Copy
Nieuwsbrief 4 - november 2014  
Schrijf je in tijdens Horeca Expo
Beste fan van horeca,

November telt 30 dagen maar het dubbele aan wind & regenvlagen, zegt de weerspreuk. Wij hebben daar zo onze variant op voor wie werkt in de horecasector. November telt 30 dagen om je horecaopleidingen aan te vragen. (Later inschrijven kan uiteraard ook maar de populaire opleidingen zijn snel volzet. November is dus cruciaal!)
Blokkeer je agenda voor volgende momenten:
 • Woe. 12/11/2014: de opleidingsbrochure voor het voorjaar 2015 van Horeca Vorming Vlaanderen valt tijdens een dezer dagen in je brievenbus.
   
 • Zo. 23/11/2014 - Do. 27/11/2014: dé horecabeurs - Horeca Expo (Gent).
Wat voor nieuws brengt de brochure?

Dat kom je als werknemer of werkgever in de horeca heel binnenkort te weten. Houd je brievenbus in de gaten vanaf 12/11. Dan verlaten de opleidingsbrochures voor het voorjaar 2015 het distributiecentrum om bij meer dan 70.000 werknemers en werkgevers te belanden. 

En je zal zien het belooft een inspirerend voorjaar te worden met tal van nieuwe en vernieuwde opleidingen: Rum, Gin & Tonic, WOW-service - Werken aan uitstekende klantenservice, Optimaal verkopen aan de hotelreceptie, Belgische gerechten van toen en nu, ... . En dan is het kiezen maar en inschrijven via www.fanvanhoreca.be
Mis het Horecaplatform niet (hal 1)
 
Van zondag 23 november t.e.m. donderdag 27 november zijn het hoogdagen voor ieder horecaprofessional. Om je bezoek aan de beurs goed te beginnen, passeer je langs het Horecaplatform (hal 1, vlakbij de ingang). Wat kan je er allemaal doen?
 • INSCHRIJVEN voor je favoriete opleidingen van Horeca Vorming Vlaanderen voor het voorjaar 2015 (de opleidingen zijn gratis en enkel toegankelijk voor werknemers in de horeca PC 302).
   
 • Genieten van een EXCLUSIEF aanbod: inschrijven voor een gloednieuwe opleiding die nog niet is opgenomen in de opleidingsbrochure, FRAPA Café
   
 • De nieuwe bartraining van Horeca Vorming Vlaanderen ontdekken.
   
 • Een van de vaste partners van Horeca Vorming Vlaanderen én culinair duizendpoot Jan Buytaert geeft een Masterclass Back to Beef. Samen met Luc De Laet vind je hem op Chef’s Place op donderdag 27 november van 11u tot 12u. 
   
 • De laatste trends en evoluties horen bij Guidea.
   
 • Vragen van sociale en juridische aard laten beantwoorden door Horeca Vlaanderen.
   
 • En last but not least: kom ons bezoeken op onze gloednieuwe stand. Laat gerust weten wanneer je komt, dan zetten wij de koffie al klaar! 
   
 • De beurs op de voet volgen ? Bekijk de sfeerbeelden op de Facebookpagina Fan van horeca
Voor meer info, klik hier.
 
Op dagstage bij The Jane

De eerste vrouwelijke kok die afstudeerde in het deeltijds onderwijs, Célien Ronsijn kreeg de kans van haar leven dankzij Horeca Vorming Vlaanderen. Célien was een van de 10 gelukkigen die geselecteerd werd uit 80 inschrijvingen om deel te nemen aan de Culinaire Passie dagstage bij The Jane

Een mijlpaal: Célien draaide voor een dag mee in de keukenbrigade van Nick Bril & Sergio Herman. Om 7u30 stipt wachtte Nick Bril haar op. Na een korte rondleiding, werd haar plaats de koude keuken. Célien is erg onder de indruk van de strakke organisatie en de vriendelijke sfeer die er heerst: "Er heerst een enorme discipline. (...) Zolang je niet zelf meedraaide, kan je je niet voorstellen van hoe zo'n grote keuken draait." De lat ligt erg hoog voelde ze. Toen het werk erop zat, sloot Céline moe maar erg voldaan deze onvergetelijke dag af. 

 
Opleidingen binnenkort in je buurt?

Al ingeschreven voor een van de gratis opleidingen van (voor werknemers in de horeca, PC302) Horeca Vorming Vlaanderen? We maken het je gemakkelijk. Klik op je regio om het overzicht te hebben van opleidingen die binnenkort in je regio doorgaan: West-VlaanderenOost-VlaanderenAntwerpenVlaams-Brabant & Brussel en Limburg.
Tip van de maand - word de meest gastvriendelijke kelner
 
Wij vroegen aan een oude rot in het vak hoe belangrijk gastvriendelijkheid is. 

Luc Blanquart is 62 jaar oud en zou eigenlijk al 2 jaar op pensioen moeten zijn maar zo gebeten door het vak doet hij voort zolang zijn gezondheid het toelaat. Hij heeft 28 jaar een eigen zaak gehad met zijn vrouw als chef. Nu werkt hij als opdiener/kelner bij vakantiedomein Ter Helme Restaurant De Gastronoom in Oostduinkerke. 


Voor hem is bediening net zo belangrijk als de kwaliteit van het eten. Je kan een heerlijk bord voorgeschoteld krijgen maar de manier waarop dit wordt gepresenteerd, beslist of de gasten hun eten zullen smaken of niet. En zijn gouden regel is: "Er bestaan geen slechte gasten maar wel slechte kelners." De klant is dus koning en heeft altijd gelijk. 

Hoe word jij de aardigste kelner? Kevin Strubbe, hospitality-expert en vaste trainer bij Horeca Vorming Vlaanderen, geeft 5 handige tips. Lees ze hier.
Vriendelijke horecagroet, 
Directeur Horeca Vorming Vlaanderen
Krispijn Yperman 
Share
Share
Forward
Copyright © 2014 Horeca Vorming Vlaanderen, Alle rechten voorbehouden