Copy
Nieuwsbrief 7 - februari 2015  
Klaar voor de FAVV controles?
Beste fan van horeca,

Hoe bewaar jij groenten, fruit, vis, vlees, ... ? Dat en nog veel meer controleert het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) als ze jou een bezoekje brengen. In deze nieuwsbrief lees je waar, wanneer en hoe je je kan voorbereiden!

Ook de deelnemende chefs aan Culinaire Passie zijn bekend en één van hen strikten we voor een interview. En welke foodtrends spotten we in de keuken van 2015? 

Veel lees- en kijkplezier!
Bereid je voor: gratis basisopleiding HACCP

Onlangs maakte het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) bekend in welke maand en steden ze hun inspecties plannen.  Om zeker te zijn dat je voldoet aan alle HACCP regels en normen die nu van kracht zijn, volg je best de basisopleiding HACCP van Horeca Vorming Vlaanderen. Op die manier ben je er zeker van dat je zaak voedselveilig is wanneer het FAVV langskomt. Deze opleiding is gratis voor werknemers én werkgevers in de horecasector (PC 302). 


Wanneer mag jij een bezoek van het FAVV verwachten en wanneer kan je voorafgaand een opleiding HACCP volgen? Dat lees je hier
IK SCRHIJF ME IN voor HACCP - basis. 
"Als apostel van chef Adrià ben ik verplicht mijn Culinaire Passie
door te geven!"


De namen van de deelnemende chefs en experten aan Culinaire Passie zijn bekend. Een van de deelnemende chefs is Roger van Damme. We strikten hem voor een spoedinterview want de Meester der patisserie & koken, moest snel terug naar bakvorm en pan. Lees het interview hier. Naast de workshops met chefs kan je nu ook op 'one day experience' of 'one week bootcamp' bij een topchef. Om op de hoogte te blijven van data & deelnemende chefs, klik hier.
Opleidingen binnenkort in je buurt!

Al ingeschreven voor één van de gratis opleidingen (voor werknemers in de horeca, PC302) van Horeca Vorming Vlaanderen? We maken het je gemakkelijk. Klik op je regio om het overzicht te hebben van opleidingen die binnenkort in je regio doorgaan: West-VlaanderenOost-VlaanderenAntwerpenVlaams-Brabant & Brussel en Limburg.
Tip van de maand - foodtrends in 2015
 
Verwerken van misvormde groenten & fruit is een van de vele trends in de keuken voor 2015. Op de culinaire redactie van Knack voorspellen ze ook dat restaurants meer inzetten op de 'health trend' zoals gezonde kindermenu's serveren en daarnaast ook op gin in de keuken, koken op houtskool, alles gerookt, ... . Je leest het hier.

En volgens Foodinspiration wordt het een rot keukenjaar en dat bedoelen ze helemaal niet slecht. Zo zijn het fermenteren van groenten, pekelen van haring en het rijpen van vlees (dry agen en reserveren) erg in trek om een unieke smaak of betere kwaliteit te krijgen. To be rotten or not?  
Ook staat de beleving meer dan ooit centraal bij een restaurantbezoek.  Gasten gaan al even niet meer op restaurant louter om lekker te eten. Bespeel de gevoelens van je gasten door een mooie inrichting, lekkere geur, gastvriendelijke bediening, ... . En het ambacht - reinventing tradition blijft ook hot in 2015! Laat je hier inspireren door de vele trends. 
Vriendelijke horecagroet, 
Directeur Horeca Vorming Vlaanderen
Krispijn Yperman 
Share
Share
Forward
Copyright © 2015 Horeca Vorming Vlaanderen, Alle rechten voorbehouden