op deze mail kun je dat aan mij doorgeven. Of gebruik het contactformulier op de website.
 


Hoe voorkom ik vakantie-kilo's als souvenir

Lijkt het jou ook fijn als je lichaam zoveel mogelijk in balans blijft? Eigenlijk het hele jaar door? Als je altijd maar streng bent, is de verleiding wel heel groot om in de vakantie de remmen los te gooien. Maar van ge-jojo in gewicht heb ik nog nooit iemand blij zijn worden. Daarom, blijf in balans en geniet bewust van je vakantie. Wedden dat dat kan?
 

10 Tips voor evenwicht als souvenir

  1. Gezonde gewoontes binnenboord in plaats van overboord. Want het is balen als je steeds opnieuw moeten beginnen met afvallen.
  2. Houd structuur in je eetpatroon. Eet gewoon je gebalanceerde, lekkere maaltijden en natuurlijk neem je soms iets extra.
  3. Blijf bewegen. Je vakantie-omgeving ontdekken met de benenwagen of fiets geeft super mooie vakantie-kiekjes en maakt het hoofd lekker fris en leeg. Dat is nog eens opladen!
  4. Neem een gezonde snack mee voor onderweg. Als je je lichaam gezonde voeding geeft hoeft je lichaam veel minder hard te werken om jou gezond te houden. Gewoon lekker fruit, een goed gevulde sandwich om op te eten in de vrije natuur.
  5. Neem ook een flesje water mee.
  6. Geniet van lokaal, onbewerkt en verse producten. Eet méér groenten en fruit dan je gewend bent.
  7. Geef bij een buffet eerst je ogen goed de kost. Eet daarna mindful, als een luxe bourgondiër. Zo geniet je méér van minder eten. Loop 2 keer een rondje langs het eten, geef je ogen goed de kost. Besluit dan wat je het lekkerst vindt om iets van te nemen. De saladebar met verse groenten pak je 2 keer. Nog een klein, lekker toetje en morgen is er weer een dag.
  8. Heb je ook een ontbijtbuffet? Maak een goede start met échte voeding, anders heb je binnen no time een suikerdip!
  9. Leg jezelf niet aan de biertap of wijnfles. Bewust een glaasje drinken is natuurlijk prima. En verder is water een prima dorstlesser.
  10. Anders denken is anders doen. Lees hieronder verder, vooral als je denkt 'ja, ja, leuk lijstje, maar ....'  


Doe jij dat dan zelf ook, Annette?

Ja! En ik daag je dus uit om mee te doen! Beweeg je hoofd leeg en voel je fit met echte voeding. Want als je je lekker voelt in je lijf, dan is dat pas écht genieten. Veel van mijn lezers - misschien jij wel - doen dit al, dus doe ook mee.
 

Maar jij hebt makkelijk praten ...

Niet echt. Ik weet ook wat het is om tegen drempels en muren aan kunt lopen in jezelf. En daar sta je dan met je goede voornemens. Waarom lukt het nou niet? Neem een beetje afstand. Bekijk met aandacht waar je uithangt, sta toe wat er is. Laat je niet in de luren leggen door oude overtuigingen en excuses. Die lokken je steeds in dezelfde val. Je wordt pas anders, als je de moed hebt om door te gaan, elke keer opnieuw. Ook al is het moeilijk, dat kan jij!
 

Anders denken, anders doen

Ken je deze valkuilen in denken? Iedereen komt aan in de vakantie. Ik ben weer de enige die op zijn voeding moet letten. Ik kan niet zo genieten van gezonde dingen. De vakantie is juist om te genieten van al het lekkers. Vakantie is om helemaal niets te doen. Of vul maar in ...

Anders denken is anders doen. Hoe weet je zeker dat iedereen aankomt in de vakantie, of dat jij de enige bent die weer op moet letten? Ga na van welke gezonde dingen je eigenlijk best kunt genieten. Bedenk hoe je lekker kunt luieren, maar óók slimme keuzes maakt én daarnaast kunt genieten van iets lekkers. Want het één hoeft het ander niet persé te bijten.

Dus succes, zet 'm op, denk positief en geniet van de vakantie!
 


3 tips/berichtjes van Olijf Voedingsadvies

Over Annette en Olijf Voedingsadvies
Ik ben gediplomeerd BGN-gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik kijk anders naar jouw voeding en gewicht. Want jij bent uniek, dus het voedingsadvies moet ook op jouw lijf en leven aansluiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor jou. En hoe zit het met jouw honger of trek, welke ideeën heb jij over voeding en kloppen die wel, tegen welke knelpunten loop je aan? Met kennis en advies kom je verder, want samen er écht voor gaan zitten werkt.
Dus, ‘Stop met lijnen, start met voeden’ en bereik het gewicht waarbij jij je gezond voelt!
(Wanneer het overgewicht of je gezondheidsvraag een medische of psychologische achtergrond heeft, word je doorverwezen naar een diëtist, arts of psycholoog.)

Olijf Voedingsadvies is ook aangesloten bij KIK for Kids (kinderen en voeding) en Ìt's my life (beweegcoach).

Bij aanmelding voor de nieuwsbrief met tips een gratis e-publicatie met 10 tips om af te vallen.


Klik voor vergoeding door je zorgverzekeraar
Praktijk: nieuws en informatie
Houd het cursusproject van de gemeente Bunnik in de gaten. In het najaar, woensdag 14 oktober, geeft Olijf Voedingsadvies een workshop 'Mindful eten'.

Woon je verder weg en wil je toch graag begeleid worden door Olijf Voedingsadvies? Dat kan via online-advies en -begeleiding!

Wil je vaker berichtjes ontvangen om met je voeding bezig te blijven, 'like' dan de facebookpagina of volg Olijf Voedingsadvies op twitter.
Je las de nieuwsbrief van Olijf Voedingsadvies. Neem gerust contact op voor meer informatie en voor je vragen over voeding en leefstijl.

 volg mij op Twitter | volg mij op Facebook | verstuur deze mailing
Copyright © 2015 Olijf Voedingsadvies, Alle rechten voorbehouden. Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Wil je tekst van Annette’s hand elders gebruiken, vermeld dan de volgende informatie met een werkende link: “Door Annette Wessels van http://olijfvoedingsadvies.nl. Geef je via de website op voor de Nieuwsbrief”.

Email Marketing Powered by Mailchimp